Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: Διαβολική πρόκριση των Ροχιμπλάνκος, νέο κάζο για Κριστιάνο! (vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: Διαβολική πρόκριση των Ροχιμπλάνκος, νέο κάζο για Κριστιάνο! (vid)

bet365

Με γκολ του Ρενάν Λόντι και καταπληκτική εμφάνιση του Γιάν Όμπλακ, η Ατλέτικο Μαδρίτης «απέδρασε» από το «Ολντ Τράφορντ» με τη νίκη (1-0) και την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, αφήνοντας και πάλι… μπουκάλα τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για άλλη μια σεζόν, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχαιρετά άδοξα την διοργάνωση (Champions League) στην οποία είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το προσπάθησε μέχρι τέλους, αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν πιο σοβαρή και αποτελεσματική και, με έναν καταπληκτικό Γιάν Όμπλακ κάτω από τα δοκάρια, πήρε τη μεγάλη νίκη στο κατάμεστο «Ολντ Τράφορντ» (1-0) και την δίκαιη πρόκριση στα προημιτελικά (με συνολικό σκορ 2-1).

Οι γηπεδούχοι, με τον σκόρερ του πρώτου αγώνα Άντονι Ελάνγκα στην ενδεκάδα αντί του Μάρκους Ράσφορντ (στον πάγκο μαζί με τον έχοντα γενέθλια Πολ Πογκμπά) και τον Κριστιάνο πολύ κινητικό να αλλάζει συνεχώς πλευρές (τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά), ξεκίνησαν με ασφυκτική πίεση ψηλά, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των φιλοξενούμενων, στους οποίους ο Ντιέγκο Σιμεόνε αποφάσισε να ρισκάρει με την χρησιμοποίηση του Χοσέ Μαρία Χιμένες, ο οποίος επέστρεψε μόλις από τραυματισμό.

Ο νεαρός Σουηδός των Κόκκινων Διαβόλων, μάλιστα, άγγιξε νωρίς το 1-0, όταν ύστερα από συρτή σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες και σε εξ’ επαφής τετ - α - τετ με τον Όμπλακ, είδε τον Σλοβένο τερματοφύλακα να αποκρούει την μπάλα ενστικτωδώς με το… πρόσωπο (13’)!

Η Ατλέτικο, η οποία έψαχνε το γρήγορο transition όταν έκλεβε την μπάλα, απάντησε με ένα μακρινό σουτ - φαρμάκι του Ροντρίγκο Ντε Πολ, με τον Νταβίδ Ντε Χέα να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ (15’).

Μετά το 20λεπτο, ο «Τσόλο» αποφάσισε να αλλάξει κατά τι το 5-3-2 σε 5-4-1, φέρνοντας λίγο πιο πίσω τον Αντουάν Γκριεζμάν για να βοηθήσει στην δημιουργία, αφήνοντας μόνο του στην κορυφή τον φορμαρισμένο Ζοάο Φέλιξ.

Ένας άλλος Πορτογάλος, ο Ντιόγκο Ντιαλό, δοκίμασε με μακρινό σουτ την ετοιμότητα του Όμπλακ που μπλόκαρε την μπάλα χωρίς πρόβλημα (25’), με τη Γιουνάιτεντ να επιβάλλει τον ρυθμό της, χάρη κυρίως στην πολύτιμη δουλειά των Σκοτ ΜακΤόμινεϊ και Φρεντ.

Η Ατλέτικο παγώνει το «Ολντ Τράφορντ»

Στο 34’, ο Ζοάο Φέλιξ έστειλε την μπάλα στο βάθος της αγγλικής εστίας, αλλά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει, αφού το γκολ ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του πασέρ Μάρκος Γιορέντε, ο οποίος έκανε πολλά και καλά ανεβάσματα από την δεξιά πλευρά.

Αυτή η φάση αποδείχθηκε… προάγγελος για το 0-1 της Ατλέτικο, το οποίο ήρθε επτά λεπτά αργότερα. Τακουνάκι του Ζοάο Φέλιξ στον Γκριεζμάν, σέντρα του τελευταίου μέσα από την περιοχή στο δεύτερο δοκάρι στον Ρενάν Λόντι και ο Βραζιλιάνος μπακ - χαφ, δημιουργός του γκολ του Ζοάο Φέλιξ στο πρώτο παιχνίδι, νίκησε τον Ντε Χέα με κεφαλιά, στο πρώτο γκολ της καριέρας του στο Champions League.

Ήταν, μάλιστα, μόλις το δεύτερο γκολ ακραίου μπακ της Ατλέτικο στην ιστορία των Ροχιμπλάνκος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (!), μετά το τέρμα του (επίσης Βραζιλιάνου αριστερού μπακ) Φιλίπε Λουίς κόντρα στην Αούστρια Βιέννης, στις 6 Νοεμβρίου του 2013.

Η Γιουνάιτεντ λίγο έλειψε να απαντήσει με την ισοφάριση πριν από την ανάπαυλα, αλλά ο Όμπλακ για άλλη μια φορά φώναξε «παρών», αποκρούοντας χαμηλά μακρινό, επικίνδυνο σουτ του Μπρούνο Φερνάντες.

Απελπισμένη Γιουνάιτεντ...

Ο Ραλφ Ράνγκνικ επέλεξε να μην κάνει αλλαγές στην ανάπαυλα, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και, μόλις στην πρώτη φάση, ο Ελάνγκα φλέρταρε ξανά με το γκολ, με τον Όμπλακ να διώχνει και πάλι με τα ακροδάχτυλα, παρ’ ότι ο διαιτητής έδειξε άουτ.

Η Ατλέτικο, η οποία βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να μην ρισκάρει αλλά να μην δώσει και την μπάλα στη Γιουνάιτεντ, απάντησε με ευκαιρία του Ντε Πολ, ο οποίος σούταρε από μακριά ύστερα από λάθος του Ντε Χέα, το οποίο δεν πλήρωσε ο Ισπανός γκολκίπερ (52’).

Ο Τζέιντον Σάντσο, άφαντος στην πρώτη ώρα του παιχνιδιού, είχε μια ακόμα ευκαιρία για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ, με το διαγώνιο σουτ του μέσα από την περιοχή να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Όμπλακ, στην πρώτη καλή φάση των Άγγλων στην οποία ο Σλοβένος δεν είχε συμμετοχή (59’).

Στο 67’, ο Ράνγκνικ έκανε τριπλή αλλαγή βάζοντας Νεμάνια Μάτιτς, Πογκμπά και Ράσφορντ αντί ΜακΤόμινεϊ, Μπρούνο και Ελάνγκα (λίγο αργότερα ο Καβάνι μπήκε αντί του Φρεντ), με την Ατλέτικο να επιλέγει (ορθά) να «αμύνεται» και μέσα από την κατοχή της μπάλας, με συγκλονιστικό τον αρχηγό Κόκε, ο οποίος δεν άντεξε μέχρι τέλους και αποχώρησε τραυματίας.

Η Γιουνάιτεντ, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέφυγε στις σέντρες αλλά, για άλλη μια φορά, ο Όμπλακ… κατέβασε ρολά, αποκρούοντας με το ένα χέρι μια κεφαλιά του Ραφαέλ Βαράν από το ύψος του πέναλτι, όντας τελείως μόνος του ο Γάλλος αμυντικός (76’).

Ο Ράνγκνικ τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας τον Χουάν Μάτα ως κεντρικό χαφ και τον Μάτιτς ως στόπερ αντί του Χάρι Μαγκουάιρ, με τον Σιμεόνε να απαντά με τον Φελίπε αντί του Ζοάο Φέλιξ, αφήνοντας μόνο του μπροστά τον Γκριεζμάν.

Οι προσπάθειες των Άγγλων δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, η Ατλέτικο κράτησε μάλλον άνετα μέχρι τέλους το προβάδισμα και, εντέλει, χάρισε μια μαγική βραδιά στον πρόεδρό της, Ενρίκε Θερέθο, ο οποίος συμπλήρωσε χίλιους αγώνες στο πόστο του.

Η Ατλέτικο ανταμώνει με την συμπολίτισσα Ρεάλ και τις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου και Μπενφίκα (προς το παρόν) και η Γιουνάιτεντ μένει για άλλη μια σεζόν χωρίς τίτλο, έχοντας ως μοναδικό στόχο πλέον την έξοδο στο επόμενο Champions League.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ): Ντε Χέα - Νταλό, Βαράν, Μαγκουάιρ (84’ Μάτα), Άλεξ Τέλες - ΜακΤόμινεϊ (67’ Μάτιτς), Φρεντ (75’ Καβάνι) - Σάντσο, Μπρούνο Φερνάντες (67’ Πογκμπά), Ελάνγκα (67’ Ράσφορντ) - Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ - Χιμένες, Σάβιτς, Ρεϊνίλδο - Μάρκος Γιορέντε, Ντε Πολ, Ερέρα, Κόκε (80’ λ. τρ. Κοντογκμπιά), Ρενάν Λόντι - Ζοάο Φέλιξ (90’ Φελίπε), Γκριεζμάν (90’+3’ Κορέα).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα