Champions League Νέων: Ο τερματοφύλακας της Σάλτσμπουργκ έπιασε τρεις φορές το ΙΔΙΟ πέναλτι! (vid)

Gazzetta team
Champions League Νέων: Ο τερματοφύλακας της Σάλτσμπουργκ έπιασε τρεις φορές το ΙΔΙΟ πέναλτι! (vid)

bet365

Απίστευτη φάση στον προημιτελικό του Youth League μεταξύ Σάλτσμπουργκ και Λυών, όπου ο τερματοφύλακας των Αυστριακών, Ντάνιελ Άντος, έπιασε τρεις φορές το πέναλτι που εκτέλεσε ο Φλοράν Ντα Σίλβα των Γάλλων.

Στην πιο απρόβλεπτη ποδοσφαιρική σεζόν της ιστορίας (λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού) δεν θα μπορούσε παρά να συμβαίνουν και απίθανα πράγματα, όπως έγινε στον προημιτελικό του Youth League μεταξύ της Σάλτσμπουργκ και της Λυών.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, οι Αυστριακοί νίκησαν τους Γάλλους με 4-3 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ρεάλ Μαδρίτης, στον πάγκο της οποίας κάθεται εκτάκτως ο θρυλικός Ραούλ, ο οποίος προπονεί κανονικά την δεύτερη ομάδα της Βασίλισσας και διαδέχθηκε (για την τελική φάση του Youth League, μετά θα αναλάβει ο Χόρχε Ρομέρο) τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντάνι Πογιάτος.

Οδηγός σε αυτή την σπουδαία νίκη – πρόκριση αποτέλεσε μια απίθανη φάση που έλαβε χώρα μόλις στο δέκατο λεπτό. Η Λυών κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Φλοράν Ντα Σίλβα. Ο τερματοφύλακας της Σάλτσμπουργκ, Ντάνιελ Άντος, το έπιασε, αλλά ο διαιτητής, ο Λιθουανός Ντονάτας Ρούμσας, διέταξε επανάληψη, θεωρώντας (σωστά) ότι ο Άντος δεν είχε το ένα του πόδι πάνω στην γραμμή όταν σούταρε ο Ντα Σίλβα, ως οφείλει βάσει των νέων κανονισμών.

Ο Ντα Σίλβα εκτέλεσε ξανά, ο Άντος το έπιασε (ξανά), αλλά ο Ρούμσας διέταξε επανάληψη (ξανά), δείχνοντας κίτρινη κάρτα στον Αυστριακό γκολκίπερ για τον ίδιο λόγο. Τρίτη εκτέλεση, τρίτη απόκρουση του Άντος, αλλά αυτή την φορά μέτρησε, σε μια ιδιαίτερη φάση που, αναμφίβολα, έδωσε ώθηση στην Σάλτσμπουργκ για να φτάσει στην πρόκριση.

Το Σάββατο (22/08) θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί στη Νιόν της Ελβετίας, δίπλα στα γραφεία της UEFA: Μπενφίκα – Άγιαξ (16:00) και Σάλτσμπουργκ – Ρεάλ Μαδρίτης (19:00). Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη (25/08, 19:00) στο γήπεδο «Κολοβρέ».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα