Ζενίτ – Λάτσιο 1-1: Αλύγιστη και στην Αγία Πετρούπολη (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ζενίτ – Λάτσιο 1-1: Αλύγιστη και στην Αγία Πετρούπολη (vids)

bet365

Για δεύτερο διαδοχικό ευρωπαϊκό παιχνίδι, η Λάτσιο έπαιξε με πολλές απουσίες λόγω κορονοϊού, αλλά και πάλι κατάφερε να αποφύγει την ήττα στον έκτο όμιλο του Champions League, αυτή την φορά στην Αγία Πετρούπολη με αντίπαλο την Ζενίτ (1-1).

Σκληρή σαν ατσάλι! Μετά το 1-1 με την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο, η Λάτσιο έμεινε όρθια και στην Αγία Πετρούπολη με αντίπαλο την Ζενίτ (1-1) για τον έκτο όμιλο του Champions League, ξεπερνώντας τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε εκ νέου λόγω κορονοϊού.

Κακό ποιοτικά το πρώτο ημίχρονο και χωρίς ρυθμό, το οποίο δεν συνάδει με την εικόνα στις εξέδρες όπου, για άλλη μια φορά σε ρωσικό γήπεδο, η παρουσία του κόσμου ήταν μια παρηγοριά εν μέσω της πανδημίας.

Οι παίκτες του Σεργκέι Σέμακ, αφού ξεπέρασαν ένα πρώτο 20λεπτο όπου οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν (ανεπιτυχώς) να απειλήσουν την εστία του Μιχαΐλ Κερζάκοβ, ανέβασαν στροφές και ευτύχησαν να προηγηθούν με ένα εξαιρετικό γκολ.

Βιάτσεσλαβ Καραβάεβ και Αρτέμ Τζιούμπα συνδυάστηκαν με κεφαλιές και ο αρχηγός της Ζενίτ σέρβιρε την μπάλα στον Αλεκσάντερ Ερόκιν ο οποίος, χωρίς να αφήσει να πέσει η μπάλα κάτω, «εκτέλεσε» τον Πέπε Ρέινα (32').

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σιμόνε Ιντσάγκι έριξε στο ματς Αντρέας Περέιρα και Φελίπε Καϊσέδο ψάχνοντας την ισοφάριση, με τον επιθετικό από το Εκουαδόρ να χάνει μια σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά (75'), αφού νωρίτερα ο Αντρέι Μοστοβόι είχε αγγίξει το 2-0, με το πλασέ του να φεύγει ελάχιστα άουτ (62').

Ο Καϊσέδο, ο οποίος την Κυριακή (01/11) ολοκλήρωσε την απίθανη ανατροπή κόντρα στην Τορίνο για το πρωτάθλημα, έβαλε και πάλι την σφραγίδα του, αφού με εξαιρετικό πλασέ ύστερα από συρτή σέντρα του Φραντσέσκο Ατσέρμπι (82'), κράτησε όρθιους τους Λατσιάλι, οι οποίοι παραμένουν αήττητοι μετά από τρία παιχνίδια (δύο ισοπαλίες – μια νίκη).

Η Ζενίτ, στην οποία ακυρώθηκε ορθά γκολ στις καθυστερήσεις του Μοστοβόι για οφσάιντ του Τζιούμπα, πήρε τον πρώτο της βαθμό, αλλά βεβαίως δεν είναι ευχαριστημένη, αφού παραμένει στην τελευταία θέση του έκτου ομίλου και βλέπει τους αντιπάλους της να απομακρύνονται.

Ζενίτ (Σεργκέι Σέμακ): Κερζάκοβ – Καραβάεβ, Λόβρεν, Ρακίτσκι, Ντάγκλας Σάντος, Ζιρκόβ (79' Κρούγκοβοϊ) – Ερόκιν (61' Μοστοβόι), Μπάριος, Οζντόεβ (90'+1' Σουτόρμιν), Κουζιάεβ (90'+1' Βέντελ) – Τζιούμπα.

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ρέινα – Πάτρικ, Χουντ, Ατσέρμπι – Μάρουσιτς, Άκπα Άκπρο, Παρόλο (52' Κατάλντι), Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, Φαρές (59' Αντρέας Περέιρα) – Κορέα (85' Λουίς Φελίπε), Μουρίκι (59' Καϊσέδο).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα