Ζιμπάμπουε - Γουινέα 2-1: «Γλυκόπικρη» ήττα και πρόκριση στα νοκ-άουτ

Newsroom
Ζιμπάμπουε - Γουινέα 2-1: «Γλυκόπικρη» ήττα και πρόκριση στα νοκ-άουτ

bet365

Μπορεί να έπεσε θύμα έκπληξης κόντρα στη Ζιμπάμπουε (2-1) στην εκπνοή των ομίλων, όμως ακόμα κι έτσι η Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά σφράγισε το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ του Copa Africa.

Έπαιξε με την φωτιά αλλά τελικά δεν της στοίχησε. Η Γουινέα ήταν κατώτερη των περιστάσεων κόντρα στη Ζιμπάμπουε και γνώρισε την πρώτη της ήττα στο τουρνουά (2-1), όμως τελικά χαμογέλασε με την λευκή ισοπαλία στο Μαλάουϊ - Σενεγάλη, πανηγυρίζοντας έτσι την πρόκριση στην επόμενη φάση του Copa Africa.

Τα πράγματα πάντως φάνηκαν από την αρχή πως θα είναι δύσκολα για την ομάδα του Αγκιμπού Καμαρά. Ο άσος του Ολυμπιακού, που έλειπε από την αποστολή λόγω τραυματισμού, είδε τους συμπαίκτες του να δέχονται πρώτοι γκολ από τον Μουσονά (26΄) και λίγο πριν το ημίχρονο το προβάδισμα της Ζιμπάμπουε να διπλασιάζεται (43΄Μαχάτσι).

Το γκολ του Κειτά (49΄) φάνηκε να βάζει ξανά τη Γουινέα στο παιχνίδι, όμως το 2-1 έμελλε να παραμείνει μέχρι το τέλος. Σκορ που έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση στους τυπικά φιλοξενούμενους, την ίδια ώρα που η Ζιμπάμπουε αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με την πρώτη της νίκη σε τελική φάση τα τελευταία 16 χρόνια!

Αποτελέσματα

Μαλάουϊ - Σενεγάλη 0-0
Ζιμπάμπουε - Γουινέα 2-1

Βαθμολογία

1. Σενεγάλη 5 (1-0)
2. Γουινέα 4 (2-2)
3.Μαλάουϊ 4 (2-2)
4. Ζιμπάμπουε 3 (3-4)

 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα