Τότεναμ - Λίβερπουλ 0-2 : Ο τελικός του Champions League βάφτηκε «κόκκινος»! (vids & pics)

Gazzetta team
Τότεναμ - Λίβερπουλ 0-2 : Ο τελικός του Champions League βάφτηκε «κόκκινος»! (vids & pics)

bet365

Τότεναμ - Λίβερπουλ 0-2 στον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη και η ομάδα του Κλοπ στην κορυφή της Ευρώπης για έκτη φορά! Διαβάστε όσα έγιναν στη νύχτα θριάμβου!

Χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια μετά από εκείνη την μαγική βραδιά στην Κωνσταντινούπολη. Όμως η Λίβερπουλ τα κατάφερε. Παρότι έχασε το πρωτάθλημα στο νήμα από την Μάντσεστερ Σίτι, παρότι ηττήθηκε 3-0 στον πρώτο ημιτελικό του Καμπ Νόου. Η ομάδα του Κλοπ έφερε τα πάνω-κάτω και στον τελικό έκανε αυτό που έπρεπε για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία της. Δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της, δεν έβγαλε την ενέργεια, το πρέσινγκ και την επιθετικότητα που μας έχει συνηθίσει, όμως ήταν άκρως αποδοτική.

Τότεναμ - Λίβερπουλ 0-2

Τότεναμ - Λίβερπουλ 0-2: Το report και τα highlights του τελικού του Champions League

Μετά το σόου από τους Imagine Dragons, η δράση άρχισε γρήγορα. Το πολύ γρήγορο γκολ που ήρθε χάρη στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Σαλάχ, ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε και προκάλεσε συζήτηση σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε διαιτητές, βοήθησε τους Reds. Η φετινή Λίβερπουλ, πέραν των πολύ δυνατών μεσοεπιθετικών όπλων έχει παγκόσμια κλάση τόσο κάτω από την εστία της, όσο και στην άμυνα. Ο Άλισον το απέδειξε, κρατώντας το σκορ όποτε χρειάστηκε, ενώ και ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ήταν έπιβλητικός, γράφοντας μάλιστα ένα εντυπωσιακό στατιστικό. Και στο τέλος, μίλησε ξανά ο Οριγκί, ο απόλυτος πρωταγωνιστής στα δύο τελευταία παιχνίδια των Ρεντς στο Champions League. Τη ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα, όπου σκόραρε δις και τον τελικό, όπου σφράγισε τον τίτλο. Τρία σουτ στην εστία, ισάριθμα γκολ για τον απρόσμενο σκόρερ των Μέρσισαϊντερς. Τέλος. Η Λίβερπουλ ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Μέσα σε όλα, ο τελικός είχε και την... σέξι εισβολή του. Γρήγορα αποκαλύφθηκε ποια ήταν η κυρία που μπήκε στο γήπεδο με το μαγιό!

Τότεναμ - Λίβερπουλ 0-2

Champions League: Η Χρυσή Βίβλος

Τι ακολούθησε; Δάκρυα χαράς για τους νικητές, δάκρυα λύπης για τους ηττημένους. Ο Ποκετίνο δήλωσε υπερήφανος για την ομάδα του. Οι παίκτες πέταξαν τον Κλοπ, ο οποίος κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο, στον αέρα και εκείνος συγκινημένος δήλωσε: «Μια απίστευτη μάχη, μια φανταστική βραδιά. Ισως δεν ήταν το καλύτερο ματς του κόσμου, αλλά έπρεπε απλά να νικήσουμε και το κάναμε. Είναι η σωστή επιβράβευση για μια φανταστική, πολύ έντονη σεζόν. Είναι τρελό αυτό που έκαναν οι παίκτες μου. Αφιερώνω την επιτυχία στην οικογένεια μου, η οποία ήταν στην εξέδρα. Υπέφερα πολύ, αυτή η νίκη είναι για αυτούς και για όλους όσοι είναι μέλη αυτού του κλαμπ». Κι έπειτα η απονομή, με τον Χέντερσον συγκινημένο να σηκώνει την κούπα στον ουρανό της Μαδρίτης και ένα You ll Never Walk Alone που ακούστηκε μέχρι την Αγγλία.

Τότεναμ - Λίβερπουλ 0-2

Για την ακρίβεια, όλα τα You 'll Never Walk Alone ήταν συγκλονιστικά:

Η έκτη κούπα των Ρεντς, αφενός αποτελεί μια δικαίωση για τον Γιούργκεν Κλοπ που για κάποιους είχε την «κατάρα» των χαμένων τελικών να τον κυνηγά, αφετέρου αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον. Και ο πιτσιρικάς οπαδός που ανέμιζε τη φανέλα της αποτελεί τρανή απόδειξη...

Τότεναμ - Λίβερπουλ 0-2

Oι κατακτήσεις της Λίβερπουλ

ΣεζόνΓηπεδοΑγώναςΣκορ
1976-77ΟλίμπικοΛίβερπουλ - Γκλάντμπαχ3-1
1977-78ΓουέμπλεϊΛίβερπουλ - Μπριζ1-0
1980-81Παρκ ντε ΠρενςΛίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης1-0
1983-84ΟλίμπικοΛίβερπουλ - Ρόμα1-1 (4-2)
2004-05ΑτατούρκΛίβερπουλ - Μίλαν3-3 (3-2)
2018-19ΜετροπολιτάνοΛίβερπουλ - Τότεναμ2-0

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα