Βαλμπουενά: «:Ήταν εφιαλτικό βράδυ για τη Μαρσέιγ, ακατανόητες οι επιλογές του Τούντορ»

Newsroom
Βαλμπουενά: «:Ήταν εφιαλτικό βράδυ για τη Μαρσέιγ, ακατανόητες οι επιλογές του Τούντορ»

bet365

Ο Ματιέ Βαλμπουενά με δηλώσεις τoυ στο «sofoot» αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της Μαρσέιγ από την Ευρώπη, στάθηκε στις... ακατανόητες επιλογές του Ιγκόρ Τούντορ και χαρακτήρισε αντιεπαγγελματικό το γεγονός πως δεν ενημερώθηκαν οι παίκτες για τη νίκη της Άιντραχτ.

Η Μαρσέιγ βρέθηκε «αγκαλιά» με την πρόκριση της στα νοκ άουτ του Champions League μετά από έντεκα χρόνια, όμως ηττήθηκε στο «Βελοντρόμ» από την Τότεναμ με ανατροπή (2-1), με γκολ στο τελευταίο λεπτό και έχασε ακόμα και το εισιτήριο για το Europa League.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού και πρώην αρχηγός των Μαρσεγέζων, Ματιέ Βαλμπουενά, παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό «sofoot» και αναφέρθηκε στις «ακατανόητες» επιλογές του Ιγκόρ Τούντορ, ενώ χαρακτήρισε αντιεπαγγελματικό το γεγονός πως δεν ενημερώθηκαν οι παίκτες για τη νίκη της Άιντραχτ επί της Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα.

«Ήταν ένα εφιαλτικό βράδυ. Δεν είδαμε μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι, και τιμωρηθήκαμε στο τέλος. Είναι δύσκολο, γιατί το πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματικά επιτυχημένο. Η Μαρσέιγ ξεκίνησε πολύ καλά το ματς, χωρίς να είναι φανταχτερή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν σκότωσαν το ματς στο καλό τους διάστημα. Δεν βρήκαν καταφύγιο. Μόλις η Τότεναμ απάντησε με ένταση και έπαιξε πιο ψηλά, η Μαρσέιγ βρέθηκε σε μεγάλο πρόβλημα. Τελειώνεις τελευταίος, όταν δεν είχες τίποτα να ζηλέψεις από τον πρώτο, αλλά αυτοί ήξεραν να σκοτώνουν όταν χρειαζόταν.

To πρόσημο είναι γενικά αρνητικό όταν τερματίζεις τελευταίος. Δεν θα θυμόμαστε τις δύο μεγάλες νίκες κόντρα στη Σπόρτινγκ, ακόμα κι αν έφεραν ευνοϊκές συγκυρίες. Θα θυμόμαστε ότι τερματίσατε τελευταίοι από αυτό το ισορροπημένο γκρουπ από το οποίο θα έπρεπε να είχε προκριθεί η Μαρσέιγ.

Μπορούμε να μιλήσουμε για τις επιλογές του Τούντορ και για τις ακατανόητες αλλαγές του. Όταν παίζεις το ματς της χρονιάς και δεν βγάζεις τον Παγέτ. Ακόμα κι αν δεν είναι σε εξαιρετική φόρμα, στο τέλος ενός τέτοιου αγώνα, μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια εκτέλεση στημένης φάσης ή ακόμα και με μια ατομική ενέργεια.

Το ότι οι παίκτες δεν ενημερώθηκαν για το αποτέλεσμα της Άιντραχτ, είναι αντιεπαγγελματικό. Ακόμα κι αν ήθελαν να ελπίζουν στην πρόκριση, θα έπρεπε τουλάχιστον να είχαν ι εξασφαλίσει την πρόκριση στο Europa League», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βαλμπουενά.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα