Δημητριάδης: «Το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ θυμίζει Κολομβία»

Gazzetta team
Δημητριάδης: «Το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ θυμίζει Κολομβία»

bet365

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης, μίλησε για την αλλαγή που πρέπει να υπάρξει στο εκλογικό σύστημα ανάδειξης διοίκησης στην ΕΠΟ.

Ο Σάββας Δημητριάδης αναφέρθηκε στις προσεχείς εκλογές της ΕΠΟ επισημαίνοντας ότι θα γίνουν με το υπάρχον εκλογικό σύστημα, αλλά όπως τόνισε «στην Ελλάδα έχουμε ένα σύστημα Κολομβιανού χαρακτήρα».

Πιο αναλυτικά είπε στον Arena 89,4:

Για το μέλλον του προέδρου της ΕΠΟ και πρώην προέδρου της ΕΠΣΜ, Βαγγέλη Γραμμένου:

«Δεν μπορώ να πάρω θέση για το αν θα συνεχίσει ο κ.Γραμμένος στην ΕΠΟ. Δεν το έχουμε συζητήσει. Ο Βαγγέλης είναι ένας άνθρωπος που έχει πολλή περισσότερη εμπειρία από μένα αλλά αν υπάρχουν οι συνθήκες ώστε να μπορεί να παράξει έργο, νομίζω δεν υπάρχει λόγος να φύγει από την θέση του. Πρέπει να επιλέξουμε. Θέλουμε κάποιον που είναι τίμιος και θα τον αφήνουμε να δουλεύει ή να έχουμε κάποιον εκεί με ανδρείκελο που θα φέρεται και θα άγεται δεξιά και αριστερά; Αυτό πρέπει να αποφασιστεί στο ποδόσφαιρο. Δεν είμαι αισιόδοξος και ούτε η πλειονότητα μπορεί να είναι. Αυτές οι τέσσερις ομάδες δημιουργούν την ένταση, άλλοτε δίκαια και άλλοτε άδικα. Ωστόσο την απόφαση πρέπει να την πάρουν άλλοι και αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να είναι κυρίως αξιοπρεπείς. Επιλέγονται από τον ελληνικό λαό για αυτό τον λόγο».

Για τον τρόπο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών στην ΕΠΟ:

«Οι επόμενες εκλογικές διαδικασίες θα γίνουν με το υπάρχον σύστημα. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι σε τρεις μήνες. Από εκεί και πέρα, νομίζω πρέπει να γίνει τελείως διαφορετικό το εκλογικό σύστημα. Αυτό που γίνεται είναι πανηγύρι με τις πιέσεις κτλ. Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό. Βέβαια και εμείς δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Έχουμε ένα σύστημα Κολομβιανού χαρακτήρα εδώ στην Ελλάδα. Οι επιλογές μας συνδέονται με τη σωματική μας ακεραιότητα και την επαγγελματική μας επιβίωση. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα προτείνω κάποιο νέο εκλογικό σύστημα. Πρέπει πάντως οι εκλέκτορες να είναι περισσότεροι και το σύστημα να είναι αναλογικό. Δεν μπορεί η Ένωση Μακεδονίας να έχει μία ψήφο, όπως έχει και η Ένωση Ζακύνθου. Δεν υποτιμάω σε καμία περίπτωση τις μικρές Ενώσεις όμως δεν είναι δίκαιο αυτό. Η αναλογικότητα είναι αυτή που μπορεί να φέρει μια ισορροπία. Οι επαγγελματικές ομάδες πρέπει να ψηφίζουν και αυτές με αναλογικότητα και να στηριχθεί αυτό με νόμους».

Για το περιστατικό στην Ένωση Φθιώτιδας:

«Με ενοχλεί που μετέχουν στις διαδικασίες των Ενώσεων άτομα που δεν είναι ούτε καν μέλη. Με το ξημέρωμα της νέας μέρας υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχουν αυτοί που ενεργοποιήθηκαν για να κάνουν κάτι. Εντέλει τι γίνεται με το ποδόσφαιρο της Φθιώτιδας, της Θεσσαλονίκης, της Δράμας κτλ. Αυτοί οι περαστικοί δημιουργούν ένα καθεστώς και μετά; Τι γίνεται; Για αυτό λέω πως είμαστε και εμείς άμοιροι ευθυνών. Επαναλαμβάνω πως δεν έχω την εμπειρία στις Ενώσεις, αλλά έχω το θάρρος της γνώμης πως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν δραστικά».

Για το αν νιώθει πως υπάρχει διάσπαση του μετώπου στήριξης του κ. Γραμμένου σε διάφορες Ενώσεις:

«Δεν το νομίζω αυτό, κάθε άλλο μάλιστα. Οι κινήσεις που γίνονται από την άλλη πλευρά αυτό μου δείχνουν. Στην τελική δεν ξέρω ποια είναι η άλλη πλευρά και αν υπάρχει φυσικά. Έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή ανάμειξη με το ποδόσφαιρο. Οι επιλογές πρέπει να είναι από ανθρώπους του ίδιου Νομού. Εγώ δεν σας κρύβω ότι με στήριξε και ο ΠΑΟΚ και ο Απόλλων, ίσως και ο Άρης. Δεν είναι κακό, είναι μέλη μας. Δεν είναι ξένοι άνθρωποι από αλλού. Το να πάει κάποιος στην Ένωση που ανήκει η ομάδα του δεν είναι κακό. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε το ποδόσφαιρο, δεν ζούνε από αυτό. Δεν θέλω να βαφτίσω τα γένια μου αλλά υπάρχουν πρόεδροι που έχουν αναβαθμίσει το ποδόσφαιρο στον τόπο τους. Δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη, αλλά και το Ηράκλειο και η Πάτρα. Ενώσεις οι οποίες παράγουν έργο».

 

Τελευταία Νέα