Καμαβινγκά: «Περήφανος που θα παίξω σε τελικό Champions League ως παιδί προσφύγων»

Καμαβινγκά: «Περήφανος που θα παίξω σε τελικό Champions League ως παιδί προσφύγων»

Καμαβινγκά: «Περήφανος που θα παίξω σε τελικό Champions League ως παιδί προσφύγων»

bet365

Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά θα βρεθεί σε τελικό Champions League στα 19 του χρόνια και εξέφρασε την υπερηφάνεια του που θα το κάνει έχοντας ζήσει ως πρόσφυγας πολέμου τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Το ταξίδι ζωής του Εντουάρντο Καμαβινγκά θα μπορούσε να γίνει ταινία. Μέχρι τα δύο του χρόνια ζούσε σε δομή προσφύγων στην Ανγκόλα, αφού οι γονείς του χρειάστηκε να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, το Κόνγκο λόγω του εμφυλίου πολέμου. Λιγότερο από 18 χρόνια αργότερα, οριακά ενήλικας, ο Εντουάρντο είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, παίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης από το καλοκαίρι του 2021 και ετοιμάζεται να αγωνιστεί στον τελικό του Champions League.

Ο ανερχόμενος σταρ των Μερένγκες δεν ξεχνάει την περιπετειώδη διαδρομή του μέχρι να φτάσει στο απόγειο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και σε δηλώσεις του ενόψει του τελικού κόντρα στη Λίβερπουλ εξέφρασε την υπερηφάνεια του που εκπροσωπεί τους πρόσφυγες όλου του κόσμου μέσα από το ποδόσφαιρο.

«Γεννήθηκα σε μια δομή μεταναστών στην Ανγκόλα μετά τη φυγή της οικογένειας μου από τον πόλεμο.

Οι γονείς μου με έφεραν στη Γαλλία για ένα νέο ξεκίνημα και το ποδόσφαιρο με έχει φέρει στον τελικό του Champions League. Είμαι ευγνώμων και περήφανος ως πρώην πρόσφυγας».

«Είμαι ευγνώμων που παίζω ποδόσφαιρο και περήφανος που το κάνω ως άλλοτε πρόσφυγας. Ελπίζω οι εκατομμύρια πρόσφυγες σε αυτόν τον κόσμο που επίσης αγαπούν το ποδόσφαιρο να ξέρουν ότι είμαστε μαζί»

Διαβάστε τον οδηγό του Gazzetta για τον «πόλεμο των άστρων» του Champions League

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα