Σερβέτ - Γκενκ 1-1: Ανοιχτοί λογαριασμοί και ο Ολυμπιακός... περιμένει

Νίκος Κικίδης
genk

bet365

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού μεταξύ Σερβέτ και Γκενκ στην Ελβετία (1-1), με τον Ολυμπιακό να περιμένει τη ρεβάνς για να μάθει τον αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό του Europa League.

Τελικά η ρεβάνς του Βελγίου (2/8) θα καθορίσει τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Στο πρώτο τους ραντεβού άλλωστε επί ελβετικού εδάφους, Σερβέτ και Γκενκ έμειναν στο 1-1 και απέτυχαν να κάνουν... σοφότερους τους ερυθρόλευκους που περιμένουν τον χαμένο του ζευγαριού στη δεύτερη τη τάξει κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της UEFA.

Η αναμέτρηση πάντως ξεκίνησε με όρεξη και δυναμισμό, παρά το συντηρητικό 4-4-2 που υιοθέτησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και οι δυο ομάδες. Μόλις στο 8΄μάλιστα ο Πέιντσιλ φρόντισε να... προειδοποιήσει τους γηπεδούχους με άστοχο τελείωμα από καλή θέση, προτού η Σερβέτ απαντήσει τέσσερα λεπτά αργότερα σε προσπάθεια του Κόνατ που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ της Γκενκ.

Στο 21΄τελικά οι Βέλγοι κατάφεραν να κάνουν τη ζημιά με τρομερή κεφαλιά του Αροντοκάρε που κατέληξε στο βάθος της εστίας για το πολύτιμο 0-1. Η Σερβέτ ακολούθως προσπάθησε να αντιδράσει, απείλησε με ευκαιρίες των Μπεντία και Αντούνες μέσα σε δυο λεπτά (26΄, 27΄), ενώ στο 45΄άγγιξε την ισοφάριση με τον Ντουλινέ, ο οποίος σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Άλλη μια ευκαιρία του Κριβέλι στο 57΄δεν κατέληξε στα δίχτυα της Γκενκ, όμως τελικά στο 78΄ο Ρουλιέρ έδωσε τη λύση με άψογη κεφαλιά για να επαναφέρει την ισορροπία. Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα πάντως η Γκενκ θα μπορούσε να είχε πάρει ξανά το προβάδισμα σε μοναδική ευκαιρία του Γκαλάρζα που σούταρε από ιδανική θέση πάνω στα σώματα, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Σερβέτ (Ρενέ Βέιλερ): Φρικ. Τσουνεμότο, Ρουλιέρ, Σέβεριν, Μαζικού, Ντουλινέ (80΄Οντουά), Κόνατ, Αντούνες (74΄Γκιλεμενό), Κουτέσα (72΄Φοφανά), Κρίβελι, Μπεντία (80΄Ροντελίν)

Γκενκ (Βούτερ Φράνκεν): Φάντεφοορτ, Μουνιόθ, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγιεμπέ, Χροσόφσκι (85΄Γκαλάρζα), Χάινεν (68΄Μοχάμεντ), Ελ Κανούς (59΄Αίτ Ελ Χατζ), Πέιντσιλ, Φαντερά (46΄Ενταγισιμίγιε), Αροντοκάρε (86΄Σορ)

Βήμα πρόκρισης για Σλόβαν και Κοπεγχάγη

Σε ένα ισορροπημένο ματς στο Μόσταρ η Σλόβαν Μπρατισλάβας νίκησε την Ζρίνσκι με 1-0 και έκανε βήμα πρόκρισης για τον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Βόσνιοι είχαν την κατοχή, όμως αμφότερες οι ομάδες είχαν τις ευκαιρίες και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 52'. Ο Λοβάτ εκτέλεσε φάουλ και ο Ζουμπέρου με κεφαλιά σημείωσε το γκολ που χώρισε τις δυο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν μετά το γκολ, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφεραν. Μεγαλύτερη στιγμή ήταν στο 79' όταν ο Τσόρλουκα σημάδεψε το δεξί δοκάρι. Η ρεβάνς της Μπρατισλάβας είναι προγραμματισμένη για τη 1 Αυγούστου στις 21:30. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τη νικήτρια του ζευγαριού Σερίφ Τιρασπόλ - Μακάμπι Χάιφα.

Βήμα πρόκρισης πανηγύρισε και η Κοπεγχάγη, η οποία άλωσε με 2-0 την έδρα της Μπρέινταμπλικ στην Ισλανδία και καλέιται να προστέψει το προβάδισμα στη ρεβάνς της Δανίας για να κλειδώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Το πρώτο χτύπημα μάλιστα δεν άργησε να έρθει από πλευράς Κοπεγχάγης, αφού μόλις στο 1΄ο Λάρσον βρήκε δίχτυα και ανακάτεψε από νωρίς την τράπουλα.

Στο 32΄ήταν η σειρά του Φαλκ να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, σημειώνοντας το 2-0. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τους Δανούς να αποκτούν το πάνω χέρι στο ζευγάρι και να φουλάρουν για την παρουσία τους στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Conference League: «Καθάρισαν» Μπαλκάνι και Βαλμιέρα

Στα πρώτα παιχνίδια του Β' προκριματικού γύρου του Conference League η Μπαλκάνι και η Βαλμιέρα έκαναν... αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της τρίτης τη τάξη διοργάνωσης της UEFA. Οι Κοσοβάροι νίκησαν με 3-0 την Λαρν της Βόρειας Ιρλανδίας, εντός έδρας, ενώ οι Λετονοί νίκησαν με το ίδιο σκορ την Τρε Πεν στο Σαν Μαρίνο.

Από εκεί και πέρα ισχνό προβάδισμα πήρε η Παρτιζάνι, η οποία νίκησε με 1-0 την Ατλέτικ Κλαμπ Εσκάλντες στην Ανδρόρα και η Χαμρούν, η οποία λύγισε με 2-1 την Ντιναμό Τιφλίδας στη Μάλτα. Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ματς της Ουαλική Δε Νιού Σέιντς με την Χεσπεράνγκε από το Λουξεμβούργο (1-1).

Τα αποψινά (25/7) αποτελέσματα:

Ατλέτικ Κλαμπ Εσκάλντες - Παρτιζάνι 0-1
Δε Νιου Σεντς - Χεσπεράνγκε 1-1
Χάμρουν - Ντιναμό Τιφλίδας 2-1
Μπαλκάνι - Λαρν 3-0
Τρε Πεν - Βαλμιέρα 0-3

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα