Champions League: Τέσσερις Ελληνες στη φετινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Champions League: Τέσσερις Ελληνες στη φετινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

bet365

Ο Ολυμπιακός εκτός Champions League, ωστόσο τέσσερις Ελληνες έπιασαν τ' αστέρια κι ετοιμάζονται για μεγάλες παραστάσεις!

Τα προκριματικά ολοκληρώθηκαν, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρεθεί ξανά στους ομίλους, ωστόσο τέσσερις Ελληνες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Champions League. Κώστας Τσιμίκας, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Δημήτρης Κολοβός και Γιώργος Αθανασιάδης άγγιξαν τ’ αστέρια και είναι έτοιμοι για παραστάσεις μοναδικές. Όπως αυτές που παρουσίασαν οι τρεις τελευταίοι στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Μια απίθανη εμφάνιση από τον γκολκίπερ της Μπενφίκα, αλλά και ματσάρες από Κολοβό και Αθανασιάδη, με τα ονόματά τους να γράφονται με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της Σερίφ. Ποιος το περίμενε άλλωστε πως το καλοκαιρινό ταξίδι των Μολδαβών θα έφτανε μέχρι τ’ αστέρια… Βέβαια, υπάρχει ακόμα ένας Έλληνας, όπου η ομάδα του είναι στους ομίλους του Champions League. O λόγος για τον Ορέστη Καρνέζη της Λιλ, με τον Ελληνα γκολκίπερ πάντως να είναι δύσκολο να βρεθεί στο ρόστερ για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οδυσσσέας Βλαχοδήμος: Από τη λίστα με τους υπό παραχώρηση σε αυτή με τους πολυτιμότερους των προκριματικών. «Επιστρέψαμε εκεί που ανήκουμε» έγραψε η Μπενφίκα στον επίσημο λογαριασμό τονίζοντας φυσικά πως… υπεύθυνος είναι ο Ελληνας γκολκίπερ. Επεμβάσεις που δε ξεχαστούν από τους φιλάθλους της ομάδας, μιας και ήταν αυτός που φρόντισε να μείνει «όρθιος» στις επιθέσεις της Αϊντχόφεν. Η Μπενφίκα έκανε τρία clean sheets στα τέσσερα τελευταία ευρωπαϊκά της ματς, όσα είχε στα 19 τελευταία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Βλαχοδήμος έστειλε τους «αετούς» στ’ αστέρια κι έβγαλε κάθε σκέψη από το μυαλό των Πορτογάλων για νέο γκολκίπερ. «Δεν σκέφτομαι να φύγω και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσω για αυτό. Η Μπενφίκα είναι πρωταθλήτρια» τονίζει ο Ελληνας τερματοφύλακας.

Κώστας Τσιμίκας: Η φετινή σεζόν άρχισε με ονειρικό τρόπο για τον αριστερό μπακ της Λίβερπουλ. Ο Crosstas πήρε την ευκαιρία από τον Γιούργκεν Κλοπ, ήταν εξαιρετικός στα δυο πρώτα και πλέον ο χρόνος συμμετοχής του θα μεγαλώσει αρκετά. Ο Γερμανός έχει στη διάθεσή του έναν εκ των κορυφαίων αριστερών μπακ της Ευρώπης, τα στατιστικά του Ρόμπερτσον προκαλούν δέος, όμως το ξεκίνημα του Τσιμίκα έδωσε στον κόουτς των Reds τροφή για σκέψη. Αλλωστε, ξέρει καλά πως ενδεχόμενος παραγκωνισμός του σίγουρα δε θα κάνει καλό στην ψυχολογία. Ο 25χρονος βρίσκεται 12 μήνες στην ομάδα, έχει μάθει ήδη το στυλ παιχνιδιού και διαρκώς βελτιώνεται. Ο Τσιμίκας έπεισε και το ταξίδι στ’ αστέρια φέτος αρχίζει με τις ωραιότερες προδιαγραφές.

Δημήτρης Κολοβός: Ο σερίφης του Τίρασπολ ονειρεύεται τ’ αστέρια και με το δικό του… λάσο τα έφερε στη Μολδαβία. Ο Κολοβός έβγαλε στη Σερίφ το ποδόσφαιρο που ξέρει, ο τσαμπουκάς και το ταλέντο του έδωσαν στην ομάδα την ώθηση που έψαχνε για την υπέρβαση και ο 28χρονος είναι ανάμεσα στους τέσσερις Ελληνες που θα αγωνίζονται φέτος στο Champions League. Βρέθηκε στη φτωχότερη με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα χώρα της Ευρώπης, αλλά δεν επηρεάστηκε, τα έδωσε όλα και η μόνιμη πρωταθλήτρια της Divizia Națională (19 τίτλους σε 24 χρόνια ζωής) έκανε το όνειρο πραγματικότητα, συμμετοχή στο Champions League.

Γιώργος Αθανασιάδης: Η επιλογή του να παίξει στη Μολδαβία αποδείχθηκε ιδανικά. Ο Αθανασιάδης μπορεί να μην πήρε την ευκαιρία στην ΑΕΚ, ωστόσο θα τον δούμε απέναντι στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, έτοιμος να αποδείξει την αξία του. Το ταλέντο του αποτυπώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο στα προκριματικά του Champions League, όπου σε επτά ματς κράτησε είχε έξι clean sheets και δέχθηκε μόλις δυο γκολ. Ο Αθανασιάδης σε 720 λεπτά συμμετοχής έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με αποκορύφωμα τα ματς με Ερυθρό Αστέρα (1-0) και Ντιναμό Ζάγκρεμπ (3-0)!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα