Champions League - Μίλαν: Οι Ροσονέρι επέστρεψαν!

Champions League - Μίλαν: Οι Ροσονέρι επέστρεψαν!

Champions League - Μίλαν: Οι Ροσονέρι επέστρεψαν!

bet365

H φανέλα βαριά και κάθε χρόνος απουσίας έσβηνε κάτι από τη λάμψη του Champions League. H Mίλαν επέστρεψε... σπίτι της και η διοργάνωση πανηγυρίζει!

Η Μίλαν επιστρέφει… σπίτι της! Μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη έμεινε στον… πάγκο για επτά χρόνια, αφού το τελευταίο της παιχνίδι… χάνεται τον Μάρτιο του 2014. Οι Ροσονέρι είναι ξανά στ’ αστέρια, η ομάδα που θάμπωσε με τις εμφανίσεις και τους τίτλους ετοιμάζεται να ζήσει στιγμές μαγικές. Η φανέλα είναι βαριά, οι τίτλοι πολλοί και οι αστεράτες στιγμές περισσότερες.

We are AC Milan, we are in the #UCL and this is our home

Noi siamo l'AC Milan, noi siamo in @ChampionsLeague e questa è casa nostra #BackHome #SempreMilan pic.twitter.com/JI2UnZovdu

— AC Milan (@acmilan) May 23, 2021

Ταξίδι στ΄ αστέρια παρά τις απώλειες!

Την περασμένη χρονιά ο εκτελεστικός διευθυντής της Μίλαν, Ιβάν Γκαζίδης, μίλησε για απώλειες 70 εκατ. από τους αγώνες της ομάδας. Χωρίς τα σωστά μέσα και τις πηγές να αναπληρωθούν αυτά τα ποσά η Serie A θα αντιμετωπίσει μία σειρά νέων προβλημάτων. Προβλήματα που οδήγησαν ιδιοκτήτες όπως τον Παλότα στην έξοδο και άλλους όπως τον Κομίσο να είναι τουλάχιστον ενοχλημένοι.

Ο Αντριάνο Γκαλιάνι που κάποτε 'έτρεχε' όλα τα σημαντικά θέματα στη Μίλαν είναι τώρα στη Μόντσα, ομάδα 2ης κατηγορίας και στέκεται στο πόσο πίσω μένουν οι Ιταλοί.
"Στις εποχές μου σίγουρα θα προσπαθούσαμε να πάρουμε τον Μέσι στη Μίλαν. Κρατήσαμε τον Φαν Μπάστεν όταν ο Κρόιφ τον ήθελε στη Μπαρτσελόνα. Εκείνη την περίοδο όμως οι ιταλικές ομάδες έβγαζαν τα περισσότερα χρήματα. Η Serie A ήταν τότε ο προορισμός των παικτών. Τώρα φοβάμαι πως δεν είναι. Το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μας κρατάει πίσω. Μείναμε πίσω διότι τα δικαιώματα για την Αγγλία και την Ισπανία πωλούνται πιο ακριβά. Σήμερα έβλεπα το Μόντσα - Κρεμονέζε με τον ιδιοκτήτη της Λιντς και τα έσοδα της Λιντς είναι ίδια με τη Μίλαν", σχολίασε.

Άντεξε στην πίεση και επέστρεψε εκεί που ανήκει

Πηγαίνοντας να δει κανείς τα αστέρια του πρωταθλήματος αναμφισβήτητα θα ξεχωρίσει ο Ιμπραϊμοβιτς, από προπονητές ο Μουρίνιο αλλά και οι παίκτες που πήραν το Euro έχουν την τιμητική τους. Η αποχώρηση όμως παικτών όπως οι Λουκάκου και Ρονάλντο ήταν ισχυρό πλήγμα.

Η Μίλαν έχει καλύτερη ομάδα και με πιο βαθύ ρόστερ αναφορικά με πέρυσι. Μία Μίλαν με την τεχνική καθοδήγηση του Πιόλι που πήρε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα και θα είναι στο Champions League. Η όλη διαδικασία δεν ήταν εύκολη και γενικά συνάντησε πολλά εμπόδια στο δρόμο της. Όμως η Μίλαν άντεξε στην πίεση και θα είναι ξανά στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο μετά από επτά χρόνια.

Η τελευταία εμφάνιση της Μίλαν στο Champions League ήταν το 2013-2014. Τότε ήταν σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Άγιαξ και Σέλτικ. Στο τέλος οι Ροσονέρι βγήκαν πρώτοι στον όμιλό τους. Στα νοκ άουτ βρήκαν την ισχυρή Ατλέτικο Μαδρίτης που τους απέκλεισε με το μοναδικό γκολ τους να είναι από τον Κακά.

Οι προσδοκίες των Ροσονέρι στη φετινή διοργάνωση

Η προσδοκία για τη Μίλαν είναι να βρει ξανά την ευρωπαϊκή της αίγλη. Η βασική 11άδα της δεν μπορεί να συγκριθεί με τότε βέβαια. Στη φετινή διοργάνωση Μίλαν, Λίβερπουλ, Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης είναι στον ίδιο όμιλο. Ομάδες που έχουν μεγάλες ποδοσφαιριστές ιστορίες. Ομάδες που συνδέονται είτε με το θαύμα της Κωνσταντινούπολης, είτε από την ανάγκη για... εκδίκηση προηγούμενων ετών.

Σήμερα η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις Champions League είναι η Ρεάλ και την ακολουθούν η Μίλαν με 7 κατακτήσεις, ενώ ένα σκαλί πιο κάτω βρίσκονται οι Λίβερπουλ και Μπάγερν με 6. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η τελευταία χρονικά αντίπαλος των Ροσοσνέρι στο Champions League. Η Πόρτο επίσης είναι ποδοσφαιρικό σημείο αναφοράς.

Στη Μίλαν πάντως για την ευρωπαϊκή λίστα δεν μπήκαν οι Καστιγιέχο, Κόντι και Πελέγκρι. Αντίθετα, συμπεριλαμβάνονται κανονικά οι Ρέμπιτς, Ιμπραϊμοβιτς, Κεσί και Μπενασέρ. Ακόμα οι Τομόρι, Μπάλο-Τουρέ, Φλορέντσι, Τονάλι, Μπακαγιόκο, Μεσίας και Ζιρού. Επίσης ενώ ο Καστιγιέχο έμεινε εκτός, επελέγη ο Μαλντίνι.

Η δεύτερη πιο πλούσια... βιτρίνα της Ευρώπης

Από τη θρυλική τριπλέτα των Γκρε -Νο- Λι, σε εκείνη των Ιπτάμενων Ολλανδών και από την κυριαρχική ομάδα του Αρίγκο Σάκι στον τελικό της Αθήνας του 2007, η Μίλαν παρέμενε διαχρονικά πιστή στην παράδοση της κατάκτησης του Champions League, κάτι όμως που έχει εκλείψει τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, η ιστορία παραμένει αναλλοίωτη, με τους Ροσονέρι να έχουν κατακτήσει 7 ευρωπαϊκά, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα πλην της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αρχή έγινε το 1963 απέναντι στη Μπενφίκα, με το σύνολο του θρυλικού Νέρεο Ρόκο να επικρατεί 2-1 και τους Ροσονέρι να στέφονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ακολούθησε ακόμα ένα το 1969, προτού φτάσουμε στη θρυλική ομάδα των τριών Ολλανδών (Φαν Μπάστεν, Γκούλιτ, Ράικαρντ), υπό τις οδηγίες του Αρίγκο Σάκι.

Εκείνη την εποχή η Μίλαν είχε κάνει τους πάντες να παραμιλούν κατακτώντας δυο σερί φορές το τρόπαιο (1989,1990) γράφοντας έτσι ιστορία. Η... διακοπή μακριά από την κούπα πάντως κράτησε μόλις τέσσερα χρόνια, αφού το 1994 οι Ροσονέρι συνέτριψαν 4-0 τη Dream Team της Μπαρτσελόνα στον τελικό της Αθήνας και πανηγύρισαν την κατάκτηση του νεοσύστατου τότε Champions League για 5η φορά στα χρονικά.

Η δεκαετία του 2000 πρόσθεσε ακόμα δυο τίτλους στο παλμαρέ, με τους Ιταλούς να στέφονται πρωταθλητές απέναντι σε Γιουβέντους (2003) και Λίβερπουλ (2007).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα