Champions League: Μεγάλο βήμα πρόκρισης για Μπενφίκα και Φερεντσβάρος (vids)

Βασίλης Τεμπέλης
Champions League: Μεγάλο βήμα πρόκρισης για Μπενφίκα και Φερεντσβάρος (vids)

bet365

Η Μπενφίκα νίκησε (0-2) τη Σπάρτακ στη Μόσχα και βρίσκεται αγκαλιά με τα playoffs του Champions League. Βήμα πρόκρισης και για τη Φερεντσβάρος, 2-0 τη Σλάβια. Στη Βαρσοβία θα κριθεί η πρόκριση ανάμεσα σε Λέγκια και Ντινάμο μετά το 1-1 στο Ζάγκρεμπ.

Ο Ζόρζε Ζεζούς θυμήθηκε τον περυσινό αποκλεισμό της Μπενφίκα από τον ΠΑΟΚ και ορκίστηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς της Μόσχας ότι οι Αετοί δεν θα έφευγαν με σκυμμένο το κεφάλι από τα προκριματικά του Champions League για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Οι παίκτες του έκαναν το καθήκον τους στο πρώτο ματς του τρίτου προκριματικού και πλήγωσαν τον πρώην προπονητή τους, Ρουί Βιτόρια. Η Μπενφίκα νίκησε εκτός έδρας (0-2) τη Σπαρτάκ και βρίσκεται αγκαλιά με τα playoffs της διοργάνωσης.

Το σκορ για την ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας άνοιξε στο 51ο λεπτό ο Ράφα Σίλβα, τελειώνοντας υποδειγματικά τη φάση στην οποία οι Ίβηρες «έκρυψαν» με «τίκι-τάκα» κυριολεκτικά την μπάλα.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ζιλμπέρτο στο 73o λεπτό, όταν με ωραίο τελείωμα εντός περιοχής νίκησε τον Αλεκσάντρ Μακσιμένκο.

Σοβαρό προβάδισμα για τη Φερεντσβάρος, η οποία νίκησε 2-0 στη Βουδαπέστη τη Σλάβια. Άνοιξε το σκορ με το απίθανο αυτογκόλ του Τάρας Καχαράμπα, καθώς ο Όντρεϊ Κόλαρ έχασε το κοντρόλ.

Οι Ούγγροι πήραν προβάδισμα πρόκρισης (2-0) με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ίγκορ Χαράτιν.

Στη ρεβάνς της Βαρσοβίας θα κριθεί η πρόκριση μετά το 1-1 του Ζάγκρεμπ, που άφησε ανοικτούς λογαριασμούς για την Ντινάμο και τη Λέγκια. Οι Κροάτες με βασικό τον πρώην μέσο του ΠΑΟΚ, Γιόσιπ Μίσιτς, άνοιξαν το σκορ στο 60' με τον Μπρούνο Πέτκοβιτς. Οι Κροάτες, ωστόσο, έφτασαν στην ισοφάριση με τον Έρνεστ Μούτσι στο 82'.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα του γ' προκριματικού

Τρίτη (3/8)

Μονοπάτι πρωταθλητών

Ολυμπιακός - Λουντογκόρετς 1-1 (87' Αγκιμπού Καμαρά / 50' Ντεσπόντοφ)

Κλουζ - Γιουνγκ Μπόις 1-1 (4' Μανέα / 90+3' Σιέρο)

Ερυθρός Αστέρας - Σέριφ 1-1 (45'+1' Ντιονί / 33' Καστανιέδα)

Μάλμε - Ρέιντζερς 2-1 (47' Ρικς, 49' Μπιρμάντσεβιτς / 90+5' Ντέιβις)

Τετάρτη (4/8)

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Λέγκια 1-1

Φερεντσβάρος - Σλάβια 2-0

Μονοπάτι μη πρωταθλητών

Αϊντχόφεν - Μίντιλαντ 3-0 (19' Μαντουέκε, 29' Γκέτσε, 32' Γκάκπο)

Γκενκ - Σαχτάρ 1-2 (39' Ονουάτσου / 63' πεν. Τετέ, 81' Αλάν Πατρίκ)

Σπάρτα Πράγας - Μονακό 0-2 (37' Τσουαμενί, 59' Φόλαντ)

Τέταρτη (4/8)

Σπαρτάκ Μόσχας - Μπενφίκα 0-2

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα