Λίβερπουλ - Ρέιντζερς 2-0: Νίκη στο ρελαντί με... εξιλέωση Άρνολντ - Σαλάχ

Νίκος Κικίδης
Λίβερπουλ - Ρέιντζερς 2-0: Νίκη στο ρελαντί με... εξιλέωση Άρνολντ - Σαλάχ

bet365

Κομβικοί ακόμα και... ντεφορμέ! Η «ζωγραφιά» του Άρνολντ και το πέναλτι - γκολ του Σαλάχ έκαναν τη διαφορά για τη Λίβερπουλ που επιβλήθηκε 2-0 της ουραγού του ομίλου, Ρέιντζερς. Βασικός ο εξαιρετικός Τσιμίκας!

Πρόκειται ίσως για τους δυο πιο ντεφορμέ παίκτες του ρόστερ! Αμφότεροι έχουν περάσει τα.... μύρια όσα το τελευταίο διάστημα στη Λίβερπουλ, όμως αυτή τη φορά αναδείχθηκαν στους πρωταγωνιστές! Με τον Αλεξάντερ Άρνολντ να πετυχαίνει γκολάρα με φάουλ και τον Σαλάχ να ευστοχεί σε πέναλτι, οι Reds έκαμψαν με 2-0 την αντίσταση της Ρέιντζερς και παρέμειναν στο κυνήγι της πρωτοπόρου Νάπολι, σε μια βραδιά που βρήκε βασικό και... κεφάτο τον Κώστα Τσιμίκα!

Παρουσία του Στίβεν Τζέραρντ που βρέθηκε στο «Ανφιλντ» για να παρακολουθήσει από κοντά τις δυο πρώην του ομάδες, η Λίβερπουλ μπήκε στην αναμέτρηση με το πόδι πατημένο στο γκάζι και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 7΄χάρη στη ζωγραφιά του Αλεξάντερ Άρνολντ. Αφού έστησε τη μπάλα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, ο Άγγλος σκόραρε με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο «παραθυράκι» και σώπασε προς στιγμήν τις κριτικές που τον έχουν... σταυρώσει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Το προβάδισμα άνοιξε την όρεξη της Λίβερπουλ, η οποία με μπροστάρη τον Νούνιες απειλούσε συνεχώς την εστία των Σκωτσέζων. Στο 34΄και στο 41΄μάλιστα ο Ουρουγουανός σπατάλησε τις κορυφαίες στιγμές του πρώτου μέρους για την ομάδα του, η οποία όφειλε να περιμένει λίγο περισσότερο για το δεύτερο γκολ που θα καθάριζε το ματς. Όποιος ωστόσο έχει υπομονή , στο τέλος επιβραβεύεται! Στο 52΄ο Ντίας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε για το 2-0.

Οι Reds θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε ένα τρίτο γκολ αν είχαν λίγο πιο καθαρό μυαλό, ενώ η Ρέιντζερς φάνηκε για πρώτη φορά στο ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 85΄ο Τσιμίκας έσωσε τη Λίβερπουλ με σωτήρια προβολή, ενώ στιγμές αργότερα ο Άλισον στέρησε το γκολ από τον Τσόλακ με σπουδαία επέμβαση. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τα χαμόγελα να επιστρέφουν στο «Ανφιλντ», με τη Λίβερπουλ να κάνει το καθήκον της και να διατηρείται στο -3 από την κορυφή και τη Νάπολι.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Τιάγκο, Χέντερσον, Σαλάχ, Ζότα, Ντίας, Νούνιες

Ρέιντζερς (Τζιοβάνι Φαν Μπρόκχορστ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ, Γκόλντσον, Ντέιβις, Κινγκ, Μπάρισιτς, Λούντστραμ, Ντέιβις, Τίλμαν, Κεντ, Μορέλος

Αποτελέσματα

Λίβερπουλ - Ρέιντζερς 2-0
Άγιαξ - Νάπολι 1-6

Βαθμολογία

1. Νάπολι 9 (13-2)
2. Λίβερπουλ 6 (5-5)
3. Άγιαξ 3 (6-8)
4. Ρέιντζερς 0 (0-9)

Επόμενη αγωνιστική (12/10)

Ρέιντζερς - Λίβερπουλ
Νάπολι - Άγιαξ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα