Ο Ουκρανός στόπερ της Σαχτάρ Βαλερί Μπόνταρ στο Gazzetta: «Ευχαριστούμε Ολυμπιακέ, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ»

Ο Ουκρανός στόπερ της Σαχτάρ Βαλερί Μπόνταρ στο Gazzetta: «Ευχαριστούμε Ολυμπιακέ, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ»

bet365

Ο διεθνής Ουκρανός στόπερ της Σαχτάρ, Βαλερί Μπόνταρ, μίλησε στο Gazzetta για τον πόλεμο στη χώρα του, εξαπέλυσε επίθεση στους Ρώσους και ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό για το φιλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το φιλικό του Σαββάτου (9/4/22) ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Σαχτάρ θα μείνει στην ιστορία. Μια από τις σπουδαιότερες ουκρανικές ομάδες ήρθε στην Ελλάδα και τέθηκε αντιμέτωπη με τους «ερυθρόλευκους» την ώρα που η χώρα της βομρβαρδίζεται από τους Ρώσους. Ένα φιλικό στο οποίο το μήνυμα εστάλη σε όλο τον κόσμο: Να τερματιστεί ο πόλεμος, να επικρατήσει η ειρήνη, η ζωή, η αγάπη. Μια υπέροχη πρωτοβουλία που χαιρετίστηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι δημιούργησαν υπέροχη ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο και όλα τα έσοδα από τις εισπράξεις θα δοθούν στους πρόσφυγες, που υποχρεώθηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους, από τα σπίτια τους.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές της Σαχτάρ που αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν ο Βαλερί Μπόνταρ. Ο 23χρονος Ουκρανός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος ως αρχηγός της Ουκρανίας το 2019 οδήγησε τη χώρα του στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20, μίλησε στο Gazzetta για το χθεσινοβραδινό φιλικό, ευχαρίστησε εκ μέρους της πατρίδας του τον Ολυμπιακό, επιτέθηκε στους Ρώσους και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ουκρανία θα αναγεννηθεί μέσα από τα συντρίμμια της...

Βαλερί, τι συναισθήματα σου αφήνει το φιλικό με τον Ολυμπιακό;

«Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό ότι δώσαμε το συγκεκριμένο φιλικό με τον Ολυμπιακό. Η χώρα μου βρίσκεται σε πόλεμο, αλλά η αλήθεια είναι ότι νιώθουμε την υποστήριξη από όλη την Ευρώπη, από όλο τον κόσμο. Ήταν μεγάλη χαρά για εμένα και για τους συμπαίκτες μου που είδαμε τον κόσμο στο γήπεδο, που ήρθε για να δει την ομάδα του αλλά και να μας στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Με αυτήν την κίνηση δείξαμε ότι είμαστε ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο τον οποίο ξεκίνησαν οι Ρώσοι φασίστες. Δείξαμε ότι είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτό που συμβαίνει. Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό, τη διοίκησή του και τους φιλάθλους του για όσα έκαναν. Για τη διεξαγωγή του φιλικού και για τη στήριξή τους. Η φιλοξενία τους θα μας μείνει για πάντα στο μυαλό, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ».

Έχουμε δει σοκαριστικές εικόνες στη χώρα σας, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους. Θα μπορέσει η Ουκρανία να αναγεννηθεί μέσα από τα συντρίμμια;

«Γι' αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία. Είμαι σίγουρος. Οι συμπατριώτες μου αντιστάθηκαν σθεναρά. Είχαν πίστη και πνεύμα ισχυρό. Η χώρα μου είναι ενωμένη και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι εμείς θα βγούμε νικητές από αυτόν τον πόλεμο. Θα φτιάξουμε ξανά την Ουκρανία από την αρχή με τον καλύτερο και τον πιο δημοκρατικό τρόπο».

2

Πόσο εύκολο είναι για εσένα και την ομάδα σου να παίζετε ποδόσφαιρο γνωρίζοντας ότι την ίδια ώρα η χώρα σας δοκιμάζεται με τόσο απάνθρωπο τρόπο;

«Πρέπει να ομολογήσω ότι μας είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πώς να προπονηθείς και πώς να παίξεις; Και σήμερα όταν μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, ήταν σκληρό να σκεφτόμαστε ότι οι άνθρωποί μας είναι πίσω και υποφέρουν. Ότι πόλεις όπως η Μαριούπολη και η Μπούτσα έχουν βομβαρδιστεί και καταστραφεί. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για την πατρίδα μας».

@Photo credits: eurokinissi
 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα