Ο Καντεβέρε είδε... όνειρο και η Λυών πήρε το ντέρμπι (vid)

Gazzetta team
Ο Καντεβέρε είδε... όνειρο και η Λυών πήρε το ντέρμπι (vid)

bet365

Το όνειρο του Καντεβέρε βγήκε αληθινό, ο φορ από τη Ζιμπάμπουε πέτυχε δυο γκολ και η Λυών με ανατροπή επικράτησε 2-1 της Σεντ Ετιέν. Ηττα για τη Λιλ, διπλό η Μονακό.

«Ονειρεύτηκα να σκοράρω δύο γκολ στο ντέρμπι!» είπε το πρωί της Κυριακή στο «TF1» ο Τίνο Καντεβέρ και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Με τα δυο τέρματά του, η Λυών επικράτησε 2-1 της Σεντ Ετιέν στο ντέρμπι και βρέθηκε στο -1 από την 3η θέση. Οι Στεφανουά προηγήθηκαν στο 40' με αυτογκόλ του Λόπες, ωστόσο η είσοδος στο ματς του φορ από τη Ζιμπάμπουε άλλαξε τη μοίρα του ματς. Ο Καντεβέρε μπήκε στο 57' και οκτώ λεπτά αργότερα πέτυχε το 1-1. Στο 74' με ένα υπέροχο τέρμα διαμόρφωσε το 2-1.

Την πρώτη ήττα στη σεζόν υπέστη η Λιλ, η οποία ηττήθηκε 3-2 εκτός έδρας από τη Μπρεστ, με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος και να μείνει στο -5 από την κορυφή. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα απίθανο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με 3-1 χάρη στα γκολ των Γκάμπριελ, Περό και Καρντόνα. Ο Γιλμάζ μείωσε στο 45', ενώ ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε στο 57' το 3-2. Η Λιλ πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο.


Η Μονακό έβαλε φρένο στη Νις, την οποία νίκησε με 2-0 στην «Allianz Riviera» και την έπιασε στην πέμπτη θέση. Το σκορ άνοιξε στο 23ο λεπτό ο Αξέλ Ντισασί, από ασίστ του Γιουσούφ Φοφανά, για να διπλασιάσει ο Σοφιάν Ντιοπ στο 53΄. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Πιερ Λες-Μελού στο 69΄, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Εντυπωσιακή ήταν η Ανζέ, η οποία διέλυσε με 5-1 εκτός έδρας τη Νιμ και ανέβηκε στην έβδομη θέση. Η Ναντ με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο επικράτησε 2-0 της Λοριάν εκτός έδρας. Μπαμπά και Μπλας χάρισαν το τρίποντο.

Ματσάρα! Λανς και Ρεμς αναδείχθηκαν ισόπαλες 4-4, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν δύο γκολ στις καθυστερήσεις, με πρωταγωνιστή τον Σόκοτα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα