European Super League: Η Δανία την αναγκάζει να αλλάξει όνομα με τις «πλάτες» της Ε.Ε

Νίκος Κικίδης
Η European Super League «κέρδισε» την UEFA στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την λειτουργία της

bet365

Το πρωτάθλημα της Δανίας - γνωστό και ως «3F Super League» - προκαλεί πονοκέφαλο στους ιθύνοντες της European Super League, οι οποίοι θα πρέπει να βρουν νέο όνομα για τη διοργάνωση.

Η European Super League μπορεί να δικαιώθηκε πανηγυρικά στον νομικό της αγώνα απέναντι στην UEFA, αλλά αντιμετωπίζει νέα προβλήματα με... ρίζες από τη Δανία. Συγκεκριμένα η ESL θα πρέπει να κάτσει ξανά στο τραπέζι των συσκέψεων για να σκαρφιστεί ένα νέο όνομα, καθώς το «Super League» ανήκει και με τη βούλα στο πρωτάθλημα της Δανίας ή αλλιώς γνωστό ως «3F Super League».

Όπως έγινε γνωστό η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε την πλήρη έγκριση στην Δανία να διατηρήσει τα δικαιώματα του ονόματος και απαγόρεψε σε μία πιθανή ευρωπαϊκή διοργάνωση να κατοχυρώσει την ονομασία «Super League» ως σήμα κατατεθέν.

«Η εταιρεία της ευρωπαϊκής Super League προσπάθησε να καταχωρίσει το εμπορικό της σήμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αλλά κατάλαβε ότι θα ήταν παραβίαση της Super League, του εμπορικού σήματος που ανήκει από κοινού στους συλλόγους της Δανίας» τονίζεται στην ανακοίνωση που αναγκάζει τους οραματιστές της ESL να βρουν νέο όνομα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κορυφαίας κατηγορίας του ποδοσφαίρου της Δανίας, Κλάους Τόμσεν δεν έκρυψε την ευχαρίστησή του: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι επειδή η αρχή εγγραφής της ΕΕ συμφώνησε μαζί μας ότι η επωνυμία "The Super League" θα παραβίαζε την αξία που έχουν επενδύσει οι δανικοί σύλλογοι στην 3F Super League»

«Κατανοούμε ότι πρέπει να υπάρχει άνοιγμα και κατάταξη σε διεθνή τουρνουά μέσω εθνικών πρωταθλημάτων. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι ένα κλειστό πάρτι για συλλόγους που δεν τολμούν να συμμετάσχουν σε ανοιχτούς αγώνες».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα