Μπέιλ: Οι πέντε στιγμές «μαγείας» της σπουδαίας καριέρας του (vids)

Βασίλης Μπαλατσός
Μπέιλ: Οι πέντε στιγμές «μαγείας» της σπουδαίας καριέρας του (vids)

bet365

Ο Γκάρεθ Μπέιλ στα 33 του χρόνια πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και το Gazzetta σας θυμίζει πέντε από τις αμέτρητες στιγμές μαγείας που προσέφερε στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ είχε ακόμα ένα εξάμηνο στο συμβόλαιο του με τη Los Angeles FC, όμως αποφάσισε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να βάλει τέλος στην σπουδαία καριέρα του. Ο Ουαλός εξτρέμ είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών, μπορεί τα τελευταία χρόνια να απαξιώθηκε από Τύπο και οπαδούς για την στάση που είχε ως (όχι και τόσο) επαγγελματίας στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει σε ένα πράγμα. Ήταν παικταράς, με όλη τη σημασία της λέξης.

Το Gazzetta σας θυμίζει πέντε από τις αμέτρητες στιγμές μαγείας που προσέφερε o Μπέιλ στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Το ματς που τον... εκτόξευσε

Το ματς που τον... εκτόξευσε

Η μυθική κούρσα που διέλυσε τον Μπάρτρα

Η μυθική κούρσα που διέλυσε τον Μπάρτρα

Το μαγικό φάουλ στο βρετανικό ντέρμπι του Euro 2016

Το μαγικό φάουλ στο βρετανικό ντέρμπι του Euro 2016

Το ανάποδο ψαλίδι στον τελικό με τη Λίβερπουλ που... τρέλανε τον Ζιντάν

Το ανάποδο ψαλίδι στον τελικό με τη Λίβερπουλ που... τρέλανε τον Ζιντάν

Το φάουλ που έστειλε τους Ουαλούς στο Μουντιάλ μετά από 64 χρόνια

Το φάουλ που έστειλε τους Ουαλούς στο Μουντιάλ μετά από 64 χρόνια

Το καλοκαίρι του 2007 η Τότεναμ απέκτησε τον Ουαλό από τη Σαουθάμπτον ως έναν ταχύτατο, ταλαντούχο και τεχνίτη αριστερό μπακ, όμως όλα άλλαξαν σε ένα ματς. Ο Μπέιλ στις 20 Οκτωβρίου του 2010 αγωνίστηκε βασικός στο Μιλάνο κόντρα στην Ίντερ σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, έκανε τρομερό ματς, πέτυχε χατ τρικ και κάπου εκεί ήταν το σημείο κλειδί που μετατράπηκε σε επιθετικός και ουσιαστικά άλλαξε την καριέρα του. Οι Νερατζούρι είχαν προηγηθεί με τέσσερα γκολ από το πρώτο μέρος και ο 20χρονος Γκάρεθ σκόραρε τρεις φορές στο δεύτερο μέρος για το τελικό 4-3.

Στις 16 Απριλίου του 2014 ο Γκάρεθ Μπέιλ πέτυχε ένα γκολ που θα μνημονεύουμε για πάρα πολλά χρόνια και πήρε το πρώτο του τρόπαιο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Στο 85ο λεπτό του τελικού του Copa Del Rey με την... αιώνια αντίπαλο, Μπαρτσελόνα, ο Ουαλός πήρε τη μπάλα στη σέντρα, την... πέταξε μπροστά, έκανε μυθικό σπριντ, εξέθεσε τον Μπάρτρα σε μια φάση που μάλλον βλέπει ακόμα στους «εφιάλτες» του και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τη Βασίλισσα.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ αν αγαπούσε κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο και το... γκολφ ήταν το να παίζει για την εθνική του. Σε κάθε του εμφάνιση έδινε το 101% σαν ένας πραγματικός αρχηγός, ηγήθηκε στην παρθενική εμφάνιση των Δράκων σε τελική φάση Euro και μάλιστα τους έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης του 2016. Ο Μπέιλ έκανε φανταστικό τουρνουά στη Γαλλία σκόραρε τρεις φορές και το ένα εξ αυτών ήταν με ένα μαγικό χτύπημα φάουλ στο βρετανικό ντέρμπι με τους Άγγλους για το 1-0. Μπορεί τα Λιοντάρια να έκαναν την ανατροπή και να πήραν τη νίκη με 2-1 αλλά αυτό το γκολ απλά δεν ξεχνιέται.

Πολλοί «haters» του Μπέιλ ισχυρίζονται πως είχε... αποσυρθεί από το 2018. Αν ισχύει αυτό τότε το... προτελευταίο του γκολ ήταν και το καλύτερο της καριέρας του. Ο λόγος φυσικά για το απίστευτο τέρμα που είχε πετύχει στον τελικό του Champions League στο Κίεβο ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ. Στο 68' με το σκορ στο 1-1 ο νυν αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Μαρσέλο, έβγαλε τη σέντρα και ο Ουαλός με απίστευτο ψαλίδι έκανε το 2-1 και έφερε τη Βασίλισσα αγκαλιά με την 13η ευρωπαϊκή της κούπα.

O Γκάρεθ Μπέιλ τον περασμένο Ιούνιο, επτά μήνες πριν την απόσυρση του από την ενεργό δράση, έβαλε την υπογραφή του σε ακόμα μια σπουδαία στιγμή στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Ουαλίας. Οι Δράκοι σε ένα κατάμεστο «City Stadium» επικράτησαν 1-0 της μαχητικής Ουκρανίας και πήραν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, στη δεύτερη παρουσία τους σε Μουντιάλ μετά από 64 χρόνια. Ο αρχηγός των Ουαλών εκτέλεσε φάουλ στο 33’, ο Γιαρμολένκο έβαλε άσχημα το κεφάλι του κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όμως όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στον αρχηγό, ο οποίος ήταν έτοιμος για το «last dance» του, αγωνιζόμενος με το εθνόσημο στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.