Λειψία – Μπάγερν 3-5: Το δέκατο Σούπερ Καπ με... θρίλερ στο φινάλε! (vids)

Λειψία – Μπάγερν 3-5: Το δέκατο Σούπερ Καπ με... θρίλερ στο φινάλε! (vids)

bet365

Τα (πολύ) εύκολα (λίγο) δύσκολα έκανε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία προηγήθηκε 3-0 και 4-1 και εντέλει επικράτησε με 5-3 της Λειψίας για να κατακτήσει το Σούπερ Καπ Γερμανίας για δέκατη φορά στην ιστορία της – Ένα γκολ, δύο ακυρωθέντα ο Σαντιό Μανέ, γκολ – ασίστ ο Τζαμάλ Μουσιάλα.

Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν στη Γερμανία, όπου και φέτος η Μπάγερν Μονάχου φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για να καθίσει στη κορυφή της Bundesliga, ακόμα και χωρίς τον αρχί – γκολτζή της Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μετά από οκτώ χρόνια.

Στον τελικό του Σούπερ Καπ που διεξήχθη στη «Red Bull Arena» της Κυπελλούχου Λειψίας, οι πρωταθλητές Βαυαροί θριάμβευσαν με 5-3, κατέκτησαν το τρόπαιο για δέκατη φορά στην ιστορία τους (επίδοση – ρεκόρ), δείχνοντας ότι στην επίθεση πάντα θα βρίσκουν λύσεις, αλλά ότι και στην άμυνα χρειάζονται βελτίωση και μεγαλύτερη σταθερότητα.

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, η οποία ξεκίνησε με διάταξη 4-4-2 και μοναδικό νέο πρόσωπο τον Σαντιό Μανέ, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική (ως συνήθως) στο πρώτο ημίχρονο, όπου προηγήθηκε 3-0, «καθαρίζοντας» επί της ουσίας το ματς.

Ο όλο και πιο ώριμος και πολύτιμος Τζαμάλ Μουσιάλα, με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη (14’), εκμεταλλευόμενος τα λάθη της Λειψίας στην άμυνα, με τους Ταύρους να απαντούν άμεσα με τον Κρίστοφερ Ενκουνκού, ένα γκολ που όμως ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ.

Το γκολ του Μουσιάλα απελευθέρωσε ακόμα περισσότερο τους Βαυαρούς οι οποίοι, λίγο μετά την συμπλήρωση του ημιώρου, πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με τον Σαντιό Μανέ να πλασάρει στην κενή εστία ύστερα από καταπληκτική ομαδική προσπάθεια και τελική πάσα του Σερζ Γκνάμπρι.

Η Λειψία προσπαθούσε να αντιδράσει όπως μπορούσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα και έδειχνε να… παραδίδει οριστικά τα όπλα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Μπενζαμέν Παβάρ από το ύψος του πέναλτι και ύστερα από ασίστ του καταπληκτικού Μουσιάλα, νικούσε άνετα τον Πέτερ Γκούλασι.

Το 4-1 έγινε 4-3, αλλά…

Η σεμνή τελετή έδειχνε να έχει λάβει πρόωρα τέλος, αλλά η Λειψία μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο για να δικαιώσει όσους θεωρούν ότι μπορεί φέτος να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Μπάγερν.

Μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μάρτσελ Χάλστενμπεργκ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ενκουνκού έδειχνε να βάζει ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο (59’), με τη Μπάγερν όμως να απαντάει σχεδόν αμέσως (66’), όταν ο Γκνάμπρι σούταρε από κοντά, ύστερα από μια σειρά από κόντρες που τον ευνόησαν.

Το τέταρτο γκολ έμοιαζε τελειωτικό, ο Μανέ είδε τον διαιτητή να του ακυρώνει ορθά άλλα δύο τέρματα, προτού η Λειψία βγάλει χαρακτήρα από εκεί που κανείς ίσως δεν περίμενε, μειώνοντας σε 3-4 με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Όλμο.

Ο Ισπανός κέρδισε το πέναλτι με το οποίο μείωσε αρχικά ο Ενκουνκού (77’), προτού σκοράρει και ο ίδιος (89’) για να δώσει διαστάσεις θρίλερ στις καθυστερήσεις του τελικού του Σούπερ Καπ.

Η Λειψία πάλεψε για το 4-4, το κυνήγησε μέχρι τέλους, άφησε ανοιχτή την (ούτως ή άλλως) ευάλωτη άμυνά της και στο 98’, ο Λιρόι Σανέ ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, χόρεψε άμυνα και τερματοφύλακα για να δώσει πανηγυρικές διαστάσεις σε έναν ακόμα βαυαρικό τίτλο.

Λειψία (Ντομένικο Τεντέσκο): Γκούλασι – Σιμακάν (79’ Νοβόα), Όρμπαν, Χάλστερνμπεργκ – Κλόστερμαν, Λάιμερ, Καμπλ (52’ Ντάνι Όλμο), Χένριχς – Σόμποσλαϊ (90’ Χαϊντάρα), Φόρσμπεργκ (52’ Αντρέ Σίλβα) - Ενκουνκού.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ – Παβάρ (78’ Μαζραουί), Ουπαμεκανό (78’ Ντε Λιχτ), Ερναντές, Ντέιβις – Κίμιχ, Σάμπιτσερ, Μίλερ (67’ Γκράβενμπερχ), Μουσιάλα (60’ Κομάν) – Γκνάμπρι (78’ Σανέ), Μανέ.

 

DFL-SUPERCUP Τελευταία Νέα