Champions League: Ο Αστέρας... έστειλε τη Μακάμπι στο Champions League! (vids)

Champions League: Ο Αστέρας... έστειλε τη Μακάμπι στο Champions League! (vids)

Newsroom
Champions League: Ο Αστέρας... έστειλε τη Μακάμπι στο Champions League! (vids)

bet365

Ο Αστέρας βρέθηκε μπροστά με 2-0, ωστόσο η γκάφα του Μπόριαν και το αυτογκόλ του Πάβκοβ στο 90'... έστειλαν τη Μακάμπι στ' αστέρια (2-2). Με ανατροπή στους ομίλους η Πλζεν, εύκολα η Μπενφίκα.

Η Μακάμπι Χάιφα για 3η φορά στην ιστορία τους στους ομίλους του Champions League. Mετά τον Ολυμπιακό, τον Απόλλωνα, ήταν η σειρά του Ερυθρού Αστέρα να μείνει εκτός, αν και οι Σέρβοι... φρόντισαν να κάνουν χαρακίρι. Τι και αν βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-0, τρομερά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στους Ισραηλινούς να ισοφαρίσουν 2-2 και να βρεθούν στ' αστέρια. Ο Αστέρας μπήκε δυνατά και στο 12' είχε δοκάρι με τον Κάνγκα, ενώ στο 27' άνοιξε το σκορ με τον Πέσιτς, έπειτα από ωραία ενέργεια του Κατάι. Στο 43' ήρθε το δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Ίβανιτς. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους ήρθε το πρώτο «χτύπημα» για τους Σέρβους.

Ο Σρνιτς έκανε ανόητο πέναλτι, ο Χαζίζα νικήθηκε από τον Μπόριαν, ωστόσο στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το γκολ. Ο Σούντγκρεν εξαπέλυσε δυνατό σουτ, ο Μπόριαν είχε κάκιστη αντίδραση και η Μακάμπι ξαναμπήκε στο «κόλπο». Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 61' με τον Μοχάμεντ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπόριαν με τη βοήθεια του δοκαριού νίκησε τον Κορνού. Ωστόσο, στο 90' ήρθε το απόλυτο σοκ για τον Αστέρα, μιας και ο Πάβκοβ με αυτογκόλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και τη Μακάμπι στ' αστέρια.

«Αστεράτη» ανατροπή για την Βικτόρια Πλζεν

Στους ομίλους του Champions League επέστρεψε η Βικτόρια Πλζεν μετά τη σεζόν 2018-19 και μάλιστα με μια μεγάλη ανατροπή. Οι Τσέχοι βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 από την Καραμπάγκ στην έδρα τους, όμως γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση, νίκησαν με 2-1 και «έκλεψαν» το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Αζέροι προηγήθηκαν στο 38' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καντί και κεφαλιά του Μουσταφάντζε, ο Όζομπιτς κοντρόλαρε με το στήθος υπό την πίεση του Μπούχα και με φανταστικό τελείωμα έκανε το 1-0. Στο 58' ο τερματοφύλακας της Καραμπάγκ, Μαγκομενταλίεβ, έκανε κακή έξοδο και προσέφερε το γκολ της ισοφάρισης στον Κόπιτς. Οι Τσέχοι ανέτρεψαν το ματς στο γκολ του Κλίμεντ στο 73' με εξ επαφής τελείωμα μετά το γύρισμα του Μοσκέρα.

Πάρτι πρόκρισης για τη Μπενφίκα του Βλαχοδήμου

H Μπενφίκα του βασικού και αναντικατάστατου Οδυσσέα Βλαχοδήμου νίκησε στο... ρελαντί με 3-0 τη Ντιναμό Κιέβου στο «Ντα Λουζ» και πέρασε πανηγυρίκα στους ομίλους του Champions League, έχοντας και το αβαντάζ της νίκης με 2-0 από το προηγούμενο ματς. Στο 27' ο Νέρες εκτέλεσε το κόρνερ, κεφαλιά του Οταμέντι και η μπάλα πήγε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 39' ο Σίροτα πήγε να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα του αλλά την... έστρωσε στον Ράφα Σίλβα, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση για το 2-0. Στο 43' ο δημιουργός του πρώτου γκολ, Ντέιβιντς Νέρες έγινε σκόρερ και με πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 3-0, το οποίο έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα