Άντεξε στη Δανία η ΑΕΚ Λάρνακας, προβάδισμα για Λουντογκόρετς με «killer» Σωτηρίου (vid)

Newsroom
Άντεξε στη Δανία η ΑΕΚ Λάρνακας, προβάδισμα για Λουντογκόρετς με «killer» Σωτηρίου (vid)

bet365

Η ΑΕΚ Λάρνακας στάθηκε... όρθια (1-1) στη Δανία απέναντι στη Μίντιλαντ και φουλάρει για πρόκριση στην Κύπρο, την ίδια ώρα που ο Σωτηρίου πρωταγωνίστησε με δυο γκολ στη νίκη της Λουντογκόρετς.

Μπορεί τελικά η ΑΕΚ Λάρνακας να μην δραπέτευσε με τη νίκη που θα την έχριζε ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, όμως ακόμα και με το 1-1 στην έδρα της Μίντιλαντ απέκτησε ελαφρό προβάδισμα και (κυρίως) ψυχολογία ενόψει της ρεβάνς στην Κύπρο. Έπειτα από ένα στείρο πρώτο μέρος στη Δανία, οι Κύπριοι τελικά κατάφεραν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό όταν στο 81΄ο Γκιούρσκο μπέρδεψε τον αντίπαλο γκολκίπερ με σέντρα -σουτ και έγραψε το 1-0. Πριν ωστόσο προλάβουν να χαρούν το προβάδισμά τους, η Μίντιλαντ έφτασε στην ισοφάριση. Στο 84΄και έπειτα από άστοχη έξοδο του Πίριτς, ο Σβιατσένκο πήρε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 που αφήνει τα πάντα ανοικτά ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς επί κυπριακού εδάφους.

Την ίδια ώρα ένας συμπατριώτης των «κιτρινοπράσινων» έδωσε τη δική του παράσταση, οδηγώντας τη Λουντογκόρετς σε επιβλητική νίκη με 3-0 επί της Σάμροκ Ρόβερς. Ο λόγος για τον Πιέρο Σωτηρίου που με δυο γκολ (είχε και δοκάρι για να κάνει το χατ τρικ) «καθάρισε» για την ομάδα του και την έστειλε με το... 1,5 πόδι στην επόμενη φάση του Champions League. Αρχικά ο Κύπριος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 26΄και εννέα λεπτά αργότερα έχτισε ακόμα πιο γερές βάσεις νίκης για τους Βούλγαρους, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ. Στο 42΄μάλιστα βρέθηκε μια ανάσα από το χατ τρικ, όμως το δοκάρι του στέρησε μια ονειρική ευκαιρία, με το 2-0 να αποτελεί το σκορ ημιχρόνου. Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90+4΄ο Ιγκόρ Τιάγκο.

Στα υπόλοιπα ματς των προκριματικών ξεχώρισε η ισοπαλία που απέσπασε η μαχητική Σκούπι στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-2), αλλά και η μεγάλη νίκη της Καραμπάγκ με 3-2 επί της Ζυρίχης.

Δράση ωστόσο είχαμε και στα προκριματικά του Conference League! Στο πιο συναρπαστικό ματς της βραδιάς, η Χιμπέρνιας πήρε σημαντική νίκη απέναντι στη Λεβάντια με 3-2, την ίδια ώρα που η Ζρίνσκι έφυγε με το διπλό από τα Τίρανα και από την έδρα της ομώνυμης ομάδας (0-1). Λίγες ώρες αργότερα, η Μπαλκάνι έστησε πάρτι απέναντι στην Λα Φιορίτα, την οποία και διέλυσε με 4-0.

Αναλυτικά όλες οι αναμετρήσεις του β΄προκριματικού γύρου στο Champions League:

  • Πιούνικ Γιερεβάν - Ντουντελάνζ 0-1
  • Καραμπάγκ - Ζυρίχη 3-2
  • Ζαλγκίρις - Μάλμε 1-0
  • Λουντογκόρετς - Σάμροκ Ρόβερς 3-0
  • Μίντιλαντ - ΑΕΚ Λάρνακας 1-1
  • Λίνφιλντ - Μπόντο Γκλιμτ 1-0
  • Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Σκούπι 2-2

Αναλυτικά όλες οι αναμετρήσεις του β΄προκριματικού γύρου στο Conference League:

  • Χιμπέρνιανς - Λεβάντια 3-2
  • Τίρανα - Ζρίνσκι 0-1
  • Λα Φιορίτα - Μπαλκάνι 0-4
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα