Μάντσεστερ Σίτι: Μπορεί να πάρει το τρεμπλ; (Poll)

Μάντσεστερ Σίτι: Μπορεί να πάρει το τρεμπλ; (Poll)

Μάντσεστερ Σίτι: Μπορεί να πάρει το τρεμπλ; (Poll)

bet365

Τρία ματς πριν το όνειρο, το τρεμπλ! Αυτή η Σίτι αποκαθήλωσε τη «Βασίλισσα», παίζει το πιο ωραίο ποδόσφαιρο και... σοκάρει με την αυτοπεποίθησή της.

Αυτή τη φορά ήταν ήρεμος, χαλαρός, δε σκεφτόταν υπερβολικά, δεν ήταν έτοιμος για αλχημείες, δεν θα παρουσίαζε στο μεγαλύτερο ραντεβού νέες τακτικές και ιδέες.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν σίγουρος γι αυτό που θα έβλεπε το βράδυ της Τετάρτης. Αλλωστε, έχει πάει τόσες φορές στα ημιτελικά που ξέρει πλέον τον τρόπο να μη χαλάσει τη συνταγή. «Θα ήταν βαρετό για τη δουλειά μου, αν έπρεπε να κερδίζω όλη την ώρα με τον ίδιο τρόπο» τόνιζε ο ίδιος πριν λίγους μήνες.

Αλλά, στον επαναληπτικό με τη Ρεάλ παρουσίασε μια ομάδα με εμπνεύσεις, αύρα νικητή, χωρίς πειράματα. Αρκούσε μόνο η εμπιστοσύνη του στους παίκτες και η οδηγία «Μπείτε μέσα και δώστε τα όλα». Ακούγεται κλισέ, αλλά όταν έχεις μια τόσο πειθαρχημένη ομάδα, παίκτες διψασμένους για τίτλους, τότε δεν απαιτούνται περισσότερες πινελιές. Υπάρχει σιγουριά πως ο καμβάς θα αποτυπώσει κάτι μοναδικό.

Ναι, η Σίτι είναι κοντά στο να γίνει μόλις η δεύτερη αγγλική ομάδα που κατακτά το τρεμπλ (Premier League, Champions League και Κύπελλο Αγγλίας) μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1998-99. Όμως ο Καταλανός υποβάθμισε την προοπτική ότι οι επόμενες εβδομάδες θα μπορούσαν να αφήσουν την κληρονομιά του. «Η κληρονομιά μου είναι ήδη εκεί έξω και είναι εξαιρετική», σχολίασε και άφησε στη φαντασία των ποδοσφαιρόφιλων αυτά που θα ακολουθούσαν

Η Σίτι είναι μια πολύ ιδιαίτερη ομάδα. Καλύτερη από όλες όσες είδαμε φέτος εντός κι εκτός Αγγλίας και με μια ασυνήθιστη ικανότητα να παραμένει συνεπής αγωνιστικά για πολλά χρόνια. Εχει τον προπονητή που την ωθεί κάθε χρόνο και κάθε φορά να είναι όλο και καλύτερη, έχει νέους παίκτες που αισθάνονται άμεσα την… πείνα για νίκες και πορείες. Η Μάντσεστερ νικά, και πάλι νικά και μετά χρειάζεται κάτι άλλο, μια νέα ώθηση για να παραμείνει ζωντανή στο στόχο, στην κατάκτηση τίτλων.

Η Σίτι είναι πλέον ένας μεγάλος σύλλογος, αλλά παλεύει αφήνοντας στην άκρη το μέγεθός της, σαν μια μικρή ομάδα που τα δίνει όλα σε κάθε ματς για να φέρει σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο. Δεν θέλει να παρασυρθεί από το όνομά της, την ποιότητά της, ξέρει πως μπορεί να αποπροσανατολιστεί. Παλεύει σα μια μικρή ομάδα, τρέχει σα να μην υπάρχει αύριο και στο ματς οι top παίκτες θα αποδείξουν πως μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Απέναντι στη «Βασίλισσα», η Σίτι πέτυχε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της 129χρονης ιστορίας της. Μην έχουμε ψευδαισθήσεις, αν η Μάντσεστερ πιάσει αυτή την απόδοση κόντρα στην Ίντερ, τότε, ούτε… θαύμα δεν μπορεί να δώσει ελπίδες στους Νερατζούρι.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πεπ γονάτισε για πρώτη φορά στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης κι αυτό γίνεται μόνο όταν είναι νευρικός.

Ηξερε πως τίποτα δεν είχε τελειώσει στο 2-0, γνώριζε πως θα έρθει μια μικρή καταιγίδα για την ομάδα του, είχε πίστη όμως και ως μεγάλη ομάδα κατάφερε να την αντιμετωπίσει. Ναι, όλο αυτό τον καιρό όλος ο κόσμος μιλά για τον Χάαλαντ, αλλά πότε θα ασχοληθούμε και με τον Ρόδρι, ίσως τον κορυφαίο μέσο αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Τον ποδοσφαιριστή που έκανε τα πάντα, πρέσαρε, έκοβε, μοίραζε, ήταν παντού!

Αυτή η Σίτι ήταν φουλ επιθετική, με ή χωρίς τη μπάλα, δεν άφησαν τη Ρεάλ να αναπνεύσει, το πρέσινγκ του Γκρίλις και του Σίλβα ήταν ασφυκτικό και οι κινήσεις τακτικής του Πεπ, απλά έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στην αντίπαλο. Χαρακτηριστικά τα λόγια του Ρίο Φέρντιναντ «Είναι ο τρόπος που έφτασαν εδώ. Έχουν καταστρέψει, χτυπήσει και κονιορτοποιήσει έναν γίγαντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μια ομάδα με παίκτες που έχουν κερδίσει πολλά Champions League».

Μα πάνω απ΄όλα, ήταν η εμπιστοσύνη του Πεπ στην ομάδα του, η σιγουριά για την πρόκριση. Ο Καταλανός έστειλε μήνυμα στον Ρίο Φέρντιναντ τρεις ώρες πριν το ματς και του είπε: «Απόψε δεν χάνουμε». Η αυτοπεποίθηση της Σίτι χτυπούσε κόκκινο αρκετές ώρες πριν τη σέντρα σε τέτοια βαθμό που ούτε η «Βασίλισσα» της Ευρώπης θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο.

Πολλά μπορούμε να πούμε και να γράψουμε για τη φετινή Μάντσεστερ, όπως για το τεχνικό επιτελείο που στέλνει διαρκώς video στους παίκτες για τις κινήσεις των αντιπάλων μέσα στο γήπεδο. Κι αν πέρσι ο Βινίσιους έκανε πλάκα στον Φερναντίνιο, φέτος, ο Γουόκερ ήξερε κάθε αντίδρασή του, κάθε προσπάθεια για να τον αδειάσει…

Είπαμε, για μια τέτοια εμφάνιση ρόλο παίζουν όλοι, ο προπονητής, οι παίκτες, το επιτελείο, αλλά και οι οπαδοί. Το «Ετιχαντ» έβραζε και η ατμόσφαιρα έδινε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον μοναδικό Ντε Μπρόινε και τους συμπαίκτες του.

Τι λέει όμως ο Γκουαρδιόλα για τους τίτλους; «Αφήστε με να κερδίσω τα δύο πρώτα! Τώρα οι παίκτες μπορούν να το σκεφτούν, να το οραματιστούν το τρεμπλ. Είναι φυσιολογικό. Είμαστε τρία παιχνίδια μακριά, ένα σε κάθε διοργάνωση. Μπορούμε να το κάνουμε».

Εσείς τι λέτε; Μπορεί το τρεμπλ;

Loading...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...