Ligue 1: Στο κυνήγι της Λιλ η Παρί Σεν Ζερμέν, φρέναρε τη Μαρσέιγ η Ρεν (vid)

Gazzetta team
Ligue 1: Στο κυνήγι της Λιλ η Παρί Σεν Ζερμέν, φρέναρε τη Μαρσέιγ η Ρεν (vid)

bet365

Πρώτη και ολομόναχη ανέβηκε η Λιλ στο γαλλικό πρωτάθλημα, με την Παρί Σεν Ζερμέν να επιστρέφει στις νίκες κόντρα στη Λοριάν (2-0) και να την πλησιάζει στο -1. Τέλος στο αήττητο σερί των 9 αγώνων της Μαρσέιγ έβαλε η Ρεν με ανατροπή (2-1). Γκέλαρε στο 90+2' η Λυών (2-2 με Μπρεστ).

Το νέο αφεντικό στη Ligue 1 λέγεται Λιλ και οδεύει αποφασιστικά προς τον τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα». Η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ πέρασε και από την έδρα της Ντιζόν με 2-0 και απέκτησε τη μοναξιά της στην κορυφή της βαθμολογίας. Τα γκολ των Γιαζιτσί στο 12’ και Γουεά στο 90+3’ έγραψαν το τελικό σκορ για τους Λιλουά, που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τη γκέλα της Λυών και την ήττα της Μαρσέιγ και εξακολουθούν να αντέχουν στο «πρέσινγκ» της Παρί Σεν Ζερμέν.

Επιστροφή στις νίκες για Παρί

Το σπάσιμο σε μια ακόμη υπέρ της παράδοση απέναντι στη Λυών, μετά από εκείνο της Μαρσέιγ την εξέθεσε ξανά φέτος, αλλά οι Παριζιάνοι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα. Βέβαια, δεν ήταν εύκολο. Χρειάστηκε η αποβολή του Γκραβιγιόν στο 49’, που άφησε με 10 παίκτες τη Λοριάν, για να βρουν τον τρόπο να ανοίξουν το σκορ. Ο Κιλιάν Μπα…μπλέ, ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεση πέναλτι που προέκυψε στο 51’, για να ακολουθήσει το άμεσο 2-0 από τον εξίσου φορμαρισμένο, Μόισε Κεν δέκα λεπτά αργότερα. Έτσι, η ομάδα του Τόμας Τούχελ ανέβηκε 2η, πίσω όμως, από τη Λιλ και πιθανώς και από τη Μαρσέιγ, που έχει πάντα 2 ματς λιγότερα.

Φρένο της Ρεν στη Μαρσέιγ, γκέλα για Λυών

Η Μαρσέιγ «έτρεχε» αήττητο σερί 9 αγώνων, έδειχνε ότι θα περάσει αλώβητη και από το «Roazhon Park», παρά το ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 36’ μετά την αποβολή του Γκέιγ, ο οποίος είχε φροντίσει πριν αποβληθεί να ανοίξει το σκορ στο 24’. Ωστόσο, η Ρεν πρόλαβε και ανέτρεψε το ματς, χάρη στα γκολ των Τραορέ (63’) και Χουμού (83’), παίρνοντας 2ο σερί τρίποντο που την ανέβασε στην 6η θέση και το -1 από την πεντάδα.

Την ίδια ώρα, η μέχρι πρότινος συγκάτοικος της Λιλ στην κορυφή, Λυών, δεν εξαργύρωσε το σπουδαίο διπλό επί της Παρί και έχασε αμέσως βαθμούς και, μάλιστα, εντός έδρας από τη Μπρεστ. Από το αυτογκόλ του Λόπες στο 39’, οι Λιονέ κλήθηκαν να ανατρέψουν το σκορ και το πέτυχαν με πέναλτι του Ντεπάι στο 69’ και γκολ του Κορνέ στο 81’. Ενδιάμεσα, ο Λασνέ είχε πάρει κόκκινη για τους φιλοξενούμενους κι όλα έδειχναν… Λυών. Ωστόσο, στο 90+2’, ο Φάιβρ ευστόχησε με τη σειρά του από την άσπρη βούλα και υπέβαλε σε γκέλα τους γηπεδούχους, που υποχώρησαν στην 3η θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:

  • Ανζέ – Στρασβούργο 0-2
  • Μονπελιέ – Μετς 0-2
  • Νιμ – Νις 0-2
  • Ντιζόν – Λιλ 0-2
  • Ρεμς – Ναντ 3-2
  • Λυών – Μπρεστ 2-2
  • Μονακό – Λανς 0-3
  • Μπορντό – Σεντ-Ετιέν 1-2
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Λοριάν 2-0
  • Ρεν – Μαρσέιγ 2-1
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα