Μάντσεστερ Σίτι: Εννιά παίκτες των «πολιτών» είχαν έστω μία τελική στο πρώτο ημίχρονο

Manchester City

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με εννιά εκ των δέκα παικτών της να κάνουν έστω μία τελική προσπάθεια στην εστία του Κουρτουά. Ισοφάρισε αρνητικό ρεκόρ η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν άκρως εντυπωσιακή το βράδυ της Τετάρτης (17/05) απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στο «Έτιχαντ» και κατόρθωσε να πάρει μία πολύ πιο άνετη πρόκριση απ' ότι περίμενε επικρατώντας με 4-0 της «βασίλισσας». Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν εκείνο το διάστημα που έκανε όλη την δουλειά για τους «πολίτες», αφού η κυριαρχία τους απέφερε δύο τέρματα και την απόλυτη ψυχολιγική καθίζηση των Μαδριλένων.

Οι «πολίτες» έφτιαξαν 15 τελικές απέναντι στην «βασίλισσα», οι οποίες άξιζαν 1,5xG, δηλαδή λίγο λιγότερο από την τελική τους συγκομιδή (2). Όμως το εντυπωσιακό ήταν πως αυτά τα 15 σουτ έγιναν από εννιά παίκτες (!!). Για να το πούμε διαφορετικά, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, μόνο ένας παίκτης της Σίτι, ο κεντρικός αμυντικός Ρούμπεν Ντίας (πλην του τερματοφύλακα Έντερσον) δεν εκτέλεσε έστω σε μία φάση απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάλιστα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε ρεκόρ κατοχής σε πρώτο μέρος αγώνα στην ιστορία της στο Champions Laegue. Ναι καλά διαβάσατε. Η Μάντσεστερ Σίτι, ο τρόπος παιχνιδιού της οποία στηρίζεται στο να έχει μεγάλη κατοχή της μπάλας, δεν είχε καταφέρει ποτέ άλλοτε να φτάσει στο 72% της κατοχής της μπάλας σε πρώτο ημίχρονο αγώνα στην διοργάνωση και το έκανε το βράδυ της Τετάρτης. Σε ημιτελικό Champions League απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Και για να συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλο είναι το κατόρθωμα αυτό με τις τελικές της Σίτι σύμφωνα με την Opta, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δεχθεί 15 ευκαιρίες στο πρώτο μέρος αγώνα άλλη μία φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από τη σεζόν 2003-2004, όταν εκείνη ξεκίνησε να συλλέγει τα δεδομένα της. Αυτό είχε συμβεί ξανά σε ημιτελικά τον μακρινό Απρίλιο του 2012 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Αυτή μάλιστα ήταν μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία των Μαδριλένων που χάνουν παιχνίδι Champions League με διαφορά 4+ γκολ. Η προηγούμενη ήταν τη σεζόν 2008-2009, όταν είχαν ηττηθεί με 4-0 από την Λίβερπουλ στην φάση των «16» της διοργάνωσης.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα