Γκέλαρε η Λιλ, στο -1 η Παρί, θρίλερ ο τίτλος την τελευταία αγωνιστική στη Γαλλία!

Γκέλαρε η Λιλ, στο -1 η Παρί, θρίλερ ο τίτλος την τελευταία αγωνιστική στη Γαλλία!

bet365

Η Λιλ γκέλαρε, έμεινε στο 0-0 με τη Σεντ-Ετιέν και συνεχίζει στην κορυφή να ορίζει τη μοίρα της, αλλά το πρωτάθλημα θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική καθώς η Παρί νίκησε 4-0 τη Ρεμς και μείωσε στο βαθμό. Μαθηματικά στο κόλπο βρίσκεται και η τρίτη Μονακό. Εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο η Μαρσέιγ, υποβιβάστηκε η Νιμ. Χαμός για την τρίτη θέση και την αποφυγή των μπαράζ.

Η Λιλ γκέλαρε εντός έδρας, έμεινε στο 0-0 με την αδιάφορη Σεντ Ετιέν, παραμένει στην κορυφή και συνεχίζει να ορίζει τη μοίρα της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλα θα κριθούν, ωστόσο, την τελευταία αγωνιστική και ο τίτλος βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Η Παρί Σεν-Ζερμέν δεν συνάντησε αντίσταση από τη Ρεμς και τη νίκησε 4-0 χάρη στα γκολ των Νεϊμάρ, Μπαπέ, Μαρκίνιος και Κεν. Είναι στη δεύτερη θέση θέση, μείωσε στον ένα βαθμό από τους «ντογκ» και δήλωσε παρούσα για το θρίλερ της 23ης Μαΐου.

Η Μονακό άνοιξε το σκορ με τον Μπεν Γεντέ στο 16ο λεπτό και διεύρυνε το προβάδισμά της με τον Γκολόβιν στο 29ο. Το μόνο που κατάφερε η Ρεν ήταν ν' αγχώσει τους Μονεγάσκους, καθώς μείωσε στο 68' με τον Μπουριζό και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-1). Στην τρίτη θέση με 77 βαθμούς η Μονακό που μπορεί θεωρητικά να κατακτήσει και τον τίτλο (πρακτικά πολύ δύσκολο), να πάει Champions League (απευθείας ή μέσω προκριματικών), αλλά και να μείνει εκτός... «σεντονιού».

Κι αυτό γιατί η Λιόν πέρασε με πεντάρα (2-5) από τη Νιμ και έστειλε τους «κροκόδειλους» στη δεύτερη κατηγορία. Οι «γκον» είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Πακετά (δύο γκολ) και τον Ντεπάι και μείωσαν στο βαθμό από την τρίτη θέση. Η Μαρσέιγ δυσκολεύτηκε από την Ανζέ, αλλά νίκησε 3-2 χάρη στο χατ-τρικ του Μιλικ με το τελευταίο γκολ του Πολωνού να είναι στο 90+5' με πέναλτι. Έτσι εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Μπορντό νίκησε 3-0 τη Λανς και μπορεί θεωρητικά να κινδυνεύει, αλλά δύσκολα θα πάει στα μπαράζ. Το τρένο της Ναντ δεν κάνει στάση και προσπαθεί για το θαύμα. Τέταρτη σερί νίκη, πέρασε (0-4) από την Ντιζόν, απέφυγε τον απευθείας υποβιβασμό και ελπίζει να γλιτώσει και τα μπαράζ.

Η Στρασμπούρ πέρασε από τη Νίκαια, νίκησε (0-2) της Νις και δίνει κι αυτή μάχη για την αποφυγή της 18ης θέσης. Η Μονπελιέ με το 0-0 έμεινε εκτός Ευρώπης, ενώ η Μπρεστ σιγοβράζει για την παραμονή. Η Λοριάν νίκησε 2-1 τη Μετς και κρατά την τύχη στα χέρια της για την αποφυγή των μπαράζ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Λιλ - Σεντ Ετιέν 0-0

Λοριάν - Μετς 2-1

Μαρσέιγ - Ανζέ 3-2

Μονακό - Ρεν 2-1

Μονπελιέ - Μπρεστ 0-0

Μπορντό - Λανς 3-0

Νιμ - Λιόν 2-5

Νις - Στρασμπούρ 0-2

Ντιζόν - Ναντ 0-4

Παρί - Ρεμς 4-0

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (38Η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23/5)

Ανζέ - Λιλ

Λανς - Μονακό

Λιόν - Νις

Μετς - Μαρσέιγ

Μπρεστ - Παρί

Ναντ - Μονπελιέ

Ρεμς - Μπορντό

Ρεν - Νιμ

Σεντ-Ετιέν - Ντιζόν

Στρασμπούρ - Λοριάν

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα