Ολυμπιακός: Δεν χάνει όταν παίζει κεκλεισμένων των Θυρών στην Ευρώπη (poll & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Δεν χάνει όταν παίζει κεκλεισμένων των Θυρών στην Ευρώπη (poll & vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει δύο φορές στο παρελθόν υποχρεωθεί να παίξει χωρίς κόσμο στην έδρα του σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση από τη φάση των ομίλων και μετά, κάτι που θα συμβεί και στο ματς της Τετάρτης με τη Μαρσέιγ.

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Μιλάμε ουσιαστικά για δύο περιπτώσεις κεκλεισμένων που αφορούν σε αγώνες από τη φάση των ομίλων και μετά. Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2007 όταν ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή υποδεχόταν τη Λάτσιο στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και σε ματς με Ολλανδό διαιτητή σε ματς κεκλεισμένων των Θυρών λόγω τιμωρίας. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με τον Γκαλέτι και ισοφαρίστηκαν με γκολ - οφσάιντ του Ζάουρι για το τελικό 1-1. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να νικήσει σε εκείνο το ματς, καθώς εκτός των άλλων η Λάτσιο θα έπρεπε να παίζει με δέκα από το 60' αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Στεντάρντο για μαρκάρισμα στον Ντομί.

Για την... ιστορία την προηγούμενη σεζόν στον τελευταίο αγώνα με την Σαχτάρ στο Καραϊσκάκη (1-1), μετά το τέλος του ματς υπήρξαν επεισόδια με μερίδα οπαδών των Πειραιωτών και την αστυνομία καθώς προσπάθησαν να προσεγγίσουν το πούλμαν της αντίπαλης ομάδας. Ο Ολυμπιακός είχε μπει στο στόχαστρο τότε μετά από αντικείμενο που είχε πεταχθεί και είχε χτυπήσει τον Τότι σε προηγούμενο ματς και είχε επιφέρει πρόστιμο 40.000 ευρώ. Αυτή την φορά, η απόφαση ήταν κεκλεισμένων των Θυρών.
Οι τότε αρχικές συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Ντομί, Τοροσίδης, Στολτίδης, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Λεντέσμα & Λούα Λούα.
ΛΑΤΣΙΟ (Ντέλιο Ρόσι): Μπαλότα, Στεντάρντο, Ζάουρι, Μάουρι, Μανφρεντίνι, Λεντέσμα, Κριμπάρι, Μουντιγκάγι, Ντε Σιλβέστρι Ρόκι & Πάντεφ.
Διαιτητής: Έρικ Μπράαμχαρ (Ολλανδία) και Βοηθοί: Άριε Μπρινκ (Ολλανδία), Χαν τεν Χούβε (Ολλανδία)
Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός που - όπως και όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες - εδώ και σχεδόν οκτώ μήνες παίζει χωρίς τον κόσμο του, αγωνίστηκε κεκλεισμένων και στο 1-1 με τη Γουλβς στις 12 Μαρτίου του 2020. Ένα ματς για το Europa League όπου έπαιζε με 10 παίκτες από το 28' λόγω αποβολής του Σεμέδο. Πήρε προβάδισμα με 1-0 με τον Ελ Αραμπί και ισοφαρίστηκε από τον Νέτο. Διαιτητής ήταν ο Γάλλος Τουρπέν.
Οι τότε 11άδες:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (39' Σισέ), Βαλμπουενά (84' Γκασπάρ) & Ελ Αραμπί (74' Φορτούνης).
ΓΟΥΛΒΣ (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίτσιο, Ντόχερτι (46' Νέτο), Νέβες, Χιμένες, Μπολί, Κόντι, Ζότα, Σαϊς, Μουτίνιο (85' Ντεντόκερ), Βινάγκρε (79' Ποντένσε) & Τραορέ.
- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.
Loading...
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα