Σφιντέρσκι: Τα φώτα πάνω στον φορ του ΠΑΟΚ (vids)

Σφιντέρσκι: Τα φώτα πάνω στον φορ του ΠΑΟΚ (vids)
H Πολωνία μπορεί να μην ενθουσίασε με την απόδοσή της στο τελευταίο φιλικό πριν από το Euro 2020, αλλά στην ισοπαλία 2-2 με την Ισλανδία, ο Κάρολ Σφιντέρσκι φώναξε «παρών»!

Στο Πόζναν οι Πολωνοί χάρηκαν και πανηγύρισαν το γκολ του Κάρολ Σφιντέρσκι στο 88ο λεπτό, με το οποίο η ομάδα του Πάουλο Σόουζα έσωσε την παρτίδα (2-2) απέναντι στην Ισλανδία.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ μπήκε στο 81ο λεπτό στη θέση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και επτά λεπτά αργότερα, με ωραία ενέργεια μετά την σέντρα του Κοζλόφσκι, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Έγκμουντουρ Κρίστινσον τον Ισλανδό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Ένα γκολ, το δεύτερο του Σφιντέρσκι με την εθνική ομάδα, το οποίο το αφιέρωσε στη σύζυγό του που ήταν στις κερκίδες, αλλά θα μπορούσε και να μην το είχε πετύχει, καθώς το αρχικό πλάνο του Πορτογάλου ομοσπονδιακού προπονητή της Πολωνίας ήταν να βγάλει όλο το 90λεπτο ο Λεβαντόφσκι. Όμως, κάποιες ενοχλήσεις που αισθάνθηκε ο σούπερ σταρ της Μπάγερν Μονάχου, τον οδήγησαν στο να ζητήσει αλλαγή και αναγκαστικά ο Σόουζα έφερε από τον πάγκο τον σέντερ φορ του «Δικεφάλου».

Τα βλέμματα και η αγωνία των Πολωνών είναι μην τυχόν και ο ηγέτης της εθνικής ομάδας έχει κάποιον τραυματισμό, που το τελευταίο διάστημα έχουν «χτυπήσει» τους «ερυθρόλευκους». Το σίγουρο είναι πως ο Λεβαντόφσκι ήταν αναμφισβήτητα κουρασμένος και δεν ήθελε να διακινδυνεύσει μ’ έναν πιθανό τραυματισμό.

Ο… Joker της εθνικής

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι, μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης δήλωσε ικανοποιημένος που βοήθησε την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ είναι χαρούμενος με το ρόλο του… Joker που του έχει δώσει ο προπονητής του. Ο 24χρονος επιθετικός από το Ράβιτς δεν κρύβει την ικανοποίηση του για την παρουσία του, παρόλο που ο χρόνος συμμετοχής του είναι πολύ μικρός.

«Είναι σημαντικό οι αλλαγές να βοηθούν σε κάθε αγώνα όταν αυτό είναι απαραίτητο. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι στην τελική ενέργεια και στην τελική πάσα. Αυτό είναι ένα μέρος των προβλημάτων που είχαμε να αντιμετωπίσουμε απέναντι στην Ισλανδία», δήλωσε στο φινάλε της αναμέτρησης.

«Βοηθήσαμε ο ένας τον άλλο όσο χρειαζόταν, ξεκαθαρίσαμε κάποια πράγματα, περιμέναμε λίγο για να έρθει το γκολ και πιστεύω ότι μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει νωρίτερα» ανέφερε ο Σφιντέρσκι μετά το τέλος του αγώνα με την Ισλανδία.

«Προέρχομαι από μια κουραστική περίοδο, κάνω δυνατές προπονήσεις, προετοιμάζομαι για το Euro και ελπίζω ότι αυτό το γκολ θα με βοηθήσει», πρόσθεσε ο Πολωνός φορ του ΠΑΟΚ.

Η γεμάτη χρονιά και το συμβόλαιο

Η τρίτη του σεζόν με την «ασπρόμαυρη» φανέλα ήταν αρκετά γεμάτη και συνοδεύτηκε από 11 γκολ και 8 ασίστ σε 49 παιχνίδια, γενικά ήταν μια χρονιά, όπου μετά τον Ιανουάριο μοιράστηκε το χρόνο συμμετοχής με τον Μάικλ Κρμέντσικ.

Οι καλές εμφανίσεις έφεραν τον περασμένο Μάρτιο την κλήση στην εθνική Πολωνίας, μάλιστα την πρώτη φορά που τον χρησιμοποίησε ο Πάουλο Σόουζα εναντίον της Ανδόρρας βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι, έχει κάνει κάποιες πρώτες συζητήσεις με τον Ιβάν Σαββίδη για την ανανέωση, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείει το ενδεχόμενο της πώλησής του, μετά το τέλος των υποχρεώσεων του με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Euro 2020.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά, πάνω από τα 5 εκατομμύρια ευρώ, προσδοκώντας σε μια καλή παρουσία κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα εκτινάξει το κασέ του.

Αυτή την στιγμή η «μετοχή» του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο παρουσιάζει άνοδο και έχει φτάσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

 

EURO Τελευταία Νέα