Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Οι οπαδοί τους κλήθηκαν να καταθέσουν για όσα συνέβησαν στο «Σταντ Ντε Φρανς»

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Οι οπαδοί τους κλήθηκαν να καταθέσουν για όσα συνέβησαν στο «Σταντ Ντε Φρανς»

bet365

Οι δικαστικές αρχές της Γαλλίας κάλεσαν τους οπαδούς των Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης να καταθέσουν για το οργανωτικό «χάος» και τα σκηνικά ντροπής που ακολούθησαν πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού του Champions League στο Παρίσι.

Σε κατάθεση κλήθηκαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης από τα αρμόδια δικαστικά όργανα της Γαλλίας για την επόμενη Τρίτη (21/6), αναφορικά με όσα συνέβησαν έξω από το «Σταντ Ντε Φρανς» και αμαύρωσαν τον τελικό του Champions League.

Περίπου έναν μήνα μετά την αναμέτρηση στο Παρίσι, η οποία άρχισε με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω του οργανωτικού «χάους» με χιλιάδες φιλάθλους να μένουν εκτός γηπέδου παρά το ότι είχαν εισιτήριο και την αστυνομία να κάνει αδικαιολόγητη χρήση δακρυγόνων, οι φίλοι των δύο ομάδων θα συνεισφέρουν στην πειθαρχική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και οι αντίστοιχες ποινές για το συμβάν. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη από μέρους του για το «φιάσκο».

Τη συμμετοχή τους στην ακροαματική διαδικασία έχουν επιβεβαιώσει επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση Φιλάθλων (FSE) και δύο σύνδεσμοι των Reds, οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν το απόγευμα της Τρίτης στις 5:30, ενώ αναμένεται να επικυρωθεί και η παρουσία των υποστηρικτών της Ρεάλ Μαδρίτης, που πάντως δεν επηρεάστηκαν στον ίδιο βαθμό από τα περιστατικά στη γαλλική πρωτεύουσα.

Νωρίτερα την ίδια μέρα θα απολογηθούν δύο διοικητικά στελέχη της UEFA, καθώς και ο δήμαρχος της περιοχής του Σεντ-Ντενίς στην οποία βρίσκεται το γήπεδο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα