Γαλλία - Γερμανία 0-2: Τα Πάντσερ την «πάτησαν» με «χορευτή» Βιρτς

Νίκος Κικίδης

bet365

Ο κεφάτος Φλοριάν Βιρτς χόρεψε στο... ταψί τη Γαλλία με γκολάρα κι έξοχες ενέργειες και οδήγησε τη Γερμανία στη νίκη με 2-0 στο μεγαλύτερο φιλικό τεστ πριν από το Euro 2024.

Ένα φιλικό μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, μπορεί όμως να σημαίνει και πολλά... Η εξέλιξη θα εξαρτηθεί από την ερμηνεία που θα του δώσουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, με τη Γερμανία πάντως να βρίσκει ένα ανάχωμα επί γαλλικού εδάφους ώστε να ανασυγκροτηθεί δομικά και ψυχολογικά ενόψει του Euro 2024! Με τον Φλοριάν Βιρτς άλλωστε σε μεγάλα κέφια, τα Πάντσερ ποδοπάτησαν τη Γαλλία με νίκη 2-0 και απέκτησαν μεγάλο ψυχολογικό boost στο μεγαλύτερο φιλικό τεστ πριν από τη σέντρα της διοργάνωσης.

Οι Γερμανοί μάλιστα δεν άργησαν να δείξουν τις άγριες διαθέσεις τους, αφού σκόραραν με τη... σέντρα! Στα επτά δευτερόλεπτα συγκεκριμένα ο Βιρτς δέχθηκε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με τρομερό σουτ άφησε άγαλμα τον Σαμπά για το 0-1. Αποσβολωμένοι από το γρήγορο γκολ οι Γάλλοι έχασαν τον έλεγχο και άργησαν να τον ανακτήσουν, καθώς η απάντησή τους έφτασε ουσιαστικά στο 22΄με άστοχο σουτ του Μπαπέ. Τρία λεπτά αργότερα ο Τερ Στέγκεν νίκησε τον Γάλλο σε τετ-α-τετ και κράτησε το μηδέν.

Κι αφού το 1-1 δεν έγινε ποτέ, η Γερμανία χτύπησε ξανά με το καλησπέρα του β΄μέρους. Έπειτα από ακόμα μια έξοχη ενέργεια και μπαλιά του Βιρτς στην πλάτη της άμυνας, ο Μουσιάλα ντρίμπλαρε τον Σαμπά και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Χάβερτς που έγραψε το 2-0 στο 49΄.

Η ροή του αγώνα κάπου εκεί... χαλάρωσε με τη Γερμανία να ελέγχει το ματς, και τη Γαλλία να υποπέφτει σε συνεχή λάθη. Αν δεν ήταν ο Σαμπά μάλιστα για να σταματήσει τις προσπάθειες των Μίτελσταντ και Μίλερ μέσα σε δυο λεπτά (79΄, 81΄), το σκορ θα είχε... ξεφύγει για τη Γερμανία που φλέρταρε έντονα με το 3-0. Στα λεπτά που απέμειναν η Γαλλία άγγιξε το γκολ σε τρελό δοκάρι του Μίτελστατντ που φάνηκε να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι (88΄) και σε άστοχο σουτ του Ζιρού (90΄), με το μηδέν ωστόσο να παραμένει.

Γαλλία: Σαμπά, Κουντέ (61' Κλάους), Παβάρ, Ουπαμεκανό, Λούκας Ερναντές (61' Τ. Ερναντές), Τσουαμενί (74' Φοφανά), Ραμπιό, Ζαΐρ Εμερί (61' Καμαβινγκά), Μπαπέ, Ντεμπελέ (83' Μουανί), Τουράμ (61' Ζιρού)

Γερμανία: Τερ Στέγκεν, Κίμιχ, Τα, Ρούντιγκερ, Μίτελσταντ, Άντριχ, Κρόος (90' Αντόν), Γκουντογκάν (72' Μίλερ), Μουσιάλα (80' Φίλκρουγκ), Βιρτς (72' Φιούριχ), Χάβερτς (80' Ουντάβ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα