Μίλαν - Παναθηναϊκός 2-1 (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μίλαν - Παναθηναϊκός 2-1 (vids)

bet365

Ο Ολιβιέ Ζιρού με δυο γκολ (16'-43΄) και ένα πλασέ στο δοκάρι (59') σμπαράλιασε την άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά η έμπνευση και το γκολ του Φώτη Ιωαννίδη στο 77' έσωσε την παρτίδα για τους Πράσινους εναντίον της Μίλαν. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΤΕΡΓΕΣΤΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΛΙΑΡΗΣ

Χρησιμότατο μάθημα. Απέναντι σε μια Μίλαν που ξεκάθαρα θα κυνηγήσει τον τίτλο στη Serie A και σφύζει από ποιότητα, ο Παναθηναϊκός ναι μεν φανέρωσε τις αμυντικές του αδυναμίες σε μια εποχή που δεν έχει το δίδυμο των στόπερ που θα ήθελε, όμως, έβγαλε διάθεση. Τόσο αντοχής στο πρώτο μέρος, όσο και αντίδρασης στο δεύτερο μέρος.

Και μπορεί το πρώτο μισό του δευτέρου μέρους να χάθηκε με την έξοδο των Χατζηγιοβάνη, Μακέντα και Βιγιαφάνιες, όμως, όταν πάλι οι «πράσινοι» απέκτησαν επιθετική πνοή, βρήκαν άκρη. Ακόμα κι αν αυτή η άκρη ήρθε με διαφοροποιημένη τη Μίλαν στο Nereo Rocco.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για πρώτη φορά στα φετινά φιλικά του καλοκαιριού έβαλε τριπλέτα στη μεσαία γραμμή, με τους Αλεξανδρόπουλο, Μαουρίσιο και Πέρεθ να παίζουν μαζί. Στην εστία ήταν ο Διούδης, μπροστά του οι Κώτσιρας, Βέλεθ και Σιδεράς, ενώ, αριστερά ήταν ο Χουάνκαρ. Ο Βιγιαφάνιες τοποθετήθηκε δεξιά μπροστά από τους χαφ, ο Χατζηγιοβάνης αριστερά και ο Μακέντα ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Η Μίλαν είχε τον Μανιάν στην εστία και μπροστά τους Καλάμπρια, Τομόρι, Κιάερ και Τεό Ερναντές. Ο Τονάλι με τον Κρούνιτς στα χαφ, ο Λεάο και ο Σαλεμέκερς με πιο... κεντρικές κινήσεις, ενώ, στην επίθεση ήταν οι Ζιρού και Ρέμπιτς.

Ποιότητα, ένταση και... κενά αέρος

Η Μίλαν ξεκίνησε με τρομερή όρεξη, με τους Σαλεμέκερς και Λεάο να κάνουν συνεχώς κινήσεις και να ταλαιπωρούν τους χαφ και τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είχαν καταλάβει εξ αρχής την ποιότητα με την οποία είχαν έρθει αντιμέτωποι.

Οι Πέρεθ και Αλεξανδρόπουλος ήταν μαζί, με τον Μαουρίσιο πιο μπροστά τους, ο Σιδεράς έδωσε αρκετές μάχες με τον Ζιρού, ο Χουάνκαρ συνέχισε να επιδεικνύει το πολύ καλό φετινό του πρόσωπο στην προετοιμασία, όμως, η αδυναμία στις ψηλές μπάλες όπως είχαν φανεί και στο φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ, κόστισε στους «πράσινους».

Στο 16ο λεπτό ο Φικάγιο Τομόρι που αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από την Τσέλσι με τρομερή βαθιά μπαλιά τη στιγμή που ο Ρέμπιτς τραβούσε προς τ' αριστερά τους Κώτσιρα και Βέλεθ, έκανε τους Σιδερά και Χουάνκαρ να χάσουν τελείως την κίνηση του Ζιρού που με αριστερό πλασέ έκανε το 1-0. Αντίστοιχη ολιγωρία σημειώθηκε και στο 43', όταν ο Καλάμπρια από δεξιά έκανε το γέμισμα, ο Βέλεθ έχασε στην πλάτη του τον Ζιρού που με υπέροχη κεφαλιά έγραψε το 2-0 για τους «ροσονέρι».

Ένα δεκάλεπτο με κατοχή, στήριγμα η αριστερή πλευρά

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης από δεξιά με τον Τεό Ερναντέζ τα είχε βρει σκούρα κι έτσι ο Παναθηναϊκός επέλεγε την αριστερή πλευρά με τους Χουάνκαρ και Βιγιαφάνιες για τις λιγοστές στιγμές που προσπάθησε να βγει μπροστά. Λίγο μετά το πρώτο γκολ του Ζιρού, από το 20' έως και το 30', οι «πράσινοι» κράτησαν τη μπάλα, η Μίλαν φάνηκε λίγο πιο ήρεμη και προσεκτική, όμως δεν οδήγησε κάπου θετικά αυτό για το «τριφύλλι».

Στην καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, ο Χουάνκαρ από αριστερά είχε δει την κίνηση που έκανε ο Μακέντα στην περιοχή, όμως, το κοντρόλ του Ιταλού στο 38' δεν ήταν καλό, έβγαλε την μπάλα εκτός περιοχής για να ψάξει συμπαίκτη κι έτσι φάση δεν βγήκε ποτέ. Ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε λίγο τους χαφ, έστειλε τον Αλεξανδρόπουλο πιο μπροστά από Μαουρίσιο και Πέρεθ, ο Βιγιαφάνιες προσπάθησε ν' ανεβάσει ένταση στο παιχνίδι του και τις διεκδικήσεις, όμως, η Μίλαν δεν έχανε τον έλεγχο της κατάστασης.

Αλλαγές, Διούδης και επιχείρηση... αντοχής

Το τρομερά δύσκολο φιλικό τεστ για τον Παναθηναϊκό στην Τεργέστη ασφαλώς και ήταν τέτοιο που θα έβγαζε προς τα έξω την προσπάθεια των «πράσινων» για μια είδους... επιβίωση και αντοχή στον αγωνιστικό χώρο. Η Μίλαν, άλλωστε, είναι πολλές κλάσεις ανώτερη από το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέρασε στο ματς τους Αγιούμπ, Ενγκμπακοτό και Ιωαννίδη.

Αυτό, ωστόσο, αποδυνάμωσε επιθετικά το «τριφύλλι» καθώς οι απουσίες των Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνη ασφαλώς και γίνονταν εμφανείς. Ειδικά αριστερά όπου μπροστά από τον Χουάνκαρ βρέθηκε ο Αγιούμπ και δεν υπήρχε η στήριξη του Αργεντινού στον Ισπανό. Οι «ροσονέρι» στο 51' απείλησαν με τον Ρέμπιτς να τρυπώνει ανάμεσα σε Βέλεθ και Σιδερά και να πλασάρει άουτ, ενώ, στο 53' ο Καλάμπρια με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Διούδη να επέμβει ψηλά στην αριστερή του γωνία.

Μάλιστα, ο Έλληνας πορτιέρε είχε βάλει και το χέρι του στη φάση που ο Ζιρού λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους από μαγική ενέργεια του Τεό Ερναντές είχε δοκάρι. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Πιόλι έκανε έξι αλλαγές μαζεμένες και αυτό ήταν πλέον κάτι που έπρεπε να δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό ν' ανέβει και να εκμεταλλευτεί μια πιθανή ανισορροπία στους Ιταλούς...

Επιμονή και φρεσκάδα στην επίθεση

Ο Αϊτόρ πέρασε στο παιχνίδι, ο Μαουρίσιο συνέχισε να τρέχει και να ηγείται με όσες δυνάμεις είχε, ο Αγιούμπ γύρισε κεντρικά για να πλαισιώσει τον Πέρεθ και οι «πράσινοι» πήραν τη μπάλα στο παιχνίδι, προσπαθώντας να κερδίσουν πράγματα από το ματς. Περισσότερο αγωνιστικά, φυσικά, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους και τα πράγματα που δουλεύουν στις προπονήσεις και έδειξαν πως δεν σκέφτονταν το σκορ. Η επιμονή οδήγησε σε γκολ και... πόντους

Στο 77ο λεπτό ο Φώτης Ιωαννίδης που χαρακτηρίζεται από δυνάμεις και τρομερή επιμονή, κυνήγησε την μπάλα σε φάση που ο Ταταρουσάνου έπρεπε να διώξει, ο πορτιέρε της Μίλαν που είχε αντικαταστήσει τον Μανιάν έκανε λάθος, ο Έλληνας επιθετικός το εκμεταλλεύτηκε και έγραψε το 2-1.

Ο Γιοβάνοβιτς που δεν ήθελε να βλέπει εύκολα λάθη και έγινε έξαλλος και με τον Καρλίτος για μια εύκολη απώλεια της κατοχής, είδε διάθεση και πείσμα από τους «πράσινους». Ο Αϊτόρ στο 84' δεν κατάφερε να βρει τον Καρλίτος στην περιοχή σε ωραία ανάπτυξη, ο Παναθηναϊκός υπέστη μια αξιοπρεπέστατη φιλική ήττα στην Τεργέστη και μπορεί να ανέβηκε όταν η Μίλαν άλλαξε τους βασικούς της παίκτες, όμως, η αντίδραση και η διαχείριση του αγώνα παίρνει πόντους...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίλαν: Μανιάν (71' Ταταρουσάνου) Καλάμπρια (71' Καλούλου) Κιάερ (62' Μαλντίνι), Τομόρι (62' Ντίας), Ερναντές (72' Καστιγιέχο) Σαλεμάκερς (72' Μπαλό - Τουρέ) Κρούνιτς (83' Καπόνε), Τονάλι (62' Ρομανιόλι), Λεάο (62' Μπενασέρ), Ζιρού (62' Πομπέγκα), Ρέμπιτς (62' Γκάμπια)

Παναθηναϊκός: Διούδης (85' Ξενόπουλος), Κώτσιρας, Βέλεθ (82' Σάρλια), Σιδεράς, Χουάνκαρ (82' Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (76' Καρλίτος), Ρούμπεν, Χατζηγιοβάνης (46' Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες (46' Αγιούμπ), Μακέντα (46' Ιωαννίδης)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα