Champions League: Η UEFA σκέφτεται «Final 4», χωρίς διπλούς ημιτελικούς!

Νίκος Κικίδης
Champions League: Η UEFA σκέφτεται «Final 4», χωρίς διπλούς ημιτελικούς!

bet365

Ριζοσπαστικές αλλαγές στη δομή του Champions League εξετάζει η UEFA, η οποία σκέφτεται να ακυρώσει τα διπλά ματς σε ημιτελικούς για χάρη ενός Final 4 που θα διεξάγεται στην ίδια πόλη!

Η μορφή του Champions League αλλάζει! Αρχής γενομένης από τη σεζόν 2024-25, το φορμάτ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης αναπλάθεται οριστικά, με την UEFA να εξετάζει συνεχώς δομικές τροποποιήσεις με γνώμονα την - οικονομική κι όχι μόνο - ανάπτυξη της διοργάνωσης.

Και αυτή τη φορά, στη Νιόν εκπονείται ένα ριζοσπαστικό σενάριο που αναμένεται να... εξορίσει δια παντός τα διπλά ματς των ημιτελικών στη λήθη! Όπως αποκαλύπτουν οι «Times», η UEFA σκέφτεται σοβαρά να αντικαταστήσει το τρέχον φορμάτ των διπλών ημιτελικών με την αποκαλούμενη «εβδομάδα του ποδοσφαίρου».

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα Final 4, βάσει του οποίου οι δυο ημιτελικοί και ο τελικός θα διεξάγονται στην ίδια πόλη μέσα σε διάρκεια πέντε ημερών. Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η αρχική ιδέα γεννήθηκε από το Final 8 που υιοθετήθηκε το 2020 για πρώτη και μοναδική φορά στο Champions League λόγω των πρωτοφανών δεδομένων που επέβαλε ο κορονοϊός, όμως όλα δείχνουν πως το νέο σύστημα ήρθε για να μείνει.

Ο πρόεδρος της UEFA, άλλωστε, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δεν έχει κρύψει ποτέ το γεγονός πως είναι φαν ενός ενδεχόμενου Final 4 και πλέον η νέα δομή φαίνεται πως έχει μπει σε τροχιά προς υλοποίηση. Οι συγκεκριμένες αλλαγές βέβαια θα πραγματοποιηθούν αφού πρώτα δοθεί και η απαραίτητη έγκριση από την ECA, αν και στο ρεπορτάζ υποστηρίζεται πως οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν ταχθεί ήδη ανοικτά υπέρ του νέου φορμάτ.

Ενός φορμάτ που αναμένεται να αναδιαμορφώσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να προσδώσει νέο ενδιαφέρον στην τελική της φάση, με τις σχετικές μεταρρυθμίσεις να έχουν ως ημερομηνία εφαρμογής το 2024.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα