Λιόν - Ανζέ 3-0: Με Ντεπάι ζει και ελπίζει (vids)

Gazzetta team
Λιόν - Ανζέ 3-0: Με Ντεπάι ζει και ελπίζει (vids)

bet365

Η Λιόν επικράτησε εύκολα (3-0) της Ανζέ με τα γκολ των Ντεπάι (2), Πακετά, επέστρεψε στις νίκες και όσο ζει... ελπίζει. Τόσο για το Champions League, όσο θεωρητικά ακόμη και για τον τίτλο!

Η Λιόν υποδέχτηκε την Ανζέ κι επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία ματς στα οποία την αγνοούσε (ισοπαλίες εκτός έδρας με Ρεμς και Λανς, εντός έδρας ήττα από την Παρί). Μαζί επέστρεψε και στη διεκδίκηση του εισιτηρίου για το Champions League της επόμενης σεζόν καθώς βρίσκεται στο -1 από την τρίτη θέση που βγάζει στα προκριματικά και στο -2 από τη δεύτερη που οδηγεί απευθείας τους ομίλους της διοργάνωσης της επόμενης σεζόν. Θεωρητικά ελπίζει και για πρωτάθλημα καθώς πέντε είναι οι βαθμοί που τη χωρίζουν από την πρωτοπόρο Λιλ.

Ο Μέμφις Ντεπάι άνοιξε στο 21ο λεπτό το σκορ και το δρόμο για την επικράτηση των «γκον». Στο 41ο ο Λούκας Πακετά διεύρυνε σε 2-0 το προβάδισμα της Λιόν, ενώ ο Ολλανδός φυλούσε για το τέλος το «κερασάκι στην τούρτα».

Από ασίστ του Βραζιλιάνου (συνεργάστηκαν δηλαδή οι σκόρερ των δύο πρώτων γκολ) με απίθανη λόμπα στο 82ο λεπτό νίκησε τον Μπερναρντονί και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η Μονακό νωρίτερα νίκησε με το ίδιο σκορ την ουραγό Ντιζόν (θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία την επόμενη σεζόν) και βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ο Μπεν Γεντέ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου μέρους και έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με πέναλτι (που κέρδισε ο ίδιος) στο 49'. Tο κατάφερε, ωστόσο, ο Γιόβετιτς στο ριμπάουντ από την απόκρουση του Αλαγκμπέ.

Ο Μπεν Γεντέ βρήκε δίχτυα στο 63ο λεπτό για το 2-0, αλλά και στο 89ο διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Αν μη τι άλλο πρωταγωνιστής για τους Μονεγάσκους, καθώς τα έκανε όλα σε 45 λεπτά.

Εύκολο έργο είχε η Σεντ-Ετιέν, η οποία συνέτριψε εντός έδρας με 4-1 την Μπορντό. Οι «Γιρονδίνοι» άνοιξαν το σκορ με τον Χουάν και μετά ακολούθησε καταιγίδα από τους «βερ». Χατ-τρικ από τον Κχαζρί (δύο από τα τρία γκολ με πέναλτι) και ο Γιουσούφ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Όλα μηδέν (0-0) στη Νίκαια ανάμεσα στη Νις και τη Ρεμς. Ανάμεσα δηλαδή σε δύο ομάδες που περιμένουν να... τελειώσει το πρωτάθλημα καθώς έχουν ξεμείνει από στόχους. Ισοπαλία (1-1) και στο «Φρανσί Λε Μπλε» ανάμεσα στην Μπρεστ και τη Νιμ.

Αν χαμογέλασε κάποια περισσότερο με το βαθμό αυτό είναι η γηπεδούχος, καθώς διατήρησε το +6 από την αντίπαλό της και τη ζώνη υποβιβασμού. Καταιγιστική ήταν η Λανς, η οποία συνέτριψε με 4-1 με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Κακουτά, Ζον, Καλιμουεντό, Μπανζά) τη Λοριάν και έδειξε ότι ορίζει η ίδια τη μοίρα της για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης και του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της Κυριακής η Ρεν νίκησε 1-0 τη Ναντ με το γκολ του Τεριέ και έσπρωξε τα καναρίνια πιο πολύ προς τον υποβιβασμό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (11/04):

Ρεν - Ναντ 1-0

Λανς - Λοριάν 4-1

Μπρεστ - Νιμ 1-1

Νις - Ρεμς 0-0

Σεντ-Ετιέν - Μπορντό 4-1

Μονακό - Ντιζόν 3-0

Λιόν - Ανζέ 3-0

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα