Αγιαξ - Τότεναμ 2-3: Δεν ξανάγινε!!! (vid)

Αγιαξ - Τότεναμ 2-3: Δεν ξανάγινε!!! (vid)

bet365

Μυθική ανατροπή από 2-0 σε 2-3 στο 95' για την Τότεναμ, με τον Μόουρα να κάνει χατ-τρικ, να ξεραίνει τα πιτσιρίκια του Αγιαξ και να στέλνει τους Λονδρέζους στον πρώτο τους τελικό, στο μεγάλο ραντεβού με τη Λίβερπουλ.

Στο φετινό Champions League έχουμε δει να συμβαίνουν πολλά παλαβά πράγματα. Λογικό -όσο περίεργη κι αν ακούγεται αυτή η λέξη φέτος- ήταν να πιστεύουμε όλοι ότι οι ανατροπές ολοκληρώθηκαν με το 4-0 της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα, αλλά τελικά το... ποδόσφαιρο δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Και την είπε με τρόπο που ξεπερνάει και τη "διαστροφή"! Το 0-1 στο Λονδίνο έδινε προβάδισμα στον Αγιαξ, το 2-0 στο ημίχρονο στο Αμστερνταμ του έδινε σφραγισμένα τα εισιτήρια για Μαδρίτη, αλλά τελικά εκεί θα πάει η Τότεναμ επειδή έτσι ήθελε ο Λούκας Μόουρα, ο οποίος στο ματς της ζωής του έκανε χατ-τρικ και έστειλε στο 95' τους Αγγλους στον παράδεισο και τους Ολλανδούς στην κόλαση...

Εξέλιξη που μάλλον δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς στη Johan Cruyff Arena, όταν ο Ντε Λιχτ έπαιρνε την κεφαλιά στο 5' και έγραφε το 1-0. Το δοκάρι του Σον στο επόμενο λεπτό, σε μια φάση που πήγαινε για γύρισμα, έμοιαζε με σημάδι ότι η βραδιά δε θα ήταν καλή για την Τότεναμ, η οποία μπορούσε να ισοφαρίσει και στο 23' αλλά ο Ονάνα νίκησε τον Σον στο τετ α τετ. Και όσο οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποκετίνο προσπαθούσαν να ξαναμπούν στο ματς, αυτοί του Ερικ Τεν Χαγκ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τους αφήσουν εκτός οριστικά: Ωραίος συνδυασμός των Φαν Ντε Μπέεκ-Τάντιτς-Ζίγιεχ στο 35' και σουτ του τελευταίου για το 2-0. Αποτέλεσμα ημιχρόνου, αποτέλεσμα που φαινόταν ότι δεν γινόταν να ανατραπεί. Φαινόταν. Γιατί γινόταν να ανατραπεί και αποδείχθηκε στη συνέχεια...

Με την είσοδο του Γιορέντε αντί του Γουανιάμα ο Ποκετίνο ρίσκαρε και η Τότεναμ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αφηνιασμένη. Τόσο, ώστε να χάσει μεγάλη ευκαιρία στο 53' με τον Ντέλε Αλι, να μειώσει στο 55' με το πλασέ του Μόουρα και να ισοφαρίσει στο 59' με τον ίδιο παίκτη, έπειτα από φάση διαρκείας στην άμυνα του Αγιαξ (2-2)! Τα δύο γκολ του Λούκας μέσα σε 204 δευτερόλεπτα είχαν ως αποτέλεσμα οι Αγγλοι να το πιστέψουν στο 100% και οι Ολλανδοί να χάσουν ό,τι βεβαιότητα μπορεί να είχαν, με αποτέλεσμα το ματς να γίνει... ροντέο στη συνέχεια! Ευκαιρίες του Αγιαξ, ευκαιρίες της Τότεναμ, δοκάρι του Ζίγιεχ στο 79', δοκάρι του Βερτόνγκεν στο 86', πέντε λεπτά καθυστερήσεις και εκεί έγινε το ασύλληπτο...

Με τους γηπεδούχους να τα έχουν χαμένα και τους φιλοξενούμενους να πιέζουν, στο 95' ο Μόουρα πέτυχε το σπουδαιότερο γκολ της καριέρας του και ανάγκασε τον Αγιαξ στην πρώτη του ήττα σε αγώνα Champions League στον οποίο προηγήθηκε (45 νίκες και 10 ισοπαλίες είχε στα προηγούμενα 55), στέλνοντας την Τότεναμ για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Champions League/ Πρωταθλητριών! Και τι τελικό... Αγγλικό εμφύλιο!

Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε (60' Φέλτμαν), Φαν Ντε Μπέεκ (90' Μαγκαγιάν), Ντε Γιονγκ, Ζίγιεχ, Τάντιτς, Ντόλμπεργκ (67' Σινκγκράβεν).

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ (81' Λαμέλα), Ρόουζ (82' Ντέιβις), Αλτερβάιρελντ, Bερτόνγκεν, Σον, Γουανιάμα (46' Γιορέντε), Σισοκό, Aλι, Ερικσεν, Μόουρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα