Γερμανία - Ουγγαρία: Αίτημα να φωταγωγηθεί το γήπεδο στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Βασίλης Τεμπέλης
Γερμανία - Ουγγαρία: Αίτημα να φωταγωγηθεί το γήπεδο στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
O δήμαρχος του Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ, ζήτησε από την UEFA να φωταγωγηθεί η «Αλιάντς Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ για το ματς της Γερμανίας με την Ουγγαρία (23/6, 22:00), μετά την νομοθεσία κόντρα στα δικαιώματα της κοινότητας που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της δεύτερης.

Η Γερμανία αντιμετωπίζει την Τετάρτη (23/6, 22:00) στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου για την τελευταία (3η) αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro την Ουγγαρία, το κοινοβούλιο της οποίας ενέκρινε νομοθεσία ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (απαγόρευση δημοσίευσης πληροφοριών που προωθούν την ομοφυλοφιλία).

Ο δήμαρχος του Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ, ζήτησε από την UEFA να φωταγωγηθεί το γήπεδο στα χρώματα του ουράνιου τόξου που αντιπροσωπεύει το LGBTQ+. «Το κρατίδιο της Βαυαρίας υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα και την ισότητα στον αθλητισμό και την κοινωνία. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Ουγγαρίας, η οποίας υποφέρει από τη νομοθεσία της κυβέρνησης του Ορμπάν».

Η UEFA διέταξε ήδη έρευνα για τα ομοφοβικά συνθήματα εναντίον του Κριστιάνο Ρονάλντο στο πρόσφατο ματς της Ουγγαρίας με την Πορτογαλία, την ημέρα που υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο.

Η «Αλιάντς Αρένα» έχει φωταγωγηθεί και στο παρελθόν για την υποστήριξη των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στο ματς της Μπάγερν με τη Χόφενχαϊμ τον περασμένο Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (20/6) η UEFA πήρε πίσω την έρευνα που ξεκίνησε για το περιβραχιόνιο του Μάνουελ Νόιερ στα ματς της Μάνσαφτ με την Γαλλία και την Πορτογαλία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα