Γκάμπια - Καμερούν 0-2: Πρόκριση στα ημιτελικά με «killer» Τόκο Εκαμπί

Γκάμπια - Καμερούν 0-2: Πρόκριση στα ημιτελικά με «killer» Τόκο Εκαμπί

Βασίλης Μπαλατσός
Γκάμπια - Καμερούν 0-2: Πρόκριση στα ημιτελικά με «killer» Τόκο Εκαμπί

bet365

Το Καμερούν προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa Africa, καθώς επικράτησε της Γκάμπια με 2-0. Πρωταγωνιστής ο επιθετικός της Λυών, Καρλ Τόκο Εκαμπί. Αγωνίστηκε ως αλλαγή ο Πιέρ Κούντε.

To Kαμερούν έγινε η πρώτη ομάδα που «σφραγίζει» την πρόκριση της στα ημιτελικά του 33ου Copa Africa, καθώς οι «οικοδεσπότες» της διογάνωσης επικράτησαν της Γκάμπια, η οποία είχε αποκλείσει τη Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά, με σκορ 2-0. Τα «λιοντάρια» πλέον περιμένουν να μάθούν την επόμενη αντίπαλο τους, καθώς θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια ομάδα του Κυριακάτικου (30/1, 17:00) παιχνιδιού ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Μαρόκο.

Oι Καμερουνέζοι ήταν καλύτεροι σε όλοι τη διάρκεια του παιχνιδιού και βρήκαν τα γκολ που χρειαζόντουσαν χάρη στον «καυτό» Καρλ Τόκο Εκαμπί. Ο επιθετικός της Λυών στο 50' σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, μετά από σέντρα του του Κόλινς Φάι, ενώ στο 57' έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Μάρτιν Χόγκλα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. O Tόκο Εκαμπί έφτασε τα πέντε γκολ στη διοργάνωση και είναι δεύτερος σκόρερ πίσω μόνο από τον «παρτενέρ» του στη γραμμή κρούσης του Καμερούν, Βίνσεντ Αμπουμπακάρ (έξι γκολ).

Όσον αφορά τους «Έλληνες» του Καμερούν ο μέσος του Ολυμπιακού, Πιέρ Κούντε πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 81', ενώ ο Ντέβις Επασί του ΟΦΗ έμεινε στον πάγκο.

 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα