Ρέιντζερς: Προβληματισμός για την ήττα, αλλά και υπόσχεση για την ανατροπή (vid)

Θοδωρής Βασίλης
Ρέιντζερς: Προβληματισμός για την ήττα, αλλά και υπόσχεση για την ανατροπή (vid)

bet365

Η Ρέιντζερς πλήρωσε την αμυντική της αφέλεια και τις απουσίες κόντρα στην Μάλμε, αλλά η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ υπόσχεται ότι στον επαναληπτικό του «Άιμπροξ» θα είναι μια εντελώς νέα ομάδα.

Από το νικητή του ζευγαριού Μάλμε - Ρέιντζερς θα αναδειχθεί ο αντίπαλος του Ολυμπιακού (εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Λουντογκόρετς) στα playoffs του Champions League. Οι Σουηδοί πήραν προβάδισμα πρόκρισης με το χθεσινό 2-1 σε ένα ματς που η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ κατάφερε να μειώσει κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα.

Μια Ρέιντζερς η οποία έδειξε έξω από τα νερά της συνειδητοποιώντας άμεσα πως άλλο η Σκωτία και άλλο η Ευρώπη. Έχοντας αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Μπράγκα, η Λεβερκούζεν, η Μπενφίκα, η Μάλμε επ ουδενί δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως υπερδύναμη. Παρόλα αυτά, η χθεσινή ήττα έδειξε πως η μετάβαση από τις εγχώριες διοργανώσεις στην Ευρώπη μόνο εύκολη δεν είναι και πως το παραμικρό λάθος τιμωρείται.

Αν πέρυσι στο πρωτάθλημα, η άμυνα ήταν ένα από τα όπλα της ομάδας του Τζέραρντ, στην Ευρώπη η ίδια άμυνα μπάζει νερά, άλλωστε αυτό δείχνει και το παθητικό των 17 γκολ στα 11 τελευταία ματς στο Europa League. Και αν δεν ήταν ο Ντέιβις με αυτό το σουτ στο 95' τώρα οι όποιες ελπίδες για τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League θα είχαν εξανεμιστεί.

Κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Τζέραρντ ο οποίος έκανε κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας ώστε την επόμενη εβδομάδα να μετατρέψει το «Άιμπροξ» σε απόρθητο κάστρο.

«Είμαστε απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα και τα δύο γκολ που δεχτήκαμε. Ευτυχώς για εμάς ήρθε μια μεγάλη στιγμή στο τέλος του αγώνα (το γκολ), μια στιγμή που μπορεί να καθορίσει τα πάντα. Προφανώς και δεν είναι ιδανική η θέση μας, αλλά είναι αρκετά καλύτερη από το 2-0, ενώ παραλίγο να βρεθούμε σε ακόμα χειρότερη θέση. Η απόδοσή μας στα 90 λεπτά δεν ήταν καθόλου καλή, οπότε θα πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδο μας τόσο ατομικά όσο και ομαδικά την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των «Τζερς» ο οποίος έκανε κάλεσμα στον κόσμο.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που το κάνω αλλά θέλω να ζητήσω από τον κόσμο στο Άιμπροξ για 90 λεπτά με μια φωνή να είναι δίπλα μας και να βοηθήσει από την πλευρά του για την ανατροπή».

Παρά την αμυντική αφέλεια της ομάδας, η Ρέιντζερς θα μπορούσε να είχε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα για την ρεβάνς αν απλά στο πρώτο ημίχρονο οι Ίτεν, Κεντ και Άρφιλντ μετέτρεπαν τις ευκαιρίες τους σε γκολ. Η έλλειψη όμως καθαρού μυαλού σε συνδυασμό με τις απουσίες (εκτός για διαφορετικούς λόγους οι Καμαρά, Ρούφι, Αρίμπο, Μορέλος, Τζακ και Χάτζι) όπως ήταν λογικό έφεραν μια ομάδα η οποία εκτός από την αμυντική αφέλεια, αγωνιζόταν για πρώτη φορά με αυτά τα πρόσωπα μαζί και το πιο πιθανό είναι πως δεν θα εμφανιστεί ξανά.

Ήδη, το μεγάλο επιθετικό όπλο της ομάδας, ο Μορέλος βγαίνει από την καραντίνα και θα είναι στην διάθεση του Τζέραρντ για τον επαναληπτικό, όπως και οι Αρίμπο και Χάτζι κάτι που σημαίνει πως η Ρέιντζερς θα μπορέσει να δείξει γιατί είναι το φαβορί για την πρόκριση. Βέβαια, όλα αυτά δεν θα έχουν καμία σημασία εάν ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δεν κάνει το αυτονόητο που είναι η πρόκριση στην Βουλγαρία επί της Λουντογκόρετς.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα