Η FIFA αναγνώρισε το αίτημα του ΠΣΑΠ

Gazzetta team
Η FIFA αναγνώρισε το αίτημα του ΠΣΑΠ

bet365

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία εξετάζει το τελευταίο διάστημα υποθέσεις ξένων παικτών από το ελληνικό πρωτάθλημα, λόγω της παλαιότερης αναστολής λειτουργίας της ΠΕΕΟΔ
Βρισκόμασταν στα τέλη Μάϊου, όταν ο ΠΣΑΠ εξέδωσε τότε μία ανακοίνωση «καταπέλτη» κατά της ΕΠΟ, με αφορμή την αναστολή της λειτουργίας της ΠΕΕΟΔ. Ήταν τότε η τελευταία κίνηση του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών, κατά της απόφασης που είχε λάβει η Ομοσπονδία περίπου 1,5 μήνα πριν και αυτό σήμαινε πως οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, προ της αναστολής των πρωταθλημάτων λόγω του κορονοϊού.
Εκείνο το διάστημα η πλευρά του ΠΣΑΠ βρίσκονταν στα «μαχαίρια» με τους εμπλεκόμενους φορείς και το ζήτημα έλαβε διεθνείς διαστάσεις. Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών, η FIFPro, επενέβη υπέρ του Ελληνικού Συνδέσμου, ενώ και η FIFA ενημερώθηκε σχετικά με επίσημη επιστολή.
Η επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών κρίνονταν κομβική, αφού μόνο υπό αυτές τις συνθήκες οι παίκτες που είχαν οφειλές από τις αρχές της σεζόν 2019/20, θα μπορούσαν εν τέλει να λάβουν τα χρήματά τους και το ζήτημα δεν αφορούσε τους μήνες από τον Μάρτιο και μετά, οπότε ξέσπασε η πανδημία του Covid-19.
Ο ΠΣΑΠ πίεζε και τελικά φαίνεται πως δικαιώθηκε μέσω της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες η FIFA εξέτασε και αποφάνθηκε για υποθέσεις ξένων παικτών που αγωνίζονται στα ελληνικά πρωταθλήματα που αποτάθηκαν, μέσω του ΠΣΑΠ, στη Ζυρίχη χωρίς να έχουν δικαίωμα να το πράξουν, μόνο και μόνο επειδή η ΠΕΕΟΔ δεν λειτουργούσε!
Δηλαδή η FIFA δέχθηκε να τις εξετάσει, μάλιστα αποφάσισε υπέρ τους, παρότι υπό κανονικές συνθήκες, εάν λειτουργούσαν οι εγχώριες επιτροπές, δεν θα το έκανε επειδή ήταν εκτός της δικαιοδοσίας της. Παρόλα αυτά αναγνώρισε το δίκαιο, όπως αποδείχθηκε, αίτημα του ΠΣΑΠ και έδειξε πώς με τον Α ή τον Β τρόπο δεν αποδέχεται ανάλογες μονομερής αποφάσεις από τις ομοσπονδίες – μέλη της.
 

Τελευταία Νέα