Χέντερσον: «Συγκλονισμένος που θα αγωνιστώ στον Άγιαξ, απ' τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο»

Newsroom
ΧΕΝΤΕΡΣΟΝ

bet365

Ο Χέντερσον έφυγε όπως όπως από την Αλ Ετιφάκ, ανακοινώθηκε από τον Άγιαξ και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον ολλανδικό σύλλογο.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον είπε ότι θέλει να προσθέσει στην πλούσια ιστορία του Άγιαξ μετά την επίσημη ανακοίνωσή του από τον ολλανδικό σύλλογο. Ο Άγγλος μέσος περιηγήθηκε στο μουσείο του συλλόγου και μίλησε για τους θρύλους του «Αίαντα» αφήνοντας πίσω του το κεφάλαιο: Αλ-Ετιφάκ μετά από ένα άστατο εξάμηνο εκεί. Ο 33χρονος άλλοτε αρχηγός της Λίβερπουλ υπέγραψε στην ολλανδική ομάδα για 2,5 χρόνια και τώρα καλείται να συμβάλει στην αναγέννησή της. Ο Άγιαξ βρίσκεται σε 5η θέση στην Eredivisie, περίπου 23 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια PSV, ενώ αποκλείστηκε κι από το Ολλανδικό Κύπελλο από την ερασιτεχνική USV Hercules.

Όμως, ο Χέντερσον, επικαλέστηκε το πλούσιο παρελθόν του Άγιαξ, καθώς είπε: «Όταν ήμουν παιδί, προφανώς υπήρχαν πολλοί σπουδαίοι παίκτες που έπαιζαν για τον Άγιαξ. Μπορώ να θυμηθώ τους Ζέεντορφ, Ράικαρντ, Φαν Μπάστεν, Κρόιφ, Ιμπαϊμοβιτς. Τότε, προφανώς πιο πρόσφατα, [Λουίς] Σουάρες, επειδή είμαι φίλος μαζί του επίσης, έτσι υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι παίκτες που έχουν παίξει για αυτόν τον σύλλογο, γι' αυτό και είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Έτσι, είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και το να βλέπω όλη αυτή την ιστορία είναι πραγματικά απίστευτο. Ο Άγιαξ ως ποδοσφαιρικός σύλλογος, μιλάει από μόνος του με τους παίκτες παγκόσμιας κλάσης που έχουν παίξει εδώ για πολλά πολλά χρόνια. Μόλις κατάλαβα ότι υπήρχε μια ευκαιρία, ήμουν ενθουσιασμένος και συγκλονισμένος. Ήταν κάτι που ήθελα να προσπαθήσω και να το πραγματοποιήσω».

Ο Χέντερσον θα φορέσει τη φανέλα με το Νο 6 στον Άγιαξ επειδή το Νο 14 αποσύρθηκε προς τιμήν του Κρόιφ. «Το '14 είναι ο αριθμός μου, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται εδώ, το έμαθα! Ήξερα ότι είχε αποσυρθεί για τον Κρόιφ, κάτι που είναι κατανοητό», είπε ο Χέντερσον. «Το Νο 6 είναι καλό για μένα, είναι τα γενέθλια του γιου μου και ο μπαμπάς μου, όταν ήταν μικρότερος, έπαιζε το Νο 6, οπότε ελπίζω να είναι καλός οιωνός».

Λίγο μετά την ανακοίνωση της υπογραφής του, ο Άγγλος διεθνής αποχαιρέτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ευχαριστήσει τους πρώην συμπαίκτες του και τους οπαδούς του και να εξηγήσει την απόφασή του να φύγει από τον σαουδαραβικό σύλλογο. «Με λύπη λέω ότι θα φύγω από την Αλ Ετιφάκ». «Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά θεωρώ ότι είναι καλύτερη για εμένα και την οικογένειά μου. Θέλω να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω τον σύλλογο και τους φιλάθλους για όλη την υποστήριξη κατά τη διάρκεια του χρόνου μου. Πραγματικά ένιωσα την αγάπη από την πρώτη μέρα. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ και ελπίζω για την επιτυχία σας. Καλή τύχη για το μέλλον».

 

EREDIVISIE Τελευταία Νέα