Γιουβέντους – Πόρτο 3-2 παρ. (2-1): Ο πρώην του ΠΑΟΚ, Ολιβέιρα, έκαψε την Κυρία (vids)

Γιουβέντους – Πόρτο 3-2 παρ. (2-1): Ο πρώην του ΠΑΟΚ, Ολιβέιρα, έκαψε την Κυρία (vids)

Γιουβέντους – Πόρτο 3-2 παρ. (2-1): Ο πρώην του ΠΑΟΚ, Ολιβέιρα, έκαψε την Κυρία (vids)

bet365

Η Γιουβέντους ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1), αλλά στην παράταση ο Σέρτζιο Ολιβέιρα με απ’ ευθείας φάουλ, έστειλε την Πόρτο στους «8» του Champions League, παρά την ήττα με 3-2.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από το σύντομο πέρασμα από του από τον ΠΑΟΚ και ο Σέρτζιο Ολιβέιρα έζησε το μεγαλύτερο βράδυ της καριέρας του. Ο Πορτογάλος μέσος με δύο δικά του γκολ έστειλε την Πόρτο στα προημιτελικά του Champions League και μάλιστα το δεύτερο στην παράταση, με την ομάδα του να παλεύει με 10 παίκτες από το 56’, να γνωρίζει την ήττα 3-2 από τη Γιουβέντους, αλλά να παίρνει εκείνη το τρελό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τόσο νωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο (εξαφανισμένος στο ματς) και την παρέα του.

Η αλήθεια είναι ότι το βράδυ ξεκίνησε για τους Ιταλούς σχεδόν το ίδιο άσχημα με εκείνο στο πρώτο ματς (η Πόρτο είχε νικήσει 2-1). Ο Ταρέμι (6’) είδε πρώτα τον Σέζνι και μετά το οριζόντιο δοκάρι να του στερεί το γκολ. Το γκολ πάντως ήρθε για την Πόρτο στο 19’, όταν ο Ντεμιράλ ανέτρεψε τον Ταρέμι και ο Ολιβέιρα ευστόχησε στο πέναλτι. Εκεί οι Δράκοι απέκτησαν σοβαρό πλεονέκτημα, κάτι που ωστόσο, δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν στην επανάληψη.

Εκεί ήταν λοιπόν που έκανε τα μαγικά του ο Κιέζα και το λάθος ο Ταρέμι. Ο Ιταλός εξτρέμ πήρε την ασίστ-κατέβασμα του Κριστιάνο (49’) και σούταρε στην απέναντι γωνία για το 1-1. Ο Ταρέμι πήρε δύο κίτρινες κάρτες σε τρία λεπτά και αποβλήθηκε μάλλον υπερβολικά (56’), αφήνοντας τους φιλοξενούμενους εκτεθειμένους με παίκτη λιγότερο. Και η Γιούβε δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο.

Ο Κουαδράδο έκανε τη σέντρα και με κεφαλιά ο Κιέζα (63’), ο οποίος είχε σκοράρει και στο πρώτο παιχνίδι, έγραψε το 2-1 (σ.σ.: λίγο νωρίτερα είχε και δοκάρι), για να γίνει ο πρώτος Ιταλός παίκτης που βάζει τρία γκολ σε φάση νοκ άουτ του Champions League μετά τον Πίπο Ιντσάγκι (Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999). Μέχρι το 90’ δεν άλλαξε κάτι, με τον Κουαδράδο στο φινάλε να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και την πρόκριση να κρίνεται στην παράταση.

Η Γιούβε είχε ένα έξτρα 30λεπτο με αριθμητικό πλεονέκτημα και το πέταξε στα σκουπίδια. Πίεσε, αλλά ανούσια και σε ανύποπτη στιγμή, ο Ολιβέιρα με φάουλ σημάδεψε χαμηλά στη δεξιά γωνία του Σέζνι (115’), στέλνοντας την Πόρτο στην επόμενη φάση.

Αυτό πλέον δεν άλλαξε ούτε με την γρήγορη απάντηση του Αντριέν Ραμπιό (117’), καθώς η Γηραιά Κυρία χρειαζόταν κι άλλο γκολ που δεν ήρθε, εξαιτίας εξαιρετικής απόκρουσης του Μαρτσεσίν στο φινάλε. Και τώρα φαίνεται να ξεμένει με μοναδικό στόχο το Coppa Italia σε μία κάκιστη χρονιά για εκείνη…

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή του αγώνα!


Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι, Μπονούτσι (75' Ντε Λιχτ), Ντεμιράλ, Κουαδράδο, Αλεξ Σάντρο, Αρτούρ (102’ Κουλουσέφσκι), Ράμσεϊ (75’ ΜακΚένι), Ραμπιό, Κιέζα (102' Μπερναρντέσκι), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μοράτα

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρκεσίν, Μπεμπά, Πέπε, Σανούσι, Μαναφά (71' Ντίας), Ολιβέιρα, Ουρίμπε (88’ Γκρούγιτς), Οτάβιο (62' Σαρ), Κορόνα (118' Λέιτε), Ταρέμι, Μπαρεγκά (105' Μαρτίνεθ).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα