Μπάγερν Μονάχου - Λάτσιο 3-0: Ο Κέιν την κέρασε... αντίδοτο και την έστειλε στους «8» (vid)

bet365

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν των δύο γκολ, η Μπάγερν άνοιξε παρένθεση στην... κρίση, έκανε την ανατροπή με τριάρα απέναντι στη Λάτσιο (3-0) και εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Champions League.

Η Μπάγερν Μονάχου φλέρταρε με το... overdose δηλητηρίου, κινούμενη από χαστούκι σε χαστούκι, μα στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν της μέχρι τώρα βρήκε μια γλυκιά δόση αντιδότου κερασμένη από τον Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος με δύο τέρματα, και τη βοήθεια του έτερου σκόρερ Τόμας Μίλερ, «σκότωσε» τα όνειρα της Λάτσιο στο Μόναχο και χάρισε ξανά χαμόγελα στους Βαυαρούς βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην τριάρα ανατροπής (3-0) που έδωσε λίγη ζωή στην ομάδα του Τούχελ και την έστειλε στα προημιτελικά του Champions League. Είδαν σε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος να διαλύονται όσα είχαν χτίσει οι Ρωμαίοι (1-0 στο «Ολίμπικο») που γονάτισαν μπροστά στο μέταλλο και την ποιότητα των πρωταθλητών Γερμανίας, που απέδειξαν πως ακόμα και εν μέσω αδιαμφισβήτητης κρίσης δεν μπορούν να ξεγραφτούν.

Έγκλημα Ιμόμπιλε και... τιμωρία από Κέιν και Μίλερ

Αναμενόμενα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο παιχνίδι, με τη Λάτσιο πάντως να μη δείχνει διάθεση να κλειστεί στα καρέ της. Στο 17' ο Κέιν προειδοποίησε με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής το οποίο πέρασε λίγο άουτ, ενώ οι Βαυαροί έβρισκαν τον τρόπο να πατήσουν περιοχή, ακόμη κι αν οι περισσότερες καλές τους στιγμές σταματούσαν πάνω στα «τείχη» των Ρομανιόλι και Χίλα.

Οι δυο ομάδες πάντως, σε ένα πρώτο μέρος χωρίς... τρελό ρυθμό που έδειχνε στα μέτρα της Λάτσιο, κράτησαν τη δράση για το τέλος. Ο Ιμόμπιλε ωστόσο έμελλε να ντυθεί «εγκληματίας» και οι Ρωμαίοι... τιμωρήθηκαν. Στο 37' ο Ιταλός φορ βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής μετά τη σέντρα του Ζακάνι και την κακή απομάκρυνση του Ντε Λιχτ ωστόσο δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Ό,τι δηλαδή έκανε λίγο μετά ο Κέιν. Στο 39ο λεπτό, ο Άγγλος μπήκε στην πορεία του σουτ του Γκερέρο και με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Προβεντέλ για να... ανακουφίσει ολόκληρη την «Allianz Arena». Η Μπάγερν πήρε αέρα μετά το 1-0 και αφού απείλησε στο 40' με τον Μουσιάλα να αστοχεί από κοντά, μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Γκερέρο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντε Λιχτ έπιασε το βολέ και ο Μίλερ... αντέγραψε τον Κέιν, κάνοντας, επίσης με κοντινή κεφαλιά, το 2-0.

Μίλησε ξανά και καθάρισε ο Κέιν

Η Μπάγερν διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι, έσβησε σχετικά τις μηχανές της και με άνεση κράτησε τη Λάτσιο μακριά από την εστία της. Και όσο οι Ρωμαίοι αδυνατούσαν να αντιδράσουν και να απειλήσουν, οι Βαυαροί βρήκαν τον τρόπο να βάλουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρό τους.

Στο 66ο λεπτό, ο Σανέ είδε τον Προβεντέλ να έχει απάντηση στο μακρινό του σουτ. Ο Κέιν ωστόσο... μύρισε ξανά αίμα και βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να πάρει το ριμπάουντ και να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας αέρα τριών τερμάτων και στιβαρότατο πια προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Στο 71' ο Μίλερ άγγιξε κι αυτός την ντοπιέτα αλλά σημάδεψε το δοκάρι, ενώ το μοναδικό σημάδι ζωής της Λάτσιο ήρθε ένα λεπτό μετά με το σουτ του Αλμπέρτο μέσα από την περιοχή να κοντράρει και να φεύγει σε κόρνερ. Η ομάδα του Τούχελ δεν χρειάστηκε να ιδρώσει παραπάνω, η κλεψύδρα των Λατσιάλι άδειασε και το σφύριγμα της λήξης είδε την Μπάγερν να πανηγυρίζει μια εξαιρετικά σημαντική πρόκριση και να... ονειρεύεται την προσωπική λύτρωση στο Champions League.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Γκερέρο (78’ Ντέιβις), Πάβλοβιτς, Γκορέτσκα, Μίλερ (78’ Τελ), Σανέ (87’ Λάιμερ), Μουσιάλα (90’ Γκνάμπρι), Κέιν

Λάτσιο: Προβεντέλ, Πελεγκρίνι, Μάρουσιτς, Χίλα, Ρομανιόλι, Βεσίνο (61’ Κατάλντι), Γκεντουζί, Λουίς Αλμπέρτο (80’ Καμάντα), Φελίπε Άντερσον (76’ Πέδρο), Τζακάνι (60’ Ίσακσεν), Ιμόμπιλε (60’ Καστεγιάνος)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα