Πρώτη φορά back to back γκολ στην Εθνική ο Φορτούνης (pic & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Πρώτη φορά back to back γκολ στην Εθνική ο Φορτούνης (pic & vids)

bet365

Για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο ματς καθώς μετά το Λιχτενστάιν βρήκε δίχτυα και στη Βοσνία.
Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι στη Βοσνία από το 2-0 σε ένα σπουδαίο 2-2 χάρις στα γκολ των Φορτούνη και Κολοβού. Για τον Κολοβό - που έβαλε ένα εξαιρετικό τέρμα - ήταν το πρώτο του με την Ελλάδα, όμως ο Κώστας Φορτούνης που έφτασε στα 6 γκολ σε 41 αγώνες με την Ελλάδα για πρώτη φορά σκοράρει σε δύο συνεχόμενες αναμετρήσεις με την Εθνική. Μετά το γκολ του στο 0-2 με το Λιχτενστάιν είχε γκολ και στη Βοσνία (σ.σ. μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις αυτές ήταν το πρώτο χρονικά τέρμα της Εθνικής μας στο παιχνίδι).
Στο 63' μετά από πάσα του Δώνη κέρδισε το πέναλτι από τον Σούνγιτς (σ.σ. τον πάτησε ο αντίπαλός του) για να σκοράρει στο 64' από τα έντεκα βήματα. Στην συνέχεια στο 85' από φάση με την οποία ο Κούτρης συνεργάστηκε με τον Φορτούνη και ο αρχηγός του Ολυμπιακού έστειλε την μπάλα στον Ζέκα ο άσος της Κοπεγχάγης έκανε μία πολύ καλή σέντρα για το κεφάλι του Κολοβού και για να έρθει έτσι το 2-2. Κοινώς ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είχε συμμετοχή και στα δύο τέρματα της Εθνικής μας ομάδας στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βοσνία.
Ο Φορτούνης είναι ο 36ος Έλληνας διεθνής που φτάνει τα έξι γκολ και όπως τονίσαμε και πιο πάνω για πρώτη φορά στην καριέρα του σκόραρε σε δύο διαδοχικά παιχνίδια στην Εθνική. Ακόμα στο τελευταίο παιχνίδι μας τον Ιούνιο του 2017 στο ίδιο γήπεδο από την Εθνική Ελλάδας σε σχέση με τους 11 της Τρίτης είχαν ξεκινήσει μόνο τρεις: Παπασταθόπουλος, Ζέκα και Φορτούνης. Επίσης σχετικά με τον άλλοτε παίκτη του Αστέρα Τρίπολης ως προς τον χρόνο συμμετοχής του αντίθετα με το παιχνίδι με το Λιχτενστάιν - όπου είχε γίνει αλλαγή - ο Φορτούνης έμεινε μέχρι το τέλος στο ματς στο γήπεδο της Ζένιτσα.
- Πιο κάτω μπορείτε να δείτε σε βίντεο τα δύο γκολ της Εθνικής μας στο 2-2 με τη Βοσνία εκτός και στην Gallery σε πινακάκι (σ.σ. του Soccerbase) τις επιδόσεις του Φορτούνη με Εθνική.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα