Ασταμάτητη Μαρσέιγ, ανατροπή-όνειρο για Μονακό (vid)

Gazzetta team
Ασταμάτητη Μαρσέιγ, ανατροπή-όνειρο για Μονακό (vid)

bet365

Ο Μανταντά κράτησε το μηδέν, ο Παγιέ εκτέλεσε και η Μαρσέιγ επικράτησε της Τουλούζ του Κουλούρη (1-0), διευρύνοντας το αήττητο σερί της στα 13 ματς, η καλύτερη επίδοση της τα τελευταία δέκα χρόνια. Σπουδαία ανατροπή για την Μονακό στο 93'.

Η Μαρσέιγ του Αντρέ-Βίλας Μπόας δεν σταματά πουθενά.

Οι Μασσαλοί έκαναν το καθήκον τους κόντρα στην ουραγό Τουλούζ του Ευθύμη Κουλούρη (1-0) που έμεινε στον πάγκο και έφτασαν έτσι τα 13 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για την πιο φορμαρισμένη περίοδο των Μασσαλών την τελευταία δεκαετία και με την φόρα που έχει πάει να σπάσει το σερί των 15 αγώνων από το 2010.

Πρωταγωνιστές στην νίκη επί της Τουλούζ το δίδυμο των αρχηγών της. Ο Ντμίτρι Παγιέ ανέλαβε ξανά τον ρόλο του σκόρερ, πέτυχε το 1-0 στο 19' με όμορφο σουτ και αποτελεί τον Γάλλο με τα περισσότερα γκολ εκτός περιοχής (26) από την σεζόν 2006/07 στα Top-5 πρωταθλήματα, διανύοντας ταυτόχρονα την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με 8 γκολ μέχρι στιγμής. Παράλληλα, ο... ξανανιωμένος Στιβ Μανταντά εγγυήθηκε το μηδέν στην άμυνα, έχει επέμβει και στα 12 τελευταία σουτ εντός εστίας και μετράει τον καλύτερο δείκτη αποκρούσεων στην καριέρα του (75%).

Έτσι, η Μαρσέιγ κλειδώνει σταδιακά την δεύτερη θέση και την επιστροφή στο Champions League μετά το 2013, καθώς αποσχίστηκε οκτώ βαθμούς από την τρίτη Ρεν.

Ο Σλιμανί λύτρωσε την Μονακό

Μέχρι το 85', η Μονακό βρισκόταν στα πρόθυρα ακόμα μίας γκέλας. Η Αμιάν που βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης κρατούσε στα χέρια της τη νίκη-χρυσάφι στο κυνήγι της παραμονής, αλλά στο τέλος βίωσε την ψυχρολουσία σε όλο της το μεγαλείο. Οι Μονεγάσκοι γύρισαν τούμπα το ματς με τα βαριά τους πυροβολικά να λαμβάνουν δράση. Πρώτα ο Μπεν Γιεντέρ, ισοφάρισε στο 85' και έφτασε το 20ο γκολ που συμμετέχει στη σεζόν (16 γκολ και 4 ασίστ). Αυτή είναι και η καλύτερη επίδοση τόσο στην Ligue 1, όσο και συνολικά για Γάλλο ποδοσφαιριστή στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα. Την σκυτάλη πήρε ο Ισλάμ Σλιμανί, ο έτερος επιθετικός πόλος της Μονακό, λυτρώνοντας την ομάδα του με γκολ στο 93' Έτσι, η ομάδα του Μορένο έφτασε μετά από καιρό στην 5η θέση με 35 βαθμούς, αφήνοντας την Αμιάν στους 20.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς (24η αγωνιστική):

Μαρσέιγ - Τουλούζ 1-0

Αμιέν - Μονακό 1-2

Μετς - Μπορντό 1-2

Νις - Νιμ 1-3

Ντιζόν - Ναντ 3-3

Ρεν - Μπρεστ 0-0

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα