Copa Africa: H Ακτή Ελεφαντοστού απέκλεισε την πρωταθλήτρια Αφρικής Σενεγάλη στα πέναλτι

Βασίλης Μπαλατσός
ivory coast

bet365

Η οικοδέσποινα του Copa Africa, Ακτή Ελεφαντοστού, «σόκαρε» την πρωταθλήτρια Αφρικής, Σενεγάλη και την απέκλεισε στα πέναλτι με 5-4. Στα προημιτελικά και το Πράσινο Ακρωτήρι.

Αποκλεισμός σοκ για τους πρωταθλητές Αφρικής! Η Σενεγάλη ήταν το απόλυτο φαβορί κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία κατέβηκε με υπηρεσιακό προπονητή και η 4η καλύτερη 3η της φάσης των ομίλων του Copa Africa, όμως οι δυο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία (1-1) και στα πέναλτι οι οικοδεσπότες πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά με 5-4. Μοιραίος ο Νιακατέ της Νότιγχαμ Φόρεστ, ο οποίος έχασε το μοναδικό από τα δέκα πέναλτι που εκτελέστηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα».

Η Σενεγάλη μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Ντιαλό. Η πρωταθλήτρια Αφρικής δεν κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι και στο 86' ισοφαρίστηκε από το εύστοχο πέναλτι του Κεσί. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου δεν άλλαξε κάτι και στα πέναλτι η Ακτή Ελεφαντοστού πήρε τη μεγάλη πρόκριση. Οι Ιβοριανοί θα αντιμετωπίσουν στους «8» τη νικήτρια του Μάλι - Μπουρκίνα Φάσο στις 3 Φεβρουαρίου.

Στο έτερο παιχνίδι της ημέρας το Πράσινο Ακρωτήρι νίκησε με 1-0 τη Μαυριτανία. Ο Ράιαν Μέντες πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 88' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι Καρχαρίες θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Μαρόκο - Νότια Αφρική το ερχόμενο Σάββατο (3/1).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα