Ολυμπιακός και Πολωνοί διαιτητές: Από την αποβολή του Τσιμίκα έως την «σφαγή» στο Γουλβς!

Ολυμπιακός και Πολωνοί διαιτητές: Από την αποβολή του Τσιμίκα έως την «σφαγή» στο Γουλβς!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τα δεδομένα με αφορμή τον ορισμό του Πολωνού διαιτητή στην κρίσιμη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, ο ορισμός του Πολωνού διαιτητή Στεφάνσκι από την UEFA για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Χάιφα ήταν μάλλον ό,τι χειρότερο για τον πρωταθλητή Ελλάδας!

Πρώτον, διότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει ποτέ ευρωπαϊκό παιχνίδι του με Πολωνό διαιτητή!!! Βλέπε Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-1 (με Ζιλ), Στεφάνσκι (Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0), Ρακόφσκι (Μπάγερν-Ολυμπιακός 2-0) και Μαρτσίνιακ (Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0). Μάλιστα, ακριβώς αυτό το παιχνίδι, τελευταίο που σφύριξε Ολυμπιακό Πολωνός διαιτητής, ήταν ένα όργιο αισχρής διαιτησίας εκ μέρους του Μαρτσίνιακ, που με το έτσι θέλω είχε δώσει την πρόκριση στον αγγλικό σύλλογο.

Δεύτερον, διότι ο ίδιος ο Στεφάνσκι έχει συνδέσει το όνομα του μόνο με υποδείξεις εις βάρος ελληνικών ομάδων όσες φορές τις έχει σφυρίξει! Βλέπε Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός 2-2 πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟ με το σκορ 0-2…Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0 αποβολή Τσιμίκα 20 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα…ΠΑΟΚ-PSV 4-1 πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ στο 0-0…Τι έχει κάνει ο Στεφάνσκι με ομάδες του Ισραήλ; Ισραήλ-Σκωτία 2-1 με αποβολή Σκοτσέζου αμυντικού στο 62ο λεπτό…Σέριφ-Χάποελ Μπερ Σέβα 0-0 με πρόκριση της Χάποελ στην επόμενη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ…

Τρίτον, ο Στεφάνσκι στο μοναδικό παιχνίδι του στο ελληνικό πρωτάθλημα στο οποίο «ενεπλάκη» με τον Ολυμπιακό ήταν ως VAR στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1. Τότε, είχε κάνει παρέμβαση και είχε υποδείξει στον διαιτητή, τον συμπατριώτη του Ρακόφσκι, να δώσει το πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού, με το οποίο είχε ισοφαρίσει ο ΠΑΣ, ενώ ο Ρακόφσκι δεν είχε δει καμία παράβαση…

Διαιτητης

Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει κι ένας άλλος Πολωνός, o Ζιλ, στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-4 όταν είχε βάλει γκολ ο Χασάν κι ο Ζιλ, ως VAR, είχε υποδείξει στο (Σουηδό) διαιτητή Έκμπεργκ την ακύρωση του γκολ του Ολυμπιακού και τον καταλογισμό, νωρίτερα, πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού…Θέλετε κι άλλα; Στο περασμένο πρωτάθλημα, στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-0 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν παράπονα τόσο από το διαιτητή, όσο κι από τον VAR, Πολωνοί κι οι δύο: Ρακόφσκι και Φρανκόφσκι αντιστοιχα.

Γενικά ο Ολυμπιακός έχει τεράστια θέματα όταν η UEFA ορίζει σε παιχνίδια του διαιτητές από την Ανατολική Ευρώπη. Βλέπε στην τελευταία δεκαετία, για να μην πάω πιο πίσω Κούλμπακοφ (Λευκορώσος) στο Ολυμπιακός-Άιντραχτ 1-2, Καμπάκοφ (Βούλγαρος) στο Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2, Κρούζλιακ (Σλοβάκος) στο Ντινάμο Κιέβου-Ολυμπιακός 1-0, Καράσεφ (Ρώσος) στο Μπέτις-Ολυμπιακός 1-0 και Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0, Μπέμπεκ (Κροάτης) στο Άντερλεχτ-Ολυμπιακός 1-0, Γιούγκ (Σλοβένος) στο Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1, Μπεζμπορόντοφ (Ρωσία) στο Μπορούσια Ντόρτμουντ-Ολυμπιακός 1-0 και βέβαια ο περίφημος Χάτεγκαν (Ρουμάνος) στο Ολυμπιακός-Μέταλιστ 1-2…

Και μετά από όλα αυτά, έρχεται η UEFA και ορίζει τον Πολωνό Στεφάνσκι σε ένα ματς που κρίνεται μία τέτοια πρόκριση. Μακάρι να δικαιωθεί η επιλογή της.

Άσχετο: Αυτός ο πιτσιρικάς ο Ισραηλινός, ο Λέιντνερ, που κλείνει ο Ολυμπιακός, μου θυμίζει σε πολλά σημεία του παιχνιδιού του, και ειδικά στον τρόπο με τον οποίο έρχεται από πίσω στην επίθεση, τον Τσιμίκα! Για το αμυντικό κομμάτι δεν έχω σαφή άποψη, ακόμη.

Για δείτε τον μικρό (20 ετών), που παρεμπιπτόντως από τα τρία παιχνίδια στα οποία έπαιξε βασικός με την Εθνική του τον Ιούνιο για το Nations League, είχε ασίστ στα δύο, στο 2-2 εντός έδρας με την Ισλανδία και στη νίκη 2-1 εκτός έδρας επί της Αλβανίας…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.