Στράβωσαν όλες οι στιγμές και τώρα ο ΠΑΟΚ έχει μόνο ένα δρόμο...

Στράβωσαν όλες οι στιγμές και τώρα ο ΠΑΟΚ έχει μόνο ένα δρόμο...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από τη Ρωσία για όσα έγιναν χθες με τον ΠΑΟΚ και την Κράσνονταρ, αλλά και γι αυτά που έρχονται ενόψει του δεύτερου αγώνα.

Όποια ανάλυση και αν γίνει, ό τι και αν έφταιξε χθες για τον ΠΑΟΚ, το θέμα είναι ότι χάθηκε ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας! Δυστυχώς...

Το αποτέλεσμα μετράει σε τέτοιους τελικούς. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να καταλάβει πώς έχασε... Πώς έχασε και πώς βρίσκεται σε σχετικά πιο δύσκολη θέση έναντι των αντιπάλων;

Το βασικό τακτικό σχέδιο της ομάδας απέδωσε. Ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε στα μεγάλα διαστήματα της βραδιάς προσεκτικά απέναντι στους ποιοτικούς μπροστινούς της Κράσνονταρ. Λίγες ήταν οι καθαρές τους φάσεις και το μυστικό στην Τούμπα είναι να γίνουν ακόμη λιγότερες! Αν ο ΠΑΟΚ αμυνθεί απολύτως σωστά στο δεύτερο ματς ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην περάσει!

Το βασικό πλάνο απέδωσε, αφού ο ΠΑΟΚ σε φάση επίθεσης ήταν πάρα πολύ επικίνδυνος. Είτε σε γρήγορες μεταβάσεις, είτε σε οργανωμένη άμυνα.

Το κακό ήταν ότι σε όλες αυτές τις επικίνδυνες επιθέσεις, έλειπε ο φορ περιοχής να απειλήσει μετά από τις εξαιρετικές δημιουργίες Ζίφκοβιτς και Γιαννούλη. Κακό ήταν για τον ΠΑΟΚ και το ότι η ομάδα... έγερνε πάρα πολύ από τα αριστερά.

Έστω και έτσι ο ΠΑΟΚ...

  • Έχασε πέναλτι
  • Έκανε χαζό πέναλτι και δέχθηκε γκολ
  • Είχε δοκάρι και στη επόμενη φάση δέχθηκε γκολ!
  • Είχε τον Γάλλο διαιτητή να τον παίζει τόσο ύπουλα από την πρώτη φάση (δεν είδε πέναλτι) μέχρι και την τελευταία!

Σε ένα τέτοιο ματς όταν όλα αυτά πηγαίνουν -ή εσύ τα πας- στραβά, τότε δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα καλύτερο, όσο και αν το ποδοσφαιρικό σχέδιό σου ήταν αξιόλογο.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ το «δούλεψε» καλά το ματς, αλλά οι λεπτομέρειες τον αδίκησαν. Το ότι το τελευταίο διάστημα λέει και κάνει πράγματα που έχουν στόχο να ρίξουν αλλού την όποια ευθύνη για πιθανά κακά αποτελέσματα είναι κάτι άλλο, που γίνεται αντιληπτό και προκαλεί κακή εντύπωση.

Ατομικά, ο Ζίφκοβιτς ήταν και πάλι εξαιρετικός, ο Γιαννούλης πολύ επικίνδυνος μπροστά, αλλά με σοβαρά λάθη πίσω, ο Ελ Καντουρί πάρα πολύ θετικός από το 20´ και μετά και οι στόπερ με τον τερματοφύλακα σταθεροί! Ο Σβαμπ δεν τα πήγε καλά και αθλητικά πρέπει να ανέβει, ο Τζόλης δεν προσέφερε, ο Πέλκας χρειάστηκε χρόνο να συνέλθει από το χαμένο πέναλτι, ενώ οι αλλαγές Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι είτε έγιναν είτε δεν έγιναν ήταν το ίδιο και το αυτό...

Τελικά... Εδώ και χρόνια ο ΠΑΟΚ επέστρεφε από τέτοια παιχνίδια με σκορ 1-1. Τώρα... δεν μπορούν να γίνουν δεύτερες σκέψεις! Παίζεις και τα δίνεις όλα, ο τι έχεις και δεν έχεις για ένα αποτέλεσμα, για να κερδίσεις και να προκριθείς!

* Αν ο ΠΑΟΚ πάει τώρα στο Βόλο για να δώσει απλά το... ανάμεσα παιχνίδι, τότε θα φάει και άλλη σφαλιάρα στο πρωτάθλημα! Και μετά ας βγουν να πουν... «δεν πειράζει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.