Στην τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό ο Φύσσας

Gazzetta team
Στην τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό ο Φύσσας

bet365

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 και αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ομάδας, Τάκης Φύσσας, εκπροσώπησε την ποδοσφαιρική οικογένεια της χώρας στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές και τα κορυφαία ονόματα του Ελληνικού Αθλητισμού.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η πολύτιμη συνδρομή της αθλητικής οικογένειας στην επιτυχία του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι» και η αξιοποίηση της κρίσης, ώστε να αυξηθεί η διάχυση της άσκησης, του ευ αγωνίζεσθαι και του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς Έλληνες να ανακαλύψουν τον Αθλητισμό και τόνισε ότι η εμπειρία της κρίσης μπορεί να αποτελέσει τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον, καθώς μερικές φορές χρειάζεται μία ευκαιρία, ώστε οι πολίτες να εντάξουν καλές συνήθειες στην καθημερινότητά τους.

Στάθηκε επίσης στη σημασία του εθελοντισμού, ο οποίος είναι βαθιά συνδεδεμένος με γιορτές του Αθλητισμού. "Το πνεύμα προσφοράς που φάνηκε το καλοκαίρι του 2004, όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας συνδυάστηκαν με την κατάκτηση του Euro, έχει επανεμφανιστεί στη σημερινή συγκυρία και μπορεί να γίνει σταθερό κτήμα μας" είπε ο Πρωθυπουργός. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι μέσω των εκστρατειών αιμοδοσίας έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός φιαλών αίματος.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Τάκης Φύσσας υπογράμμισε: «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και μιλά όλη η Ευρώπη για μας και τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε την επιδημία. Εμείς το έχουμε ξαναζήσει αυτό στην αθλητική μας ζωή. Το "Ζήσε Αθλητικά" είναι μια πρωτοποριακή κίνηση. Για μένα είναι ονειρο ζωής να εμπνέω τη νεολαία και να μεταφέρω τις εμπειρίες μου, συνεισφέροντας στην αθλητική της παιδεία και τη διάδοση των αξιών του Αθλητισμού. Θεωρώ ότι είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά μου να μάθουν πώς έζησε ο πατέρας τους, να μάθουν να πειθαρχούν στα μέτρα και στους κανόνες, να υπάρχουν όρια στις μετακινήσεις τους -άλλωστε κι εμείς δεν μπορούσαμε να μετακινηθούμε, ούτε να βγούμε οπότε θέλαμε από το σπίτι μας- και επίσης να μάθουν να κάνουν υπομονή και να κάνουν θυσίες. Τέτοιες θυσίες πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε».

Όλοι οι αθλητές δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης και στροφής προς την υγιεινή ζωή, τις οποίες εκφράζει το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά».

 

Τελευταία Νέα