Παυλίδης: Ξεπέρασε τον Λαουτάρο Μαρτίνες σε συχνότητα σκοραρίσματος

Παυλίδης: Ξεπέρασε τον Λαουτάρο Μαρτίνες σε συχνότητα σκοραρίσματος

pavlidis_conference

bet365

Άλλη μία εντυπωσιακή επίδοση του Βαγγέλη Παυλίδη κατέγραψε το CIES, αφού ο Έλληνας φορ βρίσκεται στην έκτη θέση παγκοσμίως σε γκολ ανά 90 λεπτά, χωρίς να προσμετρούμε τα πέναλτι. Τρίτος στην κατηγορία αυτή ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Μπρούνο Φορναρόλι.

Μετά την τρίτη θέση που κατέλαβε στους επιθετικούς που τρέχουν περισσότερο εκτός των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων, ο Βαγγέλης Παυλίδης εμφανίστηκε σε ακόμη ένα στατιστικό πίνακα που δημοσίευσε το CIES Football Observatory αναφορικά με τους παίκτες που σημειώνουν τα περισσότερα γκολ ανά 90 λεπτά, χωρίς να μετράμε τα πέναλτι.

Σε μία έρευνα, λοιπόν, που έγινε στα πρώτα 72 πρωταθλήματα παγκοσμίως και αφορούσε τους παίκτες ηλικίας πάνω από τα 23 έτη, ο Έλληνας επιθετικός της Άλκμααρ είχε την έκτη καλύτερη επίδοση σκοράροντας 1,04 γκολ ανά 90 λεπτά.

Το εντυπωσιακό στην πρώτη δεκάδα στην κατηγορία αυτή είναι πως στην τρίτη θέση της βρέθηκε πως ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Μπρούνο Φορναρόλι, ο οποίος στην Μέλμπουρν Βίκτορι, όπου αγωνίζεται στην Αυστραλία, σκοράρει 1,16 τέρματα ανά 90 λεπτά.

O 36χρονος Ουρουγουανός φόρεσε την φανέλα του «τριφυλλιού» για μία σεζόν (2012-2013) παίζοντας σε 25 παιχνίδια όπου σκόραρε μόλις δύο γκολ.

Δείτε την πρώτη δεκάδα:

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EREDIVISIE Τελευταία Νέα