O ορισμός του «μια πόλη-μια ομάδα»! (pics & vid)

O ορισμός του «μια πόλη-μια ομάδα»! (pics & vid)

bet365

Εκτός από τα 40 μουσεία και την κοσμοπολίτικη αύρα, η ελβετική πόλη έχει ταυτιστεί με την ποδοσφαιρική ομάδα της. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Η αποστολή του ΠΑΟΚ, έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης (31/7) στην Ελβετία, με τις συνθήκες να θυμίζουν... ελληνικό καλοκαίρι! Το θερμόμετρο κολλημένο στους 32-33 βαθμούς Κελσίου, σε μια πόλη που δε φαίνεται και να πολυασχολείται με την αναμέτρηση της Τετάρτης (1/8) στο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ».

Μια χαλαρή βόλτα στο κέντρο της Βασιλείας, όπου στα δημόσια μεταφορικά μέσα υπάρχουν μέχρι και οθόνες με νέα και στιγμές της επικαιρότητας, σου δίνει την αίσθηση ότι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με 175.000 κατοίκους, που κόβεται στη μέση από τον ορμητικό ποταμό Ρήνο έχει πλούσια ιστορία κάτι που το διαπιστώνεις στους μεγάλους δρόμους και τα παραδοσιακά κτήριά της.

Η πόλη φημίζεται για την αρχιτεκτονική της, το ιστορικό της κέντρο ετοιμάζεται το βράδυ της Τρίτης (31/7) να γιορτάσει την επέτειο για την ανεξαρτητοποίηση της Ελβετίας, ενώ πολύ εύκολα αντιλαμβάνεσαι πως στη Βασιλεία υπάρχει μόνο μία ομάδα: η FC Basel 1893.

Σε κάθε σχεδόν γωνιά της πόλης και σε δεκάδες κτήρια βλέπεις να κυματίζει η σημαία της. Ο ορισμός του «μια πόλη – μια ομάδα».

Μέχρι και μενού «Fan Basel» μπορείς να βρεις σε γνωστή αλυσίδα έτοιμου φαγητού, όπου φυσικά οι τιμές είναι… φωτιά και λαύρα. Το πιο φθηνό μενού αγγίζει τα 12-13 ευρώ!

Η επίσημη γλώσσα είναι τα γερμανικά, αλλά στο δρόμο ακούς γαλλικά, ιταλικά που και που και κάποια αγγλικά, καθώς στη Βασιλεία υπάρχουν μεγάλες ελβετικές πολυεθνικές εταιρίες, που κρατούν τις έδρες των εταιριών τους εκεί.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα