Ο δρόμος του CR7 προς την κορυφή της Ευρώπης

Ο δρόμος του CR7 προς την κορυφή της Ευρώπης

Ο δρόμος του CR7 προς την κορυφή της Ευρώπης
Ο Ρονάλντο ρίχνεται στη μάχη του Euro, αναζητώντας ένα γκολ για να ξεπεράσει τον Πλατινί και να γίνει πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του Euro. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πως ο Πορτογάλος σούπερ σταρ βρέθηκε ως εδώ, με τα προηγούμενα εννέα γκολ του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Euro 2004: Πορτογαλία – Ελλάδα 1-2

Η παρθενική εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο σε μεγάλο τουρνουά, με την εθνική ομάδα της χώρας του, έγινε απέναντι στην Ελλάδα, στην πρεμιέρα των ομίλων του Euro 2004. Με τη «γαλανόλευκη» να έχει ήδη το προβάδισμα, ο 19χρονος – τότε – άσος πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι, με το ξεκίνημα της επανάληψης. Το «πειρατικό», όμως, είχε ήδη σαλπάρει για τη νίκη και ο Κριστιάνο δεν μπορούσε να του ανακόψει την πορεία. Ο ίδιος απλά μείωσε στο τελικό 1-2, στις καθυστερήσεις, στο πρώτο του τέρμα σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Euro 2004: Πορτογαλία – Ολλανδία 2-1

Η δική μας εθνική ομάδα τον έκανε να κλάψει στο φινάλε της διοργάνωσης, όμως ο ίδιος είχε φροντίσει να φτάσει η ομάδα του στον τελικό. Στον ημιτελικό με την Ολλανδία, ο Κριστιάνο τα έκανε όλα για την Πορτογαλία. Με κεφαλιά, από κόρνερ του Ντέκο, άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ από τα δικά του πόδια προήλθε η γκολάρα του Μανίς στην επανάληψη.

Euro 2008: Τσεχία – Πορτογαλία 1-3

Μόλις ένα γκολ σημείωσε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008 ο Ρονάλντο. Στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, ο CR7 πέτυχε το δεύτερο τέρμα της Πορτογαλίας, στο 3-1 επί της Τσεχίας. Εκτός από σκόρερ, σε εκείνο το παιχνίδι ο Κριστιάνο ήταν και δημιουργός, αφού έβγαλε και δύο ασίστ. Με αυτή τη νίκη, οι Ίβηρες εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά.

Euro 2012: Πορτογαλία – Ολλανδία 2-1

«Όμιλος του θανάτου» είχε χαρακτηριστεί ο συγκεκριμένος, αφού εκτός από Πορτογαλία και Ολλανδία, στο ίδιο γκρουπ βρισκόταν και η Γερμανία. Με τα «πάντσερ» να κάνουν το 3/3 και να παίρνουν άνετα την πρόκριση, το άλλο εισιτήριο κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική. Ο Ρονάλντο φρόντισε να «καθαρίσει» για την ομάδα του, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ στη νίκη-πρόκριση, με σκορ 2-1. Σε ένα ματς που «στράβωσε» στην αρχή για τους Ίβηρες, καθώς οι «οράνιε» είχαν ανοίξει το σκορ.

Euro 2012: Τσεχία – Πορτογαλία 0-1

Μετά την πρόκριση στη φάση των ομίλων, ο Κριστιάνο έδωσε ένα ακόμη εισιτήριο πρόκρισης στην ομάδα του. Η Πορτογαλία αντιμετώπισε στα προημιτελικά την Τσεχία και μία δική του κεφαλιά στο φινάλε έγραψε το τελικό 1-0 για τους Ίβηρες. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, που o CR7 σκόραρε απέναντι στους Τσέχους, σε Euro, όπως είχε κάνει νωρίτερα και με τους Ολλανδούς.

Euro 2016: Ουγγαρία – Πορτογαλία 3-3

Με τα τέρματά του σε αυτόν τον αγώνα, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βρήκε δίχτυα σε τέσσερα διαφορετικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Παράλληλα, έσωσε την ομάδα του από έναν πρόωρο και οδυνηρό αποκλεισμό στη φάση των ομίλων. Με δύο ισοπαλίες στα δύο πρώτα ματς, η Πορτογαλία ήταν στο χείλος του γκρεμού, όμως ο Ρονάλντο πέτυχε δύο γκολ (είχε και μία ασίστ) απέναντι στην Ουγγαρία και έδωσε την πρόκριση στους Ίβηρες. Ήταν αυτός που έγραψε το τελικό 3-3 και η ομάδα του Σάντος προκρίθηκε ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Euro 2016: Πορτογαλία – Ουαλία 2-0

Σε όλο το τουρνουά, που έφτασε ως το τέλος και κατέκτησε το τρόπαιο, η Πορτογαλία πήρε μόλις μία νίκη σε 90λεπτο αγώνα. Αυτή ήταν απέναντι στην Ουαλία, στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Κριστιάνο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, αφού μία δική του κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους Ίβηρες, ενώ από ένα δικό του σουτ ο Νάνι έγραψε το τελικό 2-0 και η Πορτογαλία προκρίθηκε στον τελικό.

 

EURO Τελευταία Νέα