EURO 2020: Ντέρμπι στο Λονδίνο και η Βρετανία στο... κόκκινο!

EURO 2020: Ντέρμπι στο Λονδίνο και η Βρετανία στο... κόκκινο!
Παρασκευή των ντέρμπι, ημέρα των μαχών. Ματσάρα στο Λονδίνο, χωρίς περιθώρια οι Κροάτες, μπορούν και χωρίς Ζλάταν οι Σουηδοί.

ΣΟΥΗΔΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ (16.00 - ΑΝΤ1)

Saint-Petersburg Stadium, Αγία Πετρούπολη

Η Ισπανία έκανε ρεκόρ σε μεταβιβάσεις, αλλά η Σουηδία δεν πτοήθηκε. Αψογα στημένη, έτοιμη για το μεγάλο ραντεβού, κράτησε τα «Ταυράκια» στο μηδέν και με το... καλησπέρα της διοργάνωσης έδειξε πως δεν χρειάζεται τον Ζλάταν για να προκριθεί. Αν ήταν και ψύχραιμη στην τελική προσπάθεια θα μιλούσαμε για μεγάλη νίκη. Κόντρα στη Σλοβακία καλείται να σπάσει την… κατάρα που την ακολουθεί στα τέσσερα τελευταία μεγάλα τουρνουά. Ποια είναι αυτή; Δεν έχει κερδίσει ποτέ στο 2ο παιχνίδι των διοργανώσεων. Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Σλοβακία, έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα, νίκησε την Πολωνία κι ένα θετικό αποτέλεσμα τη στέλνει στους «16». Βέβαια, για να τα καταφέρει πρέπει ν’ αφήσει στην άκρη την παράδοση, μιας και δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Σουηδία (3 ήττες, 2 ισοπαλίες).

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ (19.00 - ΑΝΤ1)

Hampden Park (Γλασκώβη)

Ματσάρα που δε χάνεται! Εδωσε μάχες στην πρεμιέρα κόντρα στην Αγγλία, αλλά το σκηνικό του 2018 δεν επαναλήφθηκε και η Χρβάτσκα γνώρισε την ήττα με 1-0. Οι Κροάτες βρέθηκαν με το… καλησπέρα του τουρνουά με την πλάτη στον τοίχο, μιας και η αντίπαλός της, η Τσεχία επικράτησε 2-0 της Σκωτίας. Αν χάσει… χάνεται η Κροατία, αν και δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε δυο διαδοχικά παιχνίδια της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από το 1996! Το λένε και οι αριθμοί, δεν χάνει ποτέ σε δεύτερο ματς ομίλου σε ΕURO ή Μουντιάλ, έχοντας έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Οι Τσέχοι είχαν Σικ σε κέφια, πολλά κέφια. Βάλτε ξανά video να απολαύσετε το δεύτερο του γκολ! Με την ψυχολογία στα ύψη και με συμμετοχή σε 10 γκολ στα εννέα πιο πρόσφατα ξεκινήματά του είναι ο Νο1 κίνδυνος για τη Χρβάτσκα!

ΑΓΓΛΙΑ – ΣΚΩΤΙΑ (22.00 - ANT1)

Wembley Stadium (Λονδίνο)

Αυτό κι αν είναι ντέρμπι! Ωρα για καναπέ, ώρα για άραγμα, ώρα για ματσάρα! Αγγλία – Σκωτία και οι Χάιλαντερς μετά το στραπάτσο της πρεμιέρας «εκστρατεύουν» στο Λονδίνο για ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Είναι το πρώτο ραντεβού σε μεγάλο τουρνουά έπειτα το ΕURO 1996, τότε που οι Αγγλοι έκαναν πάρτι στο Γουέμπλεϊ με σκόρερ τον Σίρερ και τον Γκασκόιν. Οι Σκωτσέζοι καλούνται να ξεπεράσουν και την παράδοση, έχοντας μόλις μια νίκη στις έντεκα τελευταίες αναμετρήσεις (8 ήττες, 2 ισοπαλίες). Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ νίκησαν για πρώτη φορά σε πρεμιέρα ΕURO και με την εικόνα τους έδειξαν πως ο όμιλος μπορεί να εξελιχθεί σε παράσταση για ένα ρόλο! Στην προσπάθεια αυτή μπαίνει και ο Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά. Το ντέρμπι αυτό δίνει γκολ, αφού στα τέσσερα ματς από το 2000 κι έπειτα έχουν σημειωθεί 16 γκολ! Η 115η μάχη αναμένεται συγκλονιστική…

 

EURO Τελευταία Νέα