Βιγιαρεάλ - Μπάγερν 1-0: Περήφανο Υποβρύχιο στα ίσα για την πρόκριση (vid)

Βιγιαρεάλ - Μπάγερν 1-0: Περήφανο Υποβρύχιο στα ίσα για την πρόκριση (vid)

bet365

Ποιος είπε ότι θα σταματήσει στη Γιουβέντους; Η Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι έβαλε τα «γυαλιά» στην προβληματική Μπάγερν Μονάχου, τη νίκησε με πειστική εμφάνιση (1-0) και θα διεκδικήσει στα ίσα τη μεγαλειώδη πρόκριση στη ρεβάνς της πάντοτε δύσβατης «Allianz Arena».

Χρειάστηκε να περάσουν 13 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει η στιγμή που το σεντόνι κυματίζει στο «Θεράμικα». Μεσολάβησε ένας υποβιβασμός, μία κούπα Europa League, αλλά η περηφάνεια για το Κίτρινο Υποβρύχιο δεν αλλοιώθηκε σε κανένα στάδιο. Η Βιγιαρεάλ επέστρεψε στα προημιτελικά του Champions League και χάρισε μια μοναδική παράσταση στους φίλους της, νικώντας την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου (1-0), χωρίς 5-5-0 και «πούλμαν» στην περιοχή, αποδεικνύοντας ότι η πρόκριση κόντρα στη Γιουβέντους μόνο τυχαία δεν ήταν και θα κυνηγήσει στο Μόναχο την ολοκλήρωση του θαύματος.

Οι Βαυαροί προβλημάτισαν ξανά στον εκτός έδρας πρώτο αγώνα. Στην ουσία, ήταν σαν να έβαλαν να παίζει την κασέτα από το παιχνίδι στην Αυστρία κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ για τους «16». Ίδια έλλειψη ενέργειας, φαντασίας, λύσεων για να δημιουργήσει παιχνίδι και να απορροφήσει την πίεση του καλοστημένου συνόλου του Ουνάι Έμερι. Για ένα ημίχρονο υπήρχε μόνο η Βιγιαρεάλ στο χορτάρι και φρόντισε, μάλιστα, να πάρει προβάδισμα από την πρώτη της τελική. Στο 9’, μία αριστουργηματική συνεργασία που ξεκίνησε από τα δεξιά με Λο Σέλσο-Μορένο και ολοκληρώθηκε με την ασίστ του Παρέχο στον Νταντζούμα, ήταν αρκετή για να βάλει μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Ο Άγγλος σκόρερ πρόσθεσε το έκτο του γκολ στο φετινό Champions League και είναι ήδη ο πρώτος σκόρερ της Βιγιαρεάλ στην ιστορία της στον θεσμό!

Με το αμυντικό δίδυμο των Αλμπιόλ-Τόρες να παίρνει άριστα, τον συγκλονιστικό Φόιτ να οργώνει και να κόβει ακατάπαυστα από τα αριστερά και την τριάδα των χαφ σχεδόν αλάνθαστη, το Υποβρύχιο βύθισε τους Βαυαρούς στο πρώτο 45λεπτο, περιορίζοντάς τους μόνο σε μερικά ανούσια σουτ εκτός περιοχής. Αντίθετα, η Βιγιαρεάλ άγγιξε το 2-0 όταν ο Κοκλέν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με φανταστική σέντρα-σουτ στο 41’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ μέσω VAR.

Η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε την κόπωση των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος, βρήκε περισσότερους χώρους, αλλά και πάλι δεν πλησίασε ποτέ τα στάνταρ της επιθετικά. Τελείωσε το παιχνίδι με καλύτερη ευκαιρία το κάτι σαν σουτ του Γκνάμπρι στο 50’ και δύο ακόμη σουτ από Ντέιβις και Κομάν που δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον σταθερότατο Ρούλι. Το τελικό 1-0 είναι μάλλον κολακευτικό για τη Μπάγερν, η οποία είδε τον Μορένο να τραντάζει το δεξί δοκάρι από τη ρίζα του στο 53’ με τρομερό «κεραυνό» και τον ίδιο παίκτη στο 62’ να επιχειρεί το γκολ της χρονιάς, με σουτ πίσω από το κέντρο μετά την αδικαιολόγητη έξοδο του Νόιερ και τη λάθος πάσα στο ύψος της σέντρας. Στο 87’ ο Πεντράθα έχασε την τελευταία ευκαιρία για το ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, με απελπιστικό τελείωμα από ευνοϊκή θέση στην αντεπίθεση.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η Βιγιαρεάλ έστειλε το μήνυμα στους Βαυαρούς πως μόνο ως πραγματική Μπάγερν έχουν τύχη να τους αποκλείσουν στη ρεβάνς. Οι Γερμανοί γνώρισαν έτσι το τέλος στο μυθικό εκτός έδρας αήττητο σερί τους στο Champions League και την πρώτη τους ήττα μετά από 22 αγώνες, συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2017 κι εκείνο το 0-3 κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Προπονητής των Παριζιάνων τότε ο… Ουνάι Έμερι.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούγι, Φόιτ (81’ Οριέ), Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Κοκλέν (59’ Πεντράθα), Καπού, Παρέχο, Μορένο, Νταντζούμα (81’ Τσουκουεζέ), Λο Σέλσο

Μπάγερν (Μάνουελ Νόιερ): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Ντέιβις, Κίμιχ, Μουσιάλα, Κομάν, Μίλερ (62’ Γκορέτσκα, 90+4' Ρόκα), Γκνάμπρι (62’ Σανέ), Λεβαντόφσκι

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα